Avukat Arkadaşlara Bir Soru?
-
Benimde basima geldi hocam eksik almislar telefon etti gisedeki personel tamam dedim cuzdanima baktim emin olmamakla beraber eksik verdigime kanaat getirdim ertesi gun gidip verdim ama gitmesem benden nasil alacaklardi bilmiyorum buradan yuruyup kendi kendine cevap verip sonuca ulasabilirsin
-
patates bunu yazdıLiquid bunu yazdı
hocam isin banka kismi var, bankan bu tarz bir girisimde bulunmani nasil karsilar konuyu bi sor, ver dilekceni mudurune genel mudurluge iletilmek uzere de mudur kapatamasin, dueum boyle ve ben bunu tahsil etmek istiyorum bankama da zarar gelsin istemiyorum ancak ne kadar maasla gecindigimiz belli ne kadar dikkat etsek de zaman zaman boyle problemler yasiyoruz bu sebeple tahsil islemlerine baslamadan usulen de olsa genel mudurlukce olurunuzu almak isterim de belki adamlarin hosuna gider banka itibarini dusunmen 100tl ni verirler, kabul etmezse genel mudurluk cok bulasma derim. ben de baska sektorde gisecilik yaptim anliyorum seni ama Allah'a havale etmen en iyisi, bundan sonra daha dikkatli ol.
gisecilikte en onemli onlem islem bitmeden alinan parayi kasaya atmamaktir. ben bursa metrosunda kart bilet dolumu yapiyordum. gunde bin kisi geliyordu 3tl 5tl dunya satis yapiyorduk. cogu zaman kasa tutmazdi. kolay degil. senin meblalar cok cok daha fazla. dikkatli olmak zorundasin. ben bu konuda soz soyleyebilecek bir yetkili olsaydim o bankada karistirma isi kapat derdim, senin gibi onlarca giseci ayni taleple gelecektir bankanin karsilamasi mumkun degil hepsini
işte sorun şu ki beni tanıyorlar. ben işin 100 lirasında değilim. o para bağış verilir vs.
olay kadının yediği boku kendime yediremem.
annemle yaşıt bir kadın. torunu var çocğu var vs. durumu kötü değil. zengin de değil. ama standart üstü bir hayatı var. tamamen çingenelik yaptığı.
kabul etmedi eksiklik olduğunu. sonra aradım kamera görüntülerinde de gözüküyor gelin beraber bakalım dedim. gelmedi.
kahpe işte. inanmayabilirsin ama gel kameraya beraber bakalım dendiği zaman çok götüne güveniyorsan gelirsin. gelmedi.
telefon aramalarına suratımıza meşgüle aldı. bugünde diğer şubede ilk baş ben o parayı verdim onlara diyor. biz vermediğini söylediğimizde de o zaman düzgün saysalardı diyor.
sinir olduğum tavır bu.
yoksa senin söylediğin gibi bizdede kasa kolay kolay tutmaz. ben 20 30 liraya kadar çıkan eksiklerde fişten hatayı bulup kişiden tahsil edene kadar o gün yorgunluğu ile cepten verip olayı kapatıyorum zaten.
bu tavrım bilindiği için mesele 100 lira olmadığı müşteri ile didişme olayına döndüğü ortada. o yüzden de banka adı altında arkamda şevkle durmak isteyeceklerini sanmıyorum
anlıyorum hocam durumunu zaten okudum detaylıca ama dediğim gibi idare etmek zorundasın, hata senden kaynaklandığı için bankan müşteri şikayeti almamak için sana sus diyebilir, dikkat etseydin diyebilir ki olay müşteri memnuniyeti olduğundan her zaman müşteri haklıdır bilirsin. Ben banka kısmından bakıyorum olaya yoksa vereceksen icraya ver, zaten birine aratır ben avukatım 100tl yi ödemezseniz icraya gelicez massraflarla 1000tl olacak dedin mi koşa koşa gelir.
-
abi niye uğraşıyorsun.
gün sonunda krediye 100 tl eksik alsaydın. sonraki ay eşek gibi tamamlayacaktı.
öncelik sen kendi hukuk dava danışmanlık biriminle görüş.
-
100 lira için uğraşılmaz. bi bardak soğuk su içip a**** koydumun karısı de hayatına devam et.