Autocad İle Salyangoz Çizimi
-
Ya Autocad ile salyangoz cizmem lazim araştırdımda baya hiç bişe anlamadim desem yalan olmaz :)
Nasıl çizilir , Nasıl hesaplamalar yapılır bilen var mi ??
-

Hocam bu resime bakarak mantığı çözebilirsin. Daireler büyüyor ve aks noktaları karenin köşelerinde incelersen yardımcı olacağına inanıyorum.
editt// Buyur hocam bir örnek çizdim incelemen için:
http://www.wupload.com/file/2622730207/Salyangoz.dwg.rar -
Polar koordinatla fonksiyon cizim varsa kolay
-
Saol Bunu bende görmüştümde örnek çizim olması daha iyi bi araştırayım
Edit:
Ya Şimdi ordaki yarıcapları ve Uzunlukları nasil hesapliyosunuz yani demek istedigim her çeyrege düşen uzunluklar ile dairelerin yarıçapları arasında bi bağıntı var mi ?
-

Hocam ilk yarıçapı ve ortadaki karenin boyutlarını sen belirliyorsun kafana göre (kırmızı noktalar ile belirtilen), geri kalan daireler ilk belirlediğin boyuta göre çeyreğin bitişindeki noktayla bağlıyorsun. OKadar matematiksel bilemeyeceğim bağlantı varmı yokmu çizim mantığı bu. Bu Şekilde istediğin boyutta çizme imkanına sahipsin.
-
Himm anladim hocam çok saolasin yardimlarin için artık gerisi benim yapmama kalmiş heralde :)
-
yani şimdi şu boyutta çizmem lazım dersen, ilk çeyrek dairenin boyutu önemli onu kendin belirleyebilirsin gerisi zaten ona oranla büyüyor, çeyrek bitiminde kesişmesi gerek mecburen.
Yoksa salyangoz devam edemez. :) Sana dış ölçüler verildiyse dış ölçülere göre çizmen gerekiyorsa aynı şeyi tersine yaparsın, Dıştan başlayıp verilen ölçüde daire çizersin ve içeriye doğru gidersin. -
piskopatix bunu yazdı:
-----------------------------yani şimdi şu boyutta çizmem lazım dersen, ilk çeyrek dairenin boyutu önemli onu kendin belirleyebilirsin gerisi zaten ona oranla büyüyor, çeyrek bitiminde kesişmesi gerek mecburen.
Yoksa salyangoz devam edemez. :) Sana dış ölçüler verildiyse dış ölçülere göre çizmen gerekiyorsa aynı şeyi tersine yaparsın, Dıştan başlayıp verilen ölçüde daire çizersin ve içeriye doğru gidersin.
-----------------------------http://hotfile.com/dl/138225403/f6ddebb/gsalyangz1.dxf.html elimde bi tane çizim var bende bu çizimi öğrenmek istiyorum aslında bi bakabilirmisin ? anlayabilirsen bide ne mantıkla çizmişler bunu çünkü internetten araştırdıgım ve senin söylediginle hiç bi alakasi yok bu çizimin :)
-
http://demonstrations.wolfram.com/GoldenSpiral/
fikir oluştursun
autocad foksiyon grafiği çizdirebiliyormusun bilmiyorum ama bununda faydası olabilir
http://en.wikipedia.org/wiki/Logarithmic_spiral
-

Hocam ben bunda herhangi bir mantık bulamadım, kırmızalar kullanılan dairelerin yarıçapları, pek bir mantığa uyumlu bir sisteme benzemiyor. banasorarsan 3 point ile kafasına göre çizmiş yada yine 3 point ile bir arkaplan resmi koymuş onun üzerinden çizmiş.
:P -
wert bunu yazdı:
-----------------------------http://demonstrations.wolfram.com/GoldenSpiral/
fikir oluştursun
autocad foksiyon grafiği çizdirebiliyormusun bilmiyorum ama bununda faydası olabilir
http://en.wikipedia.org/wiki/Logarithmic_spiral
-----------------------------evet benimde bildiğim bu.
