Avast Tam Koruma Sağlar Mı?
-
hicbir antivurus programi tam koruma sağlayamaz. çünkü işin mantiğı şöyledir ki önce birisi virüs yazar bu virüs bilgisayarlara yayılıp zarar vermeye başlar. antivirüslerin bundan haberi bile olmaz. daha sonra bilgisayar kullanıcılarından gelen süpheler üzerine dosyanın virüs olup olmadığı antivirüs şirketlerince incelenir. eğer virüs ise bu virüs antivirüs programlarına tanıtılir ancak bundan sonra bir antivirüs o virüsü tespit edip etkisiz hale getirebilir. kısacası yeni çıkan virüsler genelde hiçbir antivirüse yakalanmazlar. antivirüslerin onu tanıması yukarıda bahsettiğim gibi olur ki bu da bazen bir yıl alabilir. bazende daha fazla zaman alır. gizli klasör virüsünde olduğu gibi. virüssüz windows olmaz linux çok daha güvenlidir linuxu keşfet bence. windowsun yanına linux kur bi dene bakalım.
-
linux u tanıyorum hocam kuruluda zaten ama paradigmam beni riske etmeyecek virüslerle yaşamayı öğrenmek windowsta, comodoyu kurdum firewall ı da mevcut güzel bir araçmış şimdi taratıyorum trojan olsa firewall izin için uyarı verir mi?
-
yawuz bunu yazdı:
-----------------------------
linux u tanıyorum hocam kuruluda zaten ama paradigmam beni riske etmeyecek virüslerle yaşamayı öğrenmek windowsta, comodoyu kurdum firewall ı da mevcut güzel bir araçmış şimdi taratıyorum trojan olsa firewall izin için uyarı verir mi?
-----------------------------Comodo Firewall
G D davranışları :
x Güvenli Kip
X Güvenli Uygulamalar İçin Kural oluştur
x Uyarı Ayarları ; Çok Yüksek
x Alttakilerin Hepsi Tikli
x Gelişmiş ; Sondaki tik hariç hepsi işaretli
Savunma
x Güvenli Uygulamalar İçin Kural
x Güvenli Kip
x Yürütme Denetimi Etkin Hepsi Tikli : Kısmen Kısıtlı
x Sandbox Etkin Hepsi Tikli