Avukata Verilen Vekalet
-
Merhaba arkadaşlar,
Bir arkadaşım istemediği bir durum yüzünden bir avukata vekalet vermek durumunda kalıyor - bırakılıyor.
Şuanda avukatın yapacağı iş bitmiş fakat avukatın ismini bile hatırlamadığı için vekaleti ne geri isteyebiliyor nede başka bir şey yapabiliyor.
Arkadaşım vekaletnaeyi geriye almazsa bir şey olabilirmi merak ediyoruz ben gidip vekaleti çıkarttığı noterden iptal etmesini söyledim ama böyle bir şey mümkünmü onu bile bilmiyoruz.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
-
-
avukatını azletmek istediğini eğer noteri hatırlıyorsa oraya bildirsin noter gerekli işlemleri yapacaktır.
-
Peki bir şey yapabilirmi yani herhangi zarar verebilecek bir şey?
-
GebesH bunu yazdı:
-----------------------------Peki bir şey yapabilirmi yani herhangi zarar verebilecek bir şey?
-----------------------------avukat niye zarar versin? ne işine yarayacak?
-
Tanımadığı bilmediği bir durumun içerisine düştü girmek zorunda olduğu dava bitti fakat vermiş olduğu vekaleti geri alamıyor şuan ve ne yapabilir ya da yapabilirmi maddi bir zarar açabilirmi merak ediyor o kadar tırsak biraz.
-
tek taraflı olarak fesh edılebılır verdıgı notere gıttsın .
-
hocam mümkün tam olarka ismini hatırlamıyorum ama noterden bir belge göndereceksiniz.
-
verilen vekalette ne için verdiğini yazdığın için o iş harici bir işe yaramaz
atıyorum mahkemye girsin yerine diye vermesi ayrı bankadan parar çekmesi için verilen vekalet ayrıdır yani öyle vekalet verdim adına herşeyi yapar diye bir şey yok vekaletnamede bu belirtilir -
avukata verdiği vekalet arkadasın adına dava açmaya, açılan davaya cevap vermeye, onun adına kanun yollarına basvurmaya ve adli süreçte gerekli işlemleri yapmaya yarar. onun dısında avukatla ayrı bir ticari veya sosyal ilişkisi yoksa verdiği vekaletle onun adına herhangi bir tasarrufi işlem yapamaz veya arkadasına maddi manevi zarar verebilecek bir işlem yapamaz. bazı avukatlar müvekkillerin davaları ile ilgili bağları kalmadıgı halde veya davalar bitmiş olsa bile vekaletnameleri geri vermezler, biriktirirler. o yüzden rahat olsun. notere falan gidip boşuna gereksiz işlemler yapmaya gerek yok. paranıza yazık
-
HyKo bunu yazdı:
-----------------------------avukata verdiği vekalet arkadasın adına dava açmaya, açılan davaya cevap vermeye, onun adına kanun yollarına basvurmaya ve adli süreçte gerekli işlemleri yapmaya yarar. onun dısında avukatla ayrı bir ticari veya sosyal ilişkisi yoksa verdiği vekaletle onun adına herhangi bir tasarrufi işlem yapamaz veya arkadasına maddi manevi zarar verebilecek bir işlem yapamaz. bazı avukatlar müvekkillerin davaları ile ilgili bağları kalmadıgı halde veya davalar bitmiş olsa bile vekaletnameleri geri vermezler, biriktirirler. o yüzden rahat olsun. notere falan gidip boşuna gereksiz işlemler yapmaya gerek yok. paranıza yazık
-----------------------------vekaletnameleri niye geri vermiyolar da biriktiriyolar?