Avrupa Birliği Projesi Bursu 1040 TL Kyk - Ziraat Bankası
-
arkadaşlar dün kredimi çekmek için bankamatiğe gittim. Bir de ne göreyim, ek hesap açılmış, 1040 tl yatırılmış.
Dedim yatmayan 3 aylık krediyi şimdi yatırdılar herhalde. Sevindim aldım parayı. Ancak kredi alan diğer arkadaşlara sordum 10 kişiden 2 kişi almış bu 1040 tl yi. yani kredi alanların hepsine toplu ödeme olmadığı için başka iş var bunda dedim.
Sonra kyk yı aradım AB projesi kapsamında 20000 kişiye verilen 780 tl lik para dediler. 260 da bu ayki para 1040 ediyor.
Hmm dedim neye göre seçildim ben dedim. Ses yok :)
Neyse tam da adamını seçtiler aslında :)=
Çok önemli bir detay : Hiç bir başvuru yapmamış olmama rağmen bu 1040 tl alan kişilerin geçen ayki ve bundan sonraki aylardaki kredileri iptal olup burs olarak değiştirilmiş. Yani Kasım ayında bile kredi değil burs almışım :D
çok sevindim be :)
Araştırdım...
Hürriyet'in haberine göre, AB ile ortak bir çalışma başlatan YURT-KUR, aldığı bursu kesilen ve son sınıfta okuyan 20 bin üniversiteliye aralık ayından itibaren 260 TL burs verecek. Anne ve babası vefat edenlere, vücut fonksiyon kaybı yüzde 40 olanlara, terör nedeniyle köyleri boşaltılanlara burslarda öncelik verilecek.
YÜKSEKÖĞRENİM Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan (YURT-KUR) aldığı bursu herhangi bir sebeple kesilen üniversite son sınıf öğrencilerine tekrar burs verilecek. Avrupa Birliği (AB) ile ortak çalışma yapan YURTKUR, bu durumda olan 10 bini kız, toplam 20 bin öğrenciye, Aralık ayından başlayarak, 260 TL verecek. Öğrenciler, yılbaşından itibaren de zamlı burslarını alabilecekler. Proje kapsamında ayrıca bu öğrencilere mezun olduktan sonra iş hayatına geçişle ilgili destek de sağlanacak.
AB Türkiye Delegasyonu Heyeti ve YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak'ın imzaladığı işbirliği projesine göre, üniversite son sınıfta öğrenim gören 20 bin öğrenci YURTKUR'un öncelikli olarak burs verdiği öğrenciler ile diğer öğrenciler arasından seçildi. Bu kapsamda anne ve babası vefat etmiş olanlara, vücut fonksiyon kaybı yüzde 40 olanlara, SHÇEK'e bağlı yurtlarda kalmakta iken orta öğretimini bitirenlere, malul, vazife malullüğü maaşı alanların veya almaya hak kazandığı halde ölenlerin çocuklarına ve terör nedeniyle köyleri boşaltılanlara burslarda öncelik verilecek.
İş bulmada kolaylık
İşbirliği anlaşması sonrasında desteğe ihtiyacı olduğu tespit edilen öğrenciler, projenin hayata geçmesinde önemli rol oynayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na da bildirildi. Bu öğrencilere burs ödemelerinin sonlandırılmasından ardından "İş Gücü Piyasasına Katılmasını Kolaylaştırma Operasyonu" adı altında projenin devamı olarak çalışma hayatına yönlendirilmeleri konusunda bakanlık ile ortak programlar da düzenlenecek. Albayrak, projeyle ilgili olarak "Daha önce burs alıp çeşitli sebeplerle başarısız olan mağdur öğrenciler AB'nin bu olumlu ve güzel girişimiyle hayata daha pozitif olarak hazırlanacak" dedi. AB'nin Türk öğrencilerine verdiği desteğin kendilerini memnun ettiğini belirten Albayrak şöyle devam etti: "Dünyada tüm insanlar kardeştir. AB bu bursla kardeşlik duygusunu ortaya koymuştur. Bu 20 bin öğrenci hem bilgileriyle hem eğitimleriyle tüm dünya kardeşliğine örnek olacaktır."
4 ülkede yurt868 bin öğrenciye öğrenim kredisi, 432 bin öğrenciye burs verdiklerini belirten Albayrak, "5.5 Milyar TL bütçe ile bakanlıklar dahil 15'inci sıradayız. Yurt dışında Kıbrıs'ta yurt açtık. Sırada Londra, Avusturya, Kazakistan, Azerbaycan var. Dünyanın neresinde olursa olsun yurt dışında öğrenim gören TC vatandaşı öğrencilerimize burs veya öğrenim kredisi veriyoruz. Gençliğe katkı sağlayıp donanımlı öğrenciler yetiştirmek istiyoruz" dedi
-
hadi gözün aydın hayırlı ollsun :)
-
Millet 260 TL'nin yanında 780 TL para çıkmadı diye isyan ederken bizde yurt + burs çıkmayıp pansiyonda oturuyoruz.
Şükredin biraz şükredin.
Edit : Sözüm sana değil isyan edecek olanlara. :)
pSkpt tarafından 08/Ara/12 16:04 tarihinde düzenlenmiştir -
ilk mesajı editledim. detay eklendi
-
milletin şansına bak banada 1 üniversiteden mezun oldum 2. üniversiteye başladım diye bırakın bursu öğrenim kredisi bile çıkmadı
-
Abi başvurmadığın halde nasıl çıktı anlamadım. Bize de çıkabilir mi böyle bir şey şimdi?
edit. son sınıf öğrencilerineymiş zaten.
mektepli tarafından 08/Ara/12 17:14 tarihinde düzenlenmiştir -
hayırlı olsun güle güle göm paraları =)
vay amınıskim bizi es geçer hep böyle şeyler
Prometheus tarafından 08/Ara/12 17:07 tarihinde düzenlenmiştir -
20 000 az bı olasılık aslında ya cok gıbı gorunuoda :)
-
hayırlı olsun güle güle göm paraları =)
vay amınıskim bizi es geçer hep böyle şeyler
8 Aralik 2012 (Cumartesi) Saat: 17:07 tarihinde Prometheus tarafından düzenlenmiştir.
________ inspired by love and guided by knowledge _______ binbir uğraşla yükletebildiğim avatarı lütfen kullanmayın :SBizide es geçmişler...ben sadece 2 yıl alabildim krediyi üstelik benim okul 5 yıllık (hazırlık) ben de şans yok ki arkadaş şimdi bana da bu kadar para yatırsalardı on numara olurdu...do ya do ya harça allah daha çok versin.senin adına sevindim, sonuçta öğrenciyiz heppimizin paraya ihtiyacı var bu yüzden hoş ve güzel anda toplu bir para vermişler dostum tadını çıkar... -
Kredı alanlarınkı bursamı donustu dıosun anlamadım ?
-
Bosluk bunu yazdı
Kredı alanlarınkı bursamı donustu dıosun anlamadım ?
bu kapsamda 1040 tl para alanların kredileri bursa dönüştü yani hocam