Aynalı Çarşı
-
Aynalı çarşı!
İngiliz bankası HSBC’nin kredi kartıyla, İngiliz Aviva’dan sigortalı arabama, Hopa’da petrol arayan İngiliz BP’den benzin aldım, Çanakkale’ye gidiyorum...
Hava şahane, üstümde İngiliz Marks and Spencer’dan tişörtüm var, İngiliz Cadbury’nin Falım sakızını çiğneyerek, radyoda BBC Türkçe’yi dinliyorum... Gelibolu’dan alınan toprak İngiltere Kraliçesi’nin şövalye nişanı taktığı Cumhurbaşkanımıza verilecekmiş Çankaya Köşkü’nde; ne güzel... Ekonomiden Sorumlu İngiliz vatandaşı Bakanımıza da Anafartalar toprağı verilecek mi acaba diye bekliyorum ama, o konuda bi bilgi yok... Kanal değiştiriyorum... Milli manevi değerlerimize önem verdikleri için, televizyonlarını dedesi Çanakkale’de gazetecilik yapmış olan Anzak Murdoch’a satan TGRT FM’e geçiyorum... "Can you feel the rhythm in my heart, the beats going düm tek tek" diyor Hadise... Crazy for you be... Susadım bu arada, İngiliz Tesco’nun satın aldığı Kipa’da duruyorum, İngiliz gazozu Schweppes alıyorum. Bi tane de İngiliz dondurması Algida... Dürülül dürülül, İngiliz Vodafone’um çalıyor... Mustafa Kemal için "millici mahluk" diye yazan Ali Kemal’in torunu Londra Belediye Başkanı törenlere gelecek mi diye sormuştum, çocuklar gelmeyeceğini söylüyor... Kederleniyorum, Tekel’i sattığımız British American Tobacco’nun Samsun’unu tellendiriyorum.
*
Ve, Çanakkale’deyim.
*
Marşlar filan çalıyor.
Başbakan kürsüde...
"Geçilmez" diyor.
*
Yunan bankasının atm’sinden para çekip, İngiliz Shell’den depoyu full’luyorum, İstanbul’a dönüyorum.http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/11241700.asp?yazarid=249&gid=61
-
sanırım o krediyi o arabayı o tshirtü o suyu o sakızı o dondurmayı o sigarayı o benzini bizler almasak 1 yıla kalmaz kapatır giderler huh?
-
hocam yazmış olduklarınla zamanında verdiğimiz milli mücadelenin ne alakası var ? dünya üzerindeki hiçbir ülke yokki yabancılarla ortaklık kurmasın serbest piyasa ekonomisini benimsemesin ? ne yani ülke olarak kabuğumuza mı çekilmemizi istiyorsunuz türkiye bunu 1930 lu yıllar ile 1970 li yıllar arası yaptı ve herkes gördü ülke olarak hiçbir noktaya ulaşamadık ne alakası var shell benzin istasyonu ile çanakkale zaferinin bunları birbirleri ile bağdaştırmak çok yanlış
bazıları yüzde yüz yerli sermaye ile üretilen malları kıullanmayı savunuyor en basitinden bir örnek soruyorum size şu anda kullandığını bilgisayarlar cep telefonları internet altyapısı yabancılar ortaklığı ile olmamış mı ? bindiğiniz araba yabancı marka değil mi ? milliyetçilik yaptığını zanneden insanlar sürekli bunlara karşı çıkar halbuki gidin bakın kendileri kadar yabancı marka kullanan kimse yoktur.
