Babam Kaza Yaptı...
-
Babam uluslar arası nakliyat işinde çalışıyor.az önce haber aldık.berlinde bir viraş dönüşü sırasında bisikletli bir almanı ezmiş geçmiş.ve adam paramparça olmuş.ölmüş.3-4 saat önce.alalhtan akrabaların oturdugu yere cok yakın bir yerde olmus ve hemen gelivermişler.görgü tanıkları da tam olarak ifade vermişler.babam suçsuz bulunup serbest bırakılmış ve mahkeme oalyı başlıyacakmış.acaba bundan sonra ne olur?
-
Almanyada kanunlar ve cezalar cok agır hocam..
Yere tükürmek bile 120 € gibi bi şey olması gerekiyor..
Rüşvete teşebbüs 1.500 €
büyük ihtimalle Türkiyeye gönderirler gibime geliyor..
Almanya kanunların üLkesi hocam.. ne olup ne olcağıda belli olmaz..
not : öyle konu baslıgıda olmaz ! -
yaw orada da kan parası gibi birşey olabilir mi acaba?ya da hapis yatar mı?
-
baban madem suçsuz ne diye hapis yatsın ?
sorduğun sorunun cevabını ancak almanyada yaşayan biri yada almanyanın kanunlarını bilen biri vermesi lazım.
-
Kesinlikle kafani karistirmak istemiyorum, öncellikle gecmis olsun.
Aci parasi diye birsey var, digelim sen bir adam dövdün adamlar dayaga deger biciyor.
Digelim adam 1 hafta hastanede yatti, 1 hafta icinde calisip alacagi parayi sen karsiliyorsun sanirim.
Ondan sonra hastane masraflari.Tekrardan gecmis olsun
-
suç oranına bağlı büyük ihtimalle para karşılığı bırakılır
Kan parası olayı aileyi davadan çektirmen için aile davacıysa kan parası ister ama vicdan meselesi davacı olmada verirse iyi olur. Eğer bir araçla kaza yapmış olsaydı babanın sigortası kan parasını verirdi.
-
Bi bilgim yok bu konularda ama gecmis olsun demek istedim...
Umarim ceza almadan kurtulur,Almanın ailesine de Allah sabır versin...
-
geçmiş olsun kardeş benim babamda kaza yapmıştı allahtan can kaybı yoktu karşı taraftaki adam kaburgalarında bişey vardı
bide bizim axor tırt ahanda resmi hases otomotivde götüm çıktıydı remi çekecem diye
http://img170.imageshack.us/my.php?image=resim17kn8.jpg paramparça
-
Hocam baban her türlü yatar geçmiş olsun.. Ölüme sonuclanan kazalarda kefaret işlemez ! Üzgünüm Allah tez zamanda kavuştursun lakin babanın karakoldan serbest bırakılması bıle buyuk şans..
İnsanın adaleti böyle birşey işte hoca Allah'ın kaza ve kaderinden sorumlu tutuluorsun ama bı yandan da haklı bir adalet zira o ölen çocuğun ailesinin içinin birşekilde yatışması lazım + baban için demıyorum ama boyle olayların kasıtlı adam öldürmeyle ılışkısı olup olmadıgı bılınemez ama o bile adaletin kendi hükümleriyle çelişir zira adalet baba der ki ; suçu ispatlanamadıgı sürece herkes hürdür.Ama diğer yandan da der ki ; Her ne şekilde olursa olsun adam öldürmek,öldürmeye yataklık etmek,ölüme sebep olmak suçtur ve ceza gerektirir...
Lütfen arkadaşıda boş hayallere kaptırmayın babasının hapis yatmaması için hiç bir neden yok.. Allah sana,ailene ve babana sabırlar versin hocam.. -
hoca m geçmiş olsun türkiyede olsa yırtardın bi türlü ama almanyada işler zor büyük ihtimalle yatar içerde
-
Wizard bunu yazdı:
-----------------------------Babam uluslar arası nakliyat işinde çalışıyor.az önce haber aldık.berlinde bir viraş dönüşü sırasında bisikletli bir almanı ezmiş geçmiş.ve adam paramparça olmuş.ölmüş.3-4 saat önce.alalhtan akrabaların oturdugu yere cok yakın bir yerde olmus ve hemen gelivermişler.görgü tanıkları da tam olarak ifade vermişler.babam suçsuz bulunup serbest bırakılmış ve mahkeme oalyı başlıyacakmış.acaba bundan sonra ne olur?
-----------------------------
korkma bir şey olmaz. zorunlu sorumluluk sigortası almanlarda teminatı yüksek. hata babanda bile olsa tam olarak öder geçer. sigortacılık sistemi almanlarda çok daha gelişmiştir. ölenlerin yakınları kesin köşe olurlar.bu arada aklına takılan olursa pmden msjla .benim mesleğim bu
bu arada a.g. almanlarıda yaktıkları Türklerin yerine saysınlar bunuda :D