Az Birikmis Parayi Degerlendirmek
-
millet 1000 ytl ye mikro kredi alıp evini gecindiriyo sende 200 ytl var 2 ev birden gecindirebilirsin bu parayla
tabi ne iş yapcan da sana kalmış:)
-
bi kaç yorumdan fazlasını okumadım ama sana bir fikir vermek gerekirse
ne dolar ne euro nede başka bişi sana para kazandırır çok gördüm euro 2200 görcek euronun ozaman gözüne vurcam diyenlerin ertesi gün 1990ları gördüler ve hala düşüşte euro ons 665in altına indi dolarında hali iyi değil ben senin yerinde olucam altın alırdım.... şuan tam alıncak zamanı antalyada 33ytl 9aydır ilkdefa bu kadar düştü ben kuyumcuyum ve inan bana eğer hemen bozdurmayacaksan en karlısı her zaman altındır. küpe yüzük kolye tarzı şeyler almıcaksın sakın unutma. örneğin bize müşterilerimiz parasını getiriyo o günün fiyatıyla altın ne kadarsa o kadar gramı hesabına yazıyorum biriktikçe birikiyo istediği zaman ister altınını alıyo ister parasını kayıp ''sıfır'' ama senin tanıdıgın güvendiğin kuyumcu yoksa yada o da bu hizmetyi vermiyosa 22ayar işciliksiz bilezik al sadece cuzii bir alış satış farkı olacaktır bana güven 600e aldıgını en kötü şartlarda 570e geri verirsin tabi altın düşer çıkar o ayrı konu. bileziktemi içine sinmedi ozaman ya atayüzlük alacaksın yada cumhuriyet altını ilk başta dediğim gibi sakın yakın zamanda bozdurmayı düşünme parada yanında fazla kalmasın çnk harcarsın.
sıralıyalım;
1- gram hesabı altın alacaksın
2- bilezik alıp saklıyacaksın
3- atayüzlük(tam altın derler çeyreğin 4adeti) yada cumhuriyet alacaksın
unutmayın çoğu bilezikte işcilik yoktur. :)
bi sıkıntı olursa pm at. -
yarım altın al 10-12 tane ayda 100 lira kar bırakıo :)
-
sertan_06 bunu yazdı:
-----------------------------
yarım altın al 10-12 tane ayda 100 lira kar bırakıo :)
-----------------------------
114.10=1140
110.10=1100
1140-1100=40
şimdilik 40 ytl zararda.
ama ilerki zamanlarda olcak şeyi ben söleyim
yarım = 126ytl
bozdurmak istediğinde 120
120.10=1200
1140-1200=-60 ytl karda olacak
-
altın almanın şu an vakti değil bence..düğünler dernekler bitsin hele..siyasi bir kriz de görünürde olmayacak gibi . ama belli olmuyor bu işler..ekim-kasım ayında altın alınmış olsa 2009 yazında zaten artar.. yanlış mı düşünüyorum acaba?
-
bence altına yatırım yapcaksan pazartesileri al c.tesileri sat.. haftasonu düğünler çok oluo die altın fiyatlarını şişiriolar p.teside düğüncüler altınlarını sattıkları için fiyatları geri çekiolar..
-
Fikren dayanışalım bakalım hemci.. online satıştan çakmayan yeniliğe açık işyeri bul online satış için anlaş firma sahibine satış karından %10 kar ver pazarlık etmeye kalkıyosa başka biyer bul, saten esnaf kan ağlıyomuş amcam öyle diyodu :) firma sahibine sanalpos aldır, güzel bi domain al 15 usd :) , ssl sertifikalı hazır bi e-ticaret yazılımı al 300-600ytl... , stok tutmadan satılcak ürünlerin alıncağı yerler temin et 500 ytl dolaşma saç baş yaptırma kıyafet parası harcarsın fiyatı iyice gebert satıcın önce ağlasın sonra en indiği fiyattan sonra hala ağlıyosa en bi yokla adamı alamam bu fiyattan diye çık ordan tamam veriom derse ne güzel vermiyom derse 5 dk sonra geri dön verebilceği son fiyat odur... sonra spam reklam için 2-3 haydoo kiddy falan bul 20 şer usd ver 2 tane yeter sana... 1milyon civarıda spam mail sana bi aylık kazancını çıkarttırır, sonra domaini deiştirirsin üyelere mail atarsın, hotmail gmailden ban yiyceği için, 3-5 usd lik çöp sat bol resim bol reklam bol yalan çin mantığı yanee. destek telefonlarına sen çık müşteri kaçırma msn den destek ver, 15 liradan pahalı ürün satma, kargo müşteriye ait yaz bütün kargo şirketleri olsun, işler oturunca siteyi firma sahibine en az 5000 ytl ye sat paranı peşin yada banka hesabına yatırt niee çünkü satın alan senin gibi işletemiycek,
borsa banka bişe olmaz o parayla b tipi likidden başka neki üç günlük çerez parası.
-
bankaların katışım ortaklığına gir :W faiz değil hem o katılım ortaklığı azar azar gelir işte :| ama artar yani yatan paradan iyidir. acelen yoksa ve uğraşmakta istemiyosan "katılım ortaklığı" bankaları bi araştır derim.
-
B tipi likit fon.Paranı yatırırsın riski sıfırdır götürüsü yoktur.Getirisi vardır ve faizden daha azdır.
yatırım fonu hakkında kısa bir bilgi : bireysel olarak sermaye piyasasına fon sunma yerine, kollektif bir fon sunusu oluşturma, bireye tasarruflarını bilinçli kullanma ve
yatırım çeşitlendirmesi yolu ile riski azaltma olanakları vermektedir. Fon iç tüzüklerinde belirtilmek suretiyle, pörtföy değerinin aylık ortalama bazda en az %25'ini
devamlı olarak mevzuata göre özelleştirme kapsamına alınan KİTler dahil Türkiyede kurulmuş ortaklıkların hisse senetlerine yatırılmış fonlar A tipi, diğerleri B tipi
olarak adlandırılmaktadır.Fon yaptığı yatırımlar sonucunda ortaya çıkan karlılık gözetilerek, fona katılanlara önceden belirlenen bir faiz oranı sunarak pörtföyünü
genişletir.Rakamlarla GRM (garanti yatırım menkul kıymetler a.ş.) B Tahvil ve Bono adlı fonun günlük getirisi örneğin 0,6 küsur, bunu aylık olarak hesaplayalım,
0,6*30=18 yani %18 getiriye sahip, bu da garantibankasının, aylık vadeli mevduata verdiği faizden daha yüksek bi oran, ve bu fonun B tipi olması nedeniyle riski
düşük ve likit bi varlık olduğuda göz önünde bulundurursak,
Haydi hayırlı kazançlar. -
aklı biz verelim parayı sen kazan, yok öle yagma tülo :D