Aziz Nesin
-
Aziz nesin yanlış bir tespitte bulunmuştur % 80 değil % 90 dır kanatindeyim bunu anlamak için biraz güncel olmaya gerek vardır dünyanın neresinde var zikildikçe şükür diyen uyuyan koyunlar!!!
madem herkes aziz nesinden şiir koymuş buraya bende koyayım (:
--------
Bu şiiir anlayanlara gelsin.Aziz Nesinin yaşamıdır kısaca bu şiir
--------
Hiç kimse buyur etmedi beni
Bu dünyada hiçbir yere
Ama açtım bütün kapıları tekmeleyerek
Bütün engelleri göğüsleyip yıkarak
Buyrun dediler o zaman incelikle
Buyur ettiler
Ve
Buyurdum
Elimden geldiğince görevimi yaptım
Gülümsedim hıçkırıklarımı boğarak
Sonunda kimsenin yorulmadığı denli yoruldum
Artık kapılar açık kalsın
Bundan sonra gireceklere
Şimdi dinlenmeye gidiyorum
Hoşcakal güzel dünyam. -
vatandaşlığınızı değişiceksiniz o zaman bilader.%90 ı salak olmayan bi millet bulucaksınız
-
Al burdan yak bu bi tek türkler için değil dünya'da da böyledir.
BEnim için ırk ikinci plandadır önemli olan insan olmaktır... -
senin zaten kendi milletinden Türkler diye bahsetmenden belli oluyo.ingilizler fransızlar vs.der gibi.
ayrıca sen ve senin gibi düşünen alayınız.sizler Atatürk"ten, Alpaslan"dan, Bilge Kaandan dahamı akıllısınız ?
senin kendi sorunundur Türklüğü ikinci plana atmak bu beni ilgilendirmez.ama milleti tahrik etmeden sürdürün bu olayınızı.
bu bulunduğunuz yapı zaten iyi bişe olsa bunu Atatürk uygulardı.Atatürk"ün iki lafından biri Türk olduktan sora siz %90 ı salak bilmem kaçı şu falan diyin kimsenin afedersiniz bi yerinde olucak deil -
heh aferin hemen olayı atatürke de dayandırdın ya eğer ki türklük buysa ben türk değilim ya bu kadar basit!!!Ben insan olmayı isterim bi ırkın arkasına sığınmayı değil herkese bir tek gözle bakmayı...
Birde şu turanclık türkcülük gibi anlayışları at kafandan bence insancıl ol insana değer ver ırka değil...
-
birincisi kafamda turancılık falan yok.türkçülüğüde hiç kimse kafamdan atamaz.he buna ırkçılık diyosanız ırkçının Allahıyım.
ikincisi her istediğim olayı Atatürk'e dayandırırım.çünkü dorular ondadır.o bu ülke analarının yarattığı en doru insandır.bu ülkeye en çok faydası dokunan insandır.önderimizdir.
o ilkelerine milliyetçilik gibi bi madde koyarken, ağzından asla Türk lafını eksik etmezken, kurduğu cumhuriyetin adını Türkiye koyarken.Yüksel ey Türk senin için yükselmenin hudutu yoktur derken,türk milleti zekidir diye nutuk atarken
gebermiş bi yahudi dönmesinin ettiği bi lafın peşinden gitmenize anlam veremiyorum.
sizin gibi 'doruyu biz biliriz,Türkçülük ikinci planda olmalıdır.muhim olan halkların kardeşliğidir.ben türklüğümü ikinci plana attım.türk deilim.türklerin %90 ı salaktır diyenlerden de iğrendiğimi belirtmek isterim -
Türklerin %90 ı aptaldır diyen bi adamın neyini savunuyosunuz : ).
başka şey söylemek istediyse o şekilde söylesin.
kimse Türk milletini kötüleyemez -
Atatürk her şeyi türklere dayandırmamıştır araştır bul kuvayi milliye nin maddelerini eğer ki senin dediğin gibiyse [şayetki değil] atatrük diğer kürdleri laz ları çerkezleri bi temiz kullandı ve köşeye attı anlamı çıkar.
Atatürke gelince dünyaya gelmiş sayılı önderledendir yanlışları da vardır ama doğruları daha çoktur...
Bu arada bende şu ırkçıları fazla sevmem değil hiç sevmem birtek odeğil kürtçülük yapanlarıda yani fühler miydi neydi işte o düşünce yapısını.
---
Anti oksidan sende geldin tam oldu ha :D Abi zaten bu koşullarda haddime düşmez türklük şöyle demek... -
Sen Türkmüsün? Önce Onu Söle? %90 %10 u bırakta cevabı önce bilelim ona göre hareket edelim....
-
Türklükten kasıt ana baba türkse evet ama sizin zihniyette değilim way bu türk bunu sevelim bunu dışlayalım bu piç olsun zihniyetinde değilim soruna gelince ben İNSANIM ırk olayını kabul etmiyorum!!!
Artı madem herkes müslüman nerde ümmetçilik nerde adem ana havva baba olayı unuttuk galiba ?
Toplam Hit: 4580 Toplam Mesaj: 44