Allah aşkına milliyetçilik vatanseverlik bu şekilde olmaz. Kendi kültürüne kendi örf ve adetlerine, Türk milletinin birlik ve beraberliğine sıkı sıkı sarılarak dış güçlerin bizi bölmesine birbirimize düşürmesine meydan vermemekten geçer. Ama bizde birlik beraberlik nerede ? kendi aile fertlerine bile düşmanlık besleyen insanlar varken bu türkiyede beğenmediğimiz yabancılar kadar bile birlik olmayı beceremiyoruz sonra suçu başkalarında arıyoruz
insan önce kendini hesaba çeksin aynanın karşısına geçip kendi öz kimliğine geri dönsün milliyetçilik budur vatanseverlik budur yabancılarla ortaklık kurmak devlet düşmanlığı veya vatanını sevmemek değildir. ikisi de farklı kriterlerdir
-
Türk Bankası İş Bankası'nın Kredi Kartını kullanabilirdi.Benzini Petrol ofisinden alabilirdi.Üstüne yüzde yüz Türk Malı olan LC waikiki T-shirt giyebilirdi.Harman sakızını çiğneyebilir ya da damla sakız çiğneyebilirdi.TRT FM'i dinleyebilirdi.Kipa'da değil Tansaş'da durabilirdi,olmadı mahalle bakkalından ürün alabilirdi..Madem Çanakkale'ye gitmiş,dondurmayı da BAYIR'da ya da VEZİROĞLU'nda yiyebilirdi..İlla canı gazoz çekiyorsa,bir çamlıca içebilirdi.Türk malı olan Turkcell hattını kullanabilirdi.Madem yabancı mal kullanmaktan bu kadar dem vuruyor,alırdı Adıyaman tütününü cigarasını sarardı..
Bu adam bu kadar marka bağımlısıyla,biz napalım dostum?
-
karatahta bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------Hocam olaya niye bu kadar dar açıdan bakıyorsun?Yazıyı yazan kişi orda ne anlatmak istemiş sen ne anlamışsın.Yazarın anlatmak çanakkalenin gayri resmi olarak yıllar önce geçildiği.
-
"danone,cocacola,dove,nescafe almayın bunlar israile yardım ediyo paranızı savaşa vermeyin vatan millet sakarya" gibi algıya neden oluyo sanırım okunası güzel bi yazı diye paylaşdım :)
-
TeRRoR bunu yazdı:
karatahta bunu yazdı:
-----------------------------Hocam olaya niye bu kadar dar açıdan bakıyorsun?Yazıyı yazan kişi orda ne anlatmak istemiş sen ne anlamışsın.Yazarın anlatmak çanakkalenin gayri resmi olarak yıllar önce geçildiği.
-----------------------------Hocam yazarın anlatmak istediğine karşı olan düşünceyi Blue_Moon arkadaşım zaten yanıtlamış,ben de Türk Malları arasından nasıl bir seçim yapabileceğini ve özen gösterdiği takdirde,ne kadar Türk Malı kullanabileceğini yazmaya çalıştım..
Yabancı Sermayeyi sadece tek yanlı olarak düşünmemek gerek,bu mantıktan bakarsak,ihracat nasıl yapacaktık,iç piyasa ne kadar yetecekti bize?
Şu an yazıyı yazdığım bu kodumunun aleti bile Amerikan Malı..Bağımlıyız,üretemiyoruz,üretmek mi istemiyoruz anlamadım orasını..Saygılar
-
karatahta bunu yazdı:
TeRRoR bunu yazdı:
karatahta bunu yazdı:
-----------------------------Hocam yazarın anlatmak istediğine karşı olan düşünceyi Blue_Moon arkadaşım zaten yanıtlamış,ben de Türk Malları arasından nasıl bir seçim yapabileceğini ve özen gösterdiği takdirde,ne kadar Türk Malı kullanabileceğini yazmaya çalıştım..
Yabancı Sermayeyi sadece tek yanlı olarak düşünmemek gerek,bu mantıktan bakarsak,ihracat nasıl yapacaktık,iç piyasa ne kadar yetecekti bize?
Şu an yazıyı yazdığım bu kodumunun aleti bile Amerikan Malı..Bağımlıyız,üretemiyoruz,üretmek mi istemiyoruz anlamadım orasını..Saygılar
-----------------------------Olaya farklı yaklaşmışsın yani orda yazarın anlattığı seçimden ziyade çanakkalenin geçildiği ;)
Ürettirmiyorlar ve bu ürettirmemeyi yabancı ülkeler değil, ülkeyi yönetenler yapıyor.(bu cümle ile topic çok pis sapacak :D)