folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Azerbaycan,Türkmenistan Vb. Ülkelerde Eğitim!

Azerbaycan,Türkmenistan Vb. Ülkelerde Eğitim!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lordvader89
    lordvader89's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    sanırım Kırgızistan Manas Üniversitesi benim için daha uygun olacak...ama ilk yıl sadece kırgızca öğrenmekle geçirmek zorunda kalmak ve 10 kişiyle aynı yurt odasında kalmanın zorunlu olması düşündürüyor beni biraz :S
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Turan-Mete
    Turan-Mete's avatar
    Erkek
    Nespace bunu yazdı:
    -----------------------------

Azerbaycanlıları hiç sevmem,kadınları 10 ton makyaj sürer suratlarına,erkekleri y.dışından gelenlere(birazda parlaksan) potansiyel gey olarak bakar vs. vs. vs..

Senin kafana 2 kursun sikarim gorursuz serefsiz. namussuz,,,

Istanbulda benim gorduklerimi anlatsam anlarsin.. Her milletin iyi ve kotusu vardir.. AMA BIZ BIR MILLETIZ

Nasıl ki doyurulmayan açlık bir müddet sonra, açlık hissinin iptali ve neticede ölüme yol açıyorsa, okuma ve fikretme davası için de aynı şeyler sözkonusu...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Turan-Mete
    Turan-Mete's avatar
    Erkek
    NowalgiN bunu yazdı:

Azerbaycan'da okumanı pek tavsiye etmiyorum. Okulda bile rüşvet dönüyor.(: Sosyal aktivite pek bulamazsın ama yaşam ucuzdur. Yurtta kalırsan sadece harcayacağın para gezip tozman dahil 350 ytl yi geçmez. belki o kadar bile etmeyebilir. Bakü güzel bir şehirdir fakat azeriler kardeş kardeş diye kazık atmaya çalışıyorlar (:  dikkatli olmak lazım. Eğitim kalitesi yüksektir. Azeri ve bazı bölümlerde tatar hocalar vardır. Türkiyeye nazaran kaliteli eğitim veriyorlar. 

Bölümünü bilmiyorum ama  puanın ve bölümün tutuyorsa ukraynaya gitmeni öneririm.

Abi ozel universitelerden Hazar ve Azerbaycan Petrol Akademisi...

Buralara gelmeye bazilarinin dotu yetmedigine gore insanlar boyle soyluor...

Nasıl ki doyurulmayan açlık bir müddet sonra, açlık hissinin iptali ve neticede ölüme yol açıyorsa, okuma ve fikretme davası için de aynı şeyler sözkonusu...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Turan-Mete
    Turan-Mete's avatar
    Erkek
    Arkadaslar numaram +994506770272 dir bir soru icin araya bilirsiniz....

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Turan-Mete
    Turan-Mete's avatar
    Erkek
    alp bunu yazdı:

azerbaycan'da çok kolay geçinirsin, okul harcını bi kaç haftalık harçlığınla bile ödersin, yalnız orada fazla dikkat çekmemek gerekiyor, paran varsa göstermeyeceksin, belli etmeyeceksin falan, yakın zamanda komşumun arkadaşını parası için öldürdüler..

Orada türk parası çok değerli, eğitimi olarak iyi ya da kötü diyemem ama, gittiğin yerde mutlaka türkiyeli türklerle karşılaşırsın.

Turk parasi YTL Diyorsan :D Hicde degerli bile degil... 1 YTL --- 60 KOPUK(Azerbaycan Kurusu)

Ekmegin fiyati 80 KOPUK :D

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Türk-Kazak üniversitesini tavsiye edebilirim.Fakat bilmen gereken en önemli şeyi soydaşlarım atlamışlar...OrtaAsyada ki Türk üniversiteleri amerikalı imam Mr.Gülenindir.Eğitim seviyesi iyi olabilir ama gidip aynı şekilde dönmek ölenli..Hoca Ahmet yesevi Üni.ne gidip orada tarih öğretmenliği okuyan sonra Türklüğünden vazgeçip ümmetçi olan hatta yetinmeyip Mr.Güleni peygamber ilan edecek kadar fetullahçı olan şimdide sudanda (yine gülenin okullarından birinde) çitlenbiklere ders veren birini tanıyorum.Buralara giderken iki kere düşünün derim.

Azerbaycanı bilemiyorum ama Kazakistana gitmiştim.Hayat çooooook ucuz..Kımız bedava,bazı şehirlerde şehirçi ulaşım ücreti yok..İş imkanları çok güzel.Eğer Rusça öğrenebilirseniz bütün türk devletlerinde ve rusyada en kral işde çalışabilirsiniz.Gerisi size kalmıştır.

Saygılar

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    thenumb
    thenumb's avatar
    Erkek

lann bende sabahtan beri aranıyom nette. sanırsam benimde azer. tek. üni. bilg. sis ve ağlarına yetçek gibi en azından denicem . ama burada 9 eylülde 2 yıllık programcılıktayım.son seneye geçtim. acaba burayı bırakıp oraya gitmeye değer mi hala karar veremedim.kimi güzel kimi kötü diyo.aylık 500 dolara ortalama yaşarsın

diyolar. eğitimide bişey vermiyomuş fazla yinede sana bağlı dediler. bi fikir alışveriş ortamıda burada oluşursa iyi olur .belki müridlerce birleşir ev arkadaşı olayınıda hallederiz :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lordvader89
    lordvader89's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

net'te araştırdığım kadarıyla kafamda hemen hemen bi fikir oluşmaya başladı...

Azerbaycan,kırgızistan,ukrayna,kazakistan bu 4 ülkeden birinde karar vermeye çalışıcam...

ukrayna aralarında en ucuza kapatabileceğim yer ve istediğim bölümde var...ama dil sorunu kafamı kurcalıyor açıkcası çünkü rusçayı hiç bilmeden neler yaparım bilemiyorum...

kırgızistan şuan için baya bi öncelikli benim için çünkü çok öneren var...hem ekonomik olarak da uygun...

Azerbaycanı herkes kötülemiş ama neden kötülediklerini anlıyorum;

çünkü azerbaycana nekadar çok giderse herşey o ölçüde pahalılaşıyor...sanırım bu nedenden ötürü kötülüyorlar dier sitelerin hepsinde ama bilemicem tabiki...

kazakistan ise hiç bi fikrimin olmadığı ama eğitiminin bir kaç üniversitede çok iyi olduğu söylenen bir ülke şuan benim için...

-------------------

bir diğer mevzu fethullah gülen okullarında okuyupda benliğini kaybetmemek gibi bi şey okudum...

zaten kafasındaki fikirleri oradaki çevreye bağlı olarak değişecek bi yapım yok o yüzden rahatım ama başkalarını bilemicem...

----------------------

aslında bu olaya hayatımın kararı olarak bakıyorum çünkü herşey buna bağlı...

sizlerinde yardımı,önerileriyle bi çıkar yol bulacağıma inanıyorum..

---------------------

TEŞEKKÜRLER

Toplam Hit: 5751 Toplam Mesaj: 29