Avrupada Gezilecek Yerler
-
okuldan bir arkadaşımla interrail yapmayı düşünüyoruz ağustosta
bilmeyenler için kısaca şudur :
interrail avrupada tüm ülkelerde mesela 1 aylığına alınan ve sınırsız trenle seyahat hakkı sağlayan bir bilettir
yıllardır bu bileti alıp avrupa turuna çıkar insanlar
10larca şehir birçok ülke gezebilirsiniz bütçenize göre
neyse tavsiyelerinizi bekliyorum nereleri mutlaka görmeliyiz nerelerde ne yapmalıyız?
arkadaşım schenge vizesi alacak (maalesef ingiltereyi kapsamıyor)
benim ise bulgaristan çifte vatandaşlığım olduğundan sanıyorum ki vize problemim yok
-
aslında çok genel olacak ama yinede yazayım..
avusturya viyanayı gezebilirsin..tarihi yerleri seviyorsan viyananın heryeri tarihi..belediye binası var gölün orda orayı gezebilirsin.oralarda saraylar var oraları gezebilirsin..çok büyük bi yer değil zaten 2 milyon mu ne nüfüsü var.ordan salzbuga gecebilirsin.avusturyanın 2. gelişmiş şehridir.orayı tam bilmiyorum ama güzel diyorlar..ispanya barselona kesin gitmelisin..tiyatrocular sokagı var oraya gidin cok farklı bi yer..ve tabiiki fransa paris eyfel kulesi..pariste bide katedral var eyfele yakın..eyfelin tepesine cıkarsan görürsün...venedige gidebilirsin.ama venedige gideceksen uzun bot götürmen gerekebilir sular yükseliyor ayakların ıslanabilir.haberin olsun..polonya ya gidebilirsin.kamplar var..nazi kamplarını merak ediyorsan orası çok güzel bi yer..almanyada berlin duvarı var oraya gidebilirsin..iyi gezmeler..
-
Polonya krakow'a gidin. Çok güzel bir şehir.
-
Roma - İtalya
-
floransa'da ask bir baskadir...
Paris'te sevismek ayri bir tattir...
-
müridlerden kimleri ziyaret edeyim =)
-
shengen irlandayi kapsamiyor, yoksa basimin ustunde yerin var.
bu arada nereye gideyim demissin :) tabikide amsterdam :P haha.
-
aynen asmterdam a git güzelce keklerini ye üstüne bide kültür mantarı sonra doga gezisine cık :D
-
amsterdamın bi esprisi var da ben mi kaçırdım :S
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------
amsterdamın bi esprisi var da ben mi kaçırdım :S
-----------------------------sanıyorum esprisi kırmızı sokakları ve esrarın yasal olması :)
-
interrail için biraz dağınık olcak ama
stokholm, tallinn, barcelona, amsterdam, zurih, interraile dahil değil ama riga da olabilir.
Bunlar benm erasmus deneyimimden aklımda kalanlar