folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Bad Sector Sorunu Gibi Ama Degil Gibide

Bad Sector Sorunu Gibi Ama Degil Gibide

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

Müritler 6 yıllık seagate 500gb HDD artık kafa atmaya başladı.

ilk açılışta ve ara ara (giderek sıklaşıyor) tecavüze uğruyor gibi ses çıkarıyor.

zırtttt zarttttt diye.sanırım ölmeye yakın HDD.

badsector kısmı var sanırım o kısmı diskalifiye etsem bir müddet daha dayanırm mı? yoksa aciliyetten HDD mi almam lazım? 

Şubattan beri yapıyor. şubatta ilk açılışta 10 15 saniye yapıyordu şimdi bazen 10dk sürüyor. önceden sadece açılışta yapıyordu şimdi düzensiz aralıklarda açıkken de yapıyor..

bad sector kısmınıkapatacak iyi bir pro varsa alırım?

win10 kullanıyorum.  128 falan SSD alıp DVD yerine de 1TB mi çaksam?

joe_black tarafından 16/Eki/16 23:35 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    joe_black bunu yazdı

Müritler 6 yıllık seagate 500gb HDD artık kafa atmaya başladı.

ilk açılışta ve ara ara (giderek sıklaşıyor) tecavüze uğruyor gibi ses çıkarıyor.

zırtttt zarttttt diye.sanırım ölmeye yakın HDD.

badsector kısmı var sanırım o kısmı diskalifiye etsem bir müddet daha dayanırm mı? yoksa aciliyetten HDD mi almam lazım? 

Şubattan beri yapıyor. şubatta ilk açılışta 10 15 saniye yapıyordu şimdi bazen 10dk sürüyor. önceden sadece açılışta yapıyordu şimdi düzensiz aralıklarda açıkken de yapıyor..

bad sector kısmınıkapatacak iyi bir pro varsa alırım?

win10 kullanıyorum.  128 falan SSD alıp DVD yerine de 1TB mi çaksam?

hocam iyi dayanmış disk her an gidebilir  benim bu disk mesela iyi güzel gidiyordu iyiki değiştirmişim bu diski yedek filan alırım arada dosya taşımak için kullanırm dedim 1 hafta sonra disk komple öldü  yani ne zaman öledecegi belli olmuyor 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pSkpt
    pSkpt's avatar
    Erkek

hd tune ile tarama yapmıştım ama derinlemesine tarama.

Daha sonra hdd regenerator ile 2-3 kere hatalar üzerinden geçtim (başlangıç sektörünü elinle girebiliyorsun)

2 kereden baştan aşağı taradım. Her tarama 6 saat sürüyor sanırım.

Hala daha 2-3 tane bad sector var ama diskin (C ve D diye ayırmıştım) D kısmına ulaşamıyordum. Şuan çalışıyor sıkıntısız harici olarak bağladım kullanıyorum.

Boş bi zamanında hdd regenerator ile tarattırabilirsin.

İmza...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek
    KaptaN bunu yazdı
    hocam iyi dayanmış disk her an gidebilir  benim bu disk mesela iyi güzel gidiyordu iyiki değiştirmişim bu diski yedek filan alırım arada dosya taşımak için kullanırm dedim 1 hafta sonra disk komple öldü  yani ne zaman öledecegi belli olmuyor 

yapma hocam ya. o zaman ben HDD tavsiye konularına bakayım. madem alıcam SSD + HDD yapayım bari bi 6 sene daha götürsün. :S :S 

@pSkpt : yeni alıcam mecbur o zmaan hocam. bunu da bi kutuya koyup dediğin gibi yapayım. gittiği yere kadar yedek yaparım artık

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pSkpt
    pSkpt's avatar
    Erkek
    joe_black bunu yazdı
    KaptaN bunu yazdı

yapma hocam ya. o zaman ben HDD tavsiye konularına bakayım. madem alıcam SSD + HDD yapayım bari bi 6 sene daha götürsün. :S :S 

@pSkpt : yeni alıcam mecbur o zmaan hocam. bunu da bi ktutuya koyup dediğin gibi yapayım. gittiği yere kadar yedek yaparım artık

mümkünse ssd al. çok memnunum ben acayip fark ediyor. 20 TL'ye de kutu aldım oldu bitti.

İmza...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek
    pSkpt bunu yazdı
    joe_black bunu yazdı
    KaptaN bunu yazdı

@pSkpt : yeni alıcam mecbur o zmaan hocam. bunu da bi ktutuya koyup dediğin gibi yapayım. gittiği yere kadar yedek yaparım artık

mümkünse ssd al. çok memnunum ben acayip fark ediyor. 20 TL'ye de kutu aldım oldu bitti.

Hacı sandisk nasıl SSDde? çok da pahalı olmayacak ne var? sendeki ne tavsiye edersen ondan alayım. Sonuçta her şeyin harddiske bağlı.

2 defa HDD yaktım harici de acısı geçmedi daha ondan tereddütlüyüm :D

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pSkpt
    pSkpt's avatar
    Erkek

http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-250gb-750-evo-sata-3-0-okuma-540mb-yazma-520mb-ssd.html

Bende ki bu win 10 kurdum, doğrusu onu da uefi olarak kuramadım ben aceleyle kurduğum için araştıramadım.

Açılış hızı programların açılması falan herşey değişti. Yeni PC almış gibi hissettim.

İmza...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    pSkpt bunu yazdı

http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-250gb-750-evo-sata-3-0-okuma-540mb-yazma-520mb-ssd.html

Bende ki bu win 10 kurdum, doğrusu onu da uefi olarak kuramadım ben aceleyle kurduğum için araştıramadım.

Açılış hızı programların açılması falan herşey değişti. Yeni PC almış gibi hissettim.

Samsung çok iyi bende kullanıyorum. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adeleks
    adeleks's avatar
    Erkek

benim ssd'de gidici garantiye göndereyim dedim garanti belgesini bulamadım faturası birde seri numarasının yazdığı ambalajı var servis kabul eder mi ki

Toplam Hit: 2360 Toplam Mesaj: 20
hdd bad sector hitachi hdd sentinel acronis