Azcık Matematik
-
x=1+2+4+8+16....
x-1=2+4+8+16....
(x-1)/2=1+2+4+8+16....
(x-1)/2=x
x=-1
fakat
"1+2+4+8+16...." eşit olamaz "-1" e... :)
-
o x= 1 + 2 +3........... dizisi sonsuza gider. sonsuzda böyle işlemler yapamazsın. yani sonsuzu 2 ye bölemezsin bölsende yine sonsuz olur. 1 çıakrtırsanda sonsuz olur. yada bi şekidle tanımsız unuttum şimdi. ama sonsuzu normal sayılar gibi işlemelre tabii tutamazsın
-
Sanki bir yalnıslık var gibi geldi bana
büdüt:yokmuş
-
yeaaa "SOLVED"
evet sonsuzla bööle işlemler yapılsada reel bi sayı olmadığında aslında "x" hiç yoktur
x yoksa da bölemeyiz, çıkartamayız, çarpamayız :)
-
Evet.Senin dizinin bi limiti yoksa bu sonsuza gider,sonsuzda da yaptıgın tum islemler ya sonsuz yada belirsizdir ve belirli durumlar icin belirlenebilir.Eger limiti varsa da sonucu 2 ye boldun zaten yarısı olucak :) anladın mı?
-
iyi de zaten işlemler baştan saçma. pozitif reel sayılarda tanımlamışsın sonra gitmiş -1 olsa demişsin.o x baştan (-) olamaz yani :D
-
konpicyus bunu yazdı:
-----------------------------
iyi de zaten işlemler baştan saçma. pozitif reel sayılarda tanımlamışsın sonra gitmiş -1 olsa demişsin.o x baştan (-) olamaz yani :D
-----------------------------x'e -1 olsun demiom
x ile işlemler yapılınca x -1 çıkıyo
yani pozitif sonsuz -1'e eşit olmuş oluyo
ama yukarda "SOLVED" demişim gördün mü? :)
-
konpicyus bunu yazdı:
-----------------------------Ne dion la :D Orda tanımlama yokki x:N diye :D oradaki hata sonsuzla işlem yapılması...
-
lan tanımlama yok ama ilk işlem zaten negatif olmaz diye dedim ben :D herneyse çözüldüyse hiç kasmaya gerek yok söyle cevabı :D
-
ZoRKaYa bunu yazdı:
-----------------------------konpicyus bunu yazdı:
-----------------------------Ne dion la :D Orda tanımlama yokki x:N diye :D oradaki hata sonsuzla işlem yapılması...
ah be güzelim.adam başından demiş zaten x= 1+2+4 ..
diye, yani kafası çalışan bir Türk bunun zaten başından doğal sayı olarak tanımlandığını görür.
-
ayrıca @caner,
hocam x i orda zaten sonsuz olarak tanımlıyorsun, sonsuz - 1 gene sonsuzdur, ayrıca sonsuz/2 de gene sonsuzdur, yani mantığa aykırı..