Ayet ?
-
kantar31 bunu yazdı:
-----------------------------
Swool bunu yazdı:
kantar31 bunu yazdı:
CaMeL bunu yazdı:
-----------------------------30 gün namaz tutulunca
-----------------------------hacı bu namaz kılmak olmasın?
-----------------------------Kantarcığım, zekana hayranım :)
-----------------------------buzlardan kayarım:|
yoktur benim ayarım:|
yere düşüp kaseyi kırınca:|
facebook facebook diye zırlarım:|
(sana mani düzdüm suwolum sewgimden :| :F:F:F )
hani lan bana :| ben senin babanım ben ne dersem o olur :| -
Omnuarliti bunu yazdı:
CaMeL bunu yazdı:
-----------------------------30 gün oruç tutup 30 gün namaz tutulunca geçmişteki bütün günahların silindiğini duymustum ( kul hakkı hariç tabi ) bunla ilgili ayet ve sureyi adlarıyla yazarsanız sevinirim.
ayrıca pişmanlıkla ve içten tövbe edince o olayın günahı silinmez mi ? bunla ilgili ayet ve sure varsa onları da adlarıyla yazarsanız sevinirim .
-----------------------------silinmez.. 60 yıl günah işle işle sonra 60 günde delete.. yok böle bişi
herşeyi matematiğe dayandırdığım halde bu konuyu matematik dışı ilan ediyorum.. silinip silinmeyeceği sadece ve sadece ve sadece Tanrı nın kararıdır.
edit:yani sevap ve günah bizim ölçebilecğimiz rakam verebileceğimiz kavramlar değildir
1 hırsızlık = 10 nafile namaz
1 cinayet = 1 yıl oruç
1 tecavüz = bilmemne gibi şeyler saçmalıktır.. yanlıştır ''ŞİRK''e kadar gider ama ben şirk demek istemiyorum
-----------------------------ayet olduğunu duydum ondan söledim ;)
millet uydurmussa benden olan bisey deil.
-
yani sevap ve günah bizim ölçebilecğimiz rakam verebileceğimiz kavramlar değildir taktir-i ilahidir
1 hırsızlık = 10 nafile namaz
1 cinayet = 1 yıl oruç
1 tecavüz = bilmemne gibi şeyler saçmalıktır.. yanlıştır ''ŞİRK''e kadar gider ama ben şirk demek istemiyorum, cahillik demek istiyorum
-
Omnuarliti bunu yazdı:
yani sevap ve günah bizim ölçebilecğimiz rakam verebileceğimiz kavramlar değildir taktir-i ilahidir1 hırsızlık = 10 nafile namaz
1 cinayet = 1 yıl oruç
1 tecavüz = bilmemne gibi şeyler saçmalıktır.. yanlıştır ''ŞİRK''e kadar gider ama ben şirk demek istemiyorum
-----------------------------Konuyu yanlış anladım sanırım, söz konusu durum insanın Tövbe edip, Ayetler de geçen ummaları uyguladıktan sonra, benzer eylemlerde bulunmayacak olması.
-
tevbe eden insanın günahları affolunsa da, 1 ay namaz kılıldıktan sonra namazı bırakçaksan o namaz seni kurtarmaz. namaz zaten her sabilikten çıkmış kişinin üzerine farzdır, görevidir.
-
Omnuarliti bunu yazdı:
yani sevap ve günah bizim ölçebilecğimiz rakam verebileceğimiz kavramlar değildir taktir-i ilahidir1 hırsızlık = 10 nafile namaz
1 cinayet = 1 yıl oruç
1 tecavüz = bilmemne gibi şeyler saçmalıktır.. yanlıştır ''ŞİRK''e kadar gider ama ben şirk demek istemiyorum, cahillik demek istiyorum
-----------------------------hıristiyanlarda mesala günah işledin mi pedere günah çıkarttırıyon basıyon parayı günahın çıktı kağıdını alıyon
islamı da böyle mantıkla görmekten vazgeçin ''günah borsası kurmak'' çok yanlış ve saçma, dayanağı olmayan bişey
-
Omnuarliti bunu yazdı:
Omnuarliti bunu yazdı:
1 cinayet = 1 yıl oruç
-----------------------------hıristiyanlarda mesala günah işledin mi pedere günah çıkarttırıyon basıyon parayı günahın çıktı kağıdını alıyon
islamı da böyle mantıkla görmekten vazgeçin ''günah borsası kurmak'' çok yanlış ve saçma, dayanağı olmayan bişey
-----------------------------Hoja yanlış anlama ama kendi iletini alıntı yaparak, kendi kendine cevap yazmışsın.
-
Swool bunu yazdı:
Omnuarliti bunu yazdı:
Omnuarliti bunu yazdı:
1 cinayet = 1 yıl oruç
-----------------------------Hoja yanlış anlama ama kendi iletini alıntı yaparak, kendi kendine cevap yazmışsın.
-----------------------------yokcevap değil iyi bir örnek diye yazdım birbirlerini tamamlıyor aslında