Bademcikteki Beyaz Peynirimsi Oluşumlar Hakkında
-
Hocalar bademciklerimdeki delikler üzerinde beyaz kötü kokulu şeyler var.
sigara kullanılıyorum.
dişlerimi ne kadar fırçalasam da ağız kokusu oluşmaya başladı.
sinirden elime kürdan alıp bademciklerimdeki beyaz şeyleri çıkarmaya çalışıyorum sizce bunun zararı olur mu ?
kürdanın bademciğe batmasından değil de oynadıkça bademcik açılırsa falan bi sorun yaratır mı ?
Acaba sizdede oluyo mu böyle şeyler ?
-
hocam eğer o beyaz şeyler minik minik pamuk gibi duruosa aynısı ablamın başına geldi onlara doktor asit demiş wücut kendisi üretiomuş we bademciği yawaş yawaş delik deşik edip alınmasına sebep oluomuş
ablam aldırmadı tabi bademciğini 1 ay boyunca gece gündüz adaçayı içti felaket yararı war hocam 1 ayın sonunda bademcikleri yeni doğmuş bebek gibi sağlıklı olmuş (doktor inanamamıştı sağlığına)
illa onları alcaksan kulak çöpü ile al we şimdiden adaçayı içmeye başla
-
irwa bunu yazdı:
-----------------------------
hocam eğer o beyaz şeyler minik minik pamuk gibi duruosa aynısı ablamın başına geldi onlara doktor asit demiş wücut kendisi üretiomuş we bademciği yawaş yawaş delik deşik edip alınmasına sebep oluomuş
ablam aldırmadı tabi bademciğini 1 ay boyunca gece gündüz adaçayı içti felaket yararı war hocam 1 ayın sonunda bademcikleri yeni doğmuş bebek gibi sağlıklı olmuş (doktor inanamamıştı sağlığına)
-----------------------------evet hocam kürdan ile çıkarırken beyaz peynir şeklinde dokununca ufalanıyor ve kötü koku yayıyor ortalığa.
-
iltahapta olabilir
-
geçmiş olsun şimdiden.usta tamda ziyafet çekecektim şimdi kendime laa! :DD iştah neyim kalmadı vesselam:D pehhhh!
-
Le6aL bunu yazdı:
irwa bunu yazdı:
-----------------------------evet hocam kürdan ile çıkarırken beyaz peynir şeklinde dokununca ufalanıyor ve kötü koku yayıyor ortalığa.
-----------------------------tmm hocam aynısı sen dediğimi yap adaçayı onun ilaçsız tek tedawisi ablam paso içiodu oda 1 2 ay anlamadı nolduğunu doktara gidip almamız lazım diyince adaçayına başladı 1 ayda kurtardı
-
Bademcik 40 yıllık derdim olduğu için bilirim. Şimdi senin durum şu ;
1- İltihap olabilir ama eğer öyle ise yutkunma zorluğu acıma ve ateş olması lazım. Bazı bünyelerde ateş yapmaz ama mutlaka antibiyotik tedavisi gerekir.
2-" Kandida" Yani mantar. Özellikle bebeklerde olur ve pamukçuk denir. Ancak bazen yetişkinlerde de görülür. Oral yoldan alınan ilaçları ve gargarası olmakla birlikte en etkili tedavi yollarından biri karbonatla gargara ve karadut şurubudur.
3- Mutlaka bir K.B.B. Uzmanına görün...
-
karabudun bunu yazdı:
Bademcik 40 yıllık derdim olduğu için bilirim. Şimdi senin durum şu ;
1- İltihap olabilir ama eğer öyle ise yutkunma zorluğu acıma ve ateş olması lazım. Bazı bünyelerde ateş yapmaz ama mutlaka antibiyotik tedavisi gerekir.
2-" Kandida" Yani mantar. Özellikle bebeklerde olur ve pamukçuk denir. Ancak bazen yetişkinlerde de görülür. Oral yoldan alınan ilaçları ve gargarası olmakla birlikte en etkili tedavi yollarından biri karbonatla gargara ve karadut şurubudur.
3- Mutlaka bir K.B.B. Uzmanına görün...
-----------------------------küçükken geçirdiğim bronşit yüzünden (belirtileri hala var) ve sigarada içiyorum 1 yıldır her sabah balgam atarak uyanıyorum.Boğazlarımın hiç normal olduğunu görmedim hep şiş ve bu beyaz oluşumlarda var.
@irwa
önerini dikkate alıcam hocam teşekkürler bilgilerin için.
-
Aynısından bendede var ama hiç bademciğime birşey sokup karıştırmadım
-
abi bu tur sorunlariniz varsa ben kesinlikle siteye konu acilmasini onermiyorum . vucud bu yedek parcan yok direk doktora git zaman kaybetme .
hastalıgın belli oldugunda fikirler yada bunu yasiyanlardan oneriler icin buraya yazman daha saglıklı olur.
-
benimde dilim bembeyaz oluyor nasıl iş anlamadım sabahları kalktığımda dilim bembeyaz :S nasıl bişe anlamadım :S