Autocad Den Excel E Resım Atma...
-
Autocad de çizdiğim bir resmi kopyala yapıstır ıle excele atıyorum ayarları yapıyorum hıcbır sorun yok ama cıktı aldıgım zaman excele atılmıs olan cızım cıktıda sılınık cıkıyor bunu nasıl duzeltırım.
-
eğer çıktı alıcaksan excel e atmana gerek varmıki?
-
CellyM bunu yazdı:
-----------------------------
eğer çıktı alıcaksan excel e atmana gerek varmıki?
-----------------------------ewt neden exelde açmaya çalışıyorsun wordde bile çıkartırsın.
-
yaa office e gerek yok autocad de çıktı alsan gayet kaliteli gayet düzgün bi çizim ortaya çıkar..
ben çizimlerimin hepsini autocad den çıktısını alıyodm çokda güsel çıkıyo (printer'ada bağlı taby) hocalarda beğeniyodu..
-
benim çözdüğüm kadarıyla autocad dışında bir yere çıktını geçirdiğin zaman silk çıkıyo çizgiler.ben pdf atıyordum ve benimkide silik çıkıyordu. en güzeli aotucad ten yazıcıya yollamak.
-
CIZIRTI bunu yazdı:
benim çözdüğüm kadarıyla autocad dışında bir yere çıktını geçirdiğin zaman silk çıkıyo çizgiler.ben pdf atıyordum ve benimkide silik çıkıyordu. en güzeli aotucad ten yazıcıya yollamak.
Katılıyorum cızırtıya... Excel den autocad çıktısı alacağına autocadden excel çıktısı al, hem daha kolay hemde silik çıkmazz... -
xD
autocad den excel çıktısı nası alınıyo yenimi çıkdı o ? xS -
normaldir
cunku cizimdeki cizgiler grayscale cizimle veya gri tonlamalari oldugu icin
cizimleri monocroma cevirmen gerekiyor
yoksa silik cikar
-
C/P yapma bence, çizimi EXPORT et ya da save as ( faklı kaydet olarak varsa vmf, png ya da excel kabul ediyorsa dxf olaak sakla ) sonra excel den bu dosyayı EXCELin içine çağır daha kaliteli olur ( excelin içine şekil atmak istiyorsan)
yok sadece çizmi bastırcağım diyorsan acaddan çıktı al
o da olmaz ise print screen ile ekran görüntüsü yakala painti aç ve edit menüsünden yapıştıra bas o zaman ekran görüntüsünü jpeg ya da tif olarak kaydedersin ordan da excele çağırırsın..
-
ya da şöyle yap plot yaparken EPS uzantılı dosya yapacaksın sonra bu dosyayı bir grafik programı ile bmp jpg vs. bir dosyaya çevirip excel, word ya da istediğin başka bir programa resim olarak yapıştıracaksın. (usun oldu)
-
CellyM bunu yazdı:
xD
autocad den excel çıktısı nası alınıyo yenimi çıkdı o ? xS
Yoo R14 ten beri varolan birşeydir... Elektirk Projelerinde gerilim düşümü hesabını planın içerisinde çıkartmak için excel sayfası autocad'in içine aktarılır... Sen bilmiyorsan sana yeni gelmiş olabilir... Bilmiyorsan öğrenebilirsin... http://www.autocadokulu.com