Aynı Evdeki 2 Tv Den Birisinin Sesi Neden Daha Önce Geliyor
-
ses dalgaları sönümlenmeye uğruyor , nasıl salladım?
-
crimeangel bunu yazdı
ha birde senin derdini anlamadan hep karasal yayın bilmem ne yayın diyen arkadaşlara diyorum. hiçmi kafanızı vererek okumuyorsunuz mesajları arkadaş. adam ne diyo siz ne diyosunuz. okadar mesajdan bir noname anlamış arkadaşın derdini.
tahribatta var öyle bir durum mesela bahsi geçen msjları da okumayacaklar
-
aynı marka aynı model uydu alcısında ve aynı çanaktaysa gelmez :D aynı anda gelir
Denenmiştir
-
Robinson_Crusoe bunu yazdı
Başlıkta düzeltilecek ne varki,
Yayınların ikiside hd yayın birisi d-smart diğeri kablo tv hd,
Cevabı vermişsin zaten, her servis farklı çalışır, eş zamanlı çalıştıklarına dair birşey söylemiyorlar ki zaten, birkaç saniyelik gecikme gayet normal, herkeste bu böyle.
-
bak ya hala devam :) yahu mesajları okuyun hacılaaaar :)
hala mesajları okumadan yorumlar yorumlar.
serkan bari sen yapmayaydın.
-
ben üst katta süper mario oynarken alttaki lavuk tv yi açtığında benim oynadığım oyunu izliyomuş. Dışarı çıkıyodum oyunu anlatıyodu bana hep nasıl bilio diye hayret ediyodum. Bununla ilgili bi konu bile açmıştı arkadaş sebebini sormuştu ama bilmiyorum neydi.konuyla alakalı deil ama hep merak etmişimdir yani bilen söylesin :W
-
Hocam şimdi data sana gelirken yolda çeşitli aşamalardan geçiyor.
Dijital yayın yola çıkıyor, PayTV lerde datacenterdaki serverlar gibi dizilmiş her kanalı ayrı encode eden (genelde mpeg2 yada mpeg4) cihazlar var.
Bunlar paket paket datayı alıyor, sıkıştırıyor bitrate'e, sıkıştırma oranına kadar bir bekleme var bu aşamada.
Bundan sonra eğer şifreli kanalsa encrypt eden cihazlara giriyor bu yayınlar üzerine irdeto,cryptoworks,nds gibi şifreleme sistemlerinden biri uygulanıyor ve şifreli paketler, kullanıcıların izleme yetkileri gibi bilgiler bu yayına inject ediliyor.
Ondan sonra uplink ile uydudaki transportera çıkıp iniyor bu gönderimde biraz delay yapan bir süreç.
Sonra çanak antenden digital uydu alıcına geliyor burada da aynı şekilde mpegi çözmek söz konusu. Bu da cihazın chipsetine göre değişen bir zaman alır.
Analog yayınlarda bunların hiçbiri neredeyse yok. yukarıda saydıklarımın toplamı birkaç saniyeyi bulabilir.
HolyOne tarafından 16/Kas/12 13:20 tarihinde düzenlenmiştir