Bağımsız Bir Ülke İçin Ne Yapmalı ???
-
hbgrstyle niyetlerinin iktidar olduğunu gösteren en basit neden
örneğin bu politikacılar mal olmasaydı örneğin iktidar, askere yazacağı bir tebliğle terörü bitirme çalışması yapabilirdi tamam bu zor olabilir ama yapmalısın
halk terörün bitmesini istio bu bize müthiş bi jest olurdu tıpkı ecevit in öcalan ı kenya genelevinde yakalattığı gibi
-
hp32
tıpkı ecevit in (rahmetli Ecevit)
----------------------------herkes kendi işini yaparsa memleket düzelir.. ama bizim insanımız KENDİMDE dahil herseye burnumuzu sokarız.
bu böyle olsun su söyle olsun bırakın herkes kendi üzerine düşeni yapsın.
illa su söyle bu böyle olsun isteyen arkadaslar varsa okuyup kendinizi iyi yetiştirinki vatan için istediklerinizin eniyisini yapın..
-
abi peki şöyle bi durm var sen terörü durdurmaya gittin burdaki kayıpları düşün
bence ilk önce teröre yardımı kesmeye çalışmak lasım ben öle düşünüorum
bu kayıplar çok olursa ne yapacaksın
-
teröre ırak a girmeden verdiğimiz kayıplar girince olası verecek kayıplarımızdan fazladır tabi bu genelkurmay stratejisine bağlı :D
-
haydar ba$ malının bürosu açılmı$ bizim buraya onun önünde türbanlı 3 bayan var baktım ilerden
geleni çeviriola rkonu$uolar falan işte ben geçiodum pardon bakarmısınız dedi bakarıs nie
bakmayalım dedim ja dedi kız :D işte ilk defa oy kullancaksınız falan dedi eet dedim. işte
ekonomi profesoru haydar ba$ bey .... demeden kim haydar mı prof dedim evet prof ded.yok be
sizi kandırmı$lar .. dedim o profesör diil dedim tr de bitiremedi gitti dandik bi ülkede
yökün denklik belgesi bile vermedii bi ünivden mezun oldu orda bikaç sene master yaptı prof
ayaana yatıo dedim:D kzlar bi durdu dumur oldular:D sonra neyse haydar ba$ diyelim o zmn dedi
kız elinde kaat var işte ev hanımlarına 500 ytl maaşş verioooo... dedi ben atladım e tabi adam
kendini düşünüo 4 karısı 28 çocuu var dedim adamın doğaldır dedim.Çocuk ba$ına da para veriomu$ ztn
yani 28 jojuk olunca ohh ma$allah :P Onlarda şok oldu cidden öyle mi dediler dflsjflksjd :D bende dedimki
ya nasıl bilmezsiniz ben sizi dier eşleri sanmı$tım aaa dedim onlarda güldüler :D
-
valla 4 karısı yok:)) ama olsada fena olmaz hem bizene bundan yani tek eşli olupta altatmaktansa adam öle yapmıyor kendşi hayatını böle idam ettiriyor ki eşleride bunmdan razıysa ki razı oldukları belli bizene demi biz olayın ekonomi modeline bakalım bizi ilgilendiren o yoksa magazinsel olmak bişey diil neysee prf dedinde türkiye eşlik bile vermiyor doğru bu prf lüğe ama boğaziçi ortadoğu teknik üni dünya çapınca ilk 500 üniversteye giremesken bu bakü ünivestesi ilk 500 de arkaşlar ii araştırın öle araştırmadan sallayarak başkalarının bilgileriyle iş yapıyoır ve savunuyorsunuz hala bana göre dünyanın rusya olsun ve diğer birçok ğlkenin bu modeli takip ediyor ve önemsiyor bazı dünya ülkelerinde ekonomi dersi olarak verilmeye bailandı haydar BAş ın milli okonomi modeli kitabı yani biz bunu farketmiyoruz ama dünya farkında biz aşşalıyoruz ama yapılan ekonomi kongresindeki herbiri kendi dalında olan profesörler bu teze hayır diycek olan adamın ilminden şüpe derim diyorortadoğu teknik ünivesrtesindeki bir profesör yani tek o diil istanbul ünivestesi selçuk ünivvesrtesi gazi ünivestesi atatürk ünivesrtesi ve bakü ünivestesi rusya kazan ünivestesi lions üni vesrtesindeki birçok prf bu konu hakkında tez yaorumlarını yapark onay verdi arkadaşlar bilimsel ıspat varsa duygusal bağlamda yorum yapmak gerekmez demi tezin sakat kısmını ortaya koycak kims eçıkamıoyor medya vermiyr bile yani mum dibine ışık vermez oldu kimse yakın gerçekleri görmek istemiyor ve sadece dalga geçiyorr yazıkk düşünmeyenler içinnn....
-
Haydar Baş ekonomi'nin e'sini bilseydi, toplam talebin toplam arzdan büyük olduğu piyasada para basılamayacağını bilirdi. Gerçek anlamda o kadar para dağıtıp işsizliği azaltabilmesi için öncelikle en iyi ihtimalle dış borç alıp yatırım yapması talebi kısmak için vergileri yükseltmesi, paranın karşılığı olan ürünleri üretmesi gerekir ki, kısa vadede sadece bu malları ihrac edebilir. Kısaca Haydar Başın iktidarında %1000-1200 civarı enflasyon günlük olarak değişir, dış borç fırlar , merkez bankasının para basması için kağıt bulunamaz.
İktidar olamayacağına göre tutarsız hedeflerini tartışmaya bile gerek yok. (;
-
beyLer bu gidişle hep dışarıya bağımlı kalacak ülke israil karpuz tohumu verir 1 kullanımlık buna hiç bi zaman genetik çare bulmaya çalışmadı Amerika tütünü Alır malboro olarak iki katı fiyatına satar daha niceleri bunlar geçmişten süregelen dışa bağımlılık bütün devlet adamları bunu yaptı ve gelecektede değişeceğine inanmıyorum
-
yok olmaz tipden kaybediooo :b :b
-
hp32 bunu yazdı:
-----------------------------tıpkı ecevit in öcalan ı kenya genelevinde yakalattığı gibi
-----------------------------haha buna çok güldüm birincisi bu ecevitin tek başına yapabileceği bi operasyon değildi
ikincisi de adam konsolosluktaydı yani normal şartlarda siksen içeri giremiyeceğin bi yerde ecevitin büyük kişiliği de burda ortaya çıkıyo adam rest çekiyo abd italya
rusya ve yunanistana ya verisiniz yada ben kendi bildiğimi okurum diyo...
haydar baş mevzuuna gelince çok abartı tamam sistemi falan var ama çok abartılmış durumda yani o kadar para dağıtırsan en fazla 1,5 yıl ayakta kalır ülke bu
parayı nerden bulcak da verecek doğum yapana 15000 ytl kim çalışır ki senede bir çocuğu olsa ve işsiz dursa
15000 ytl doğum parası
250 ytl çocuk maaşı
500 ytl ev hanımı maaşı
500 ytl vatandaşlık ücreti
+_________________________
yılda = 30000 ytl ediyo 3 kişilik basit bi aile bu parayı hiç çalışmadan kaznıyo tabi ben bu hesabı sadece sağda solda gördüğüm seçim vaatlerine bakarak yazdım aysberg in görünmeyen yüzü varsa bilemem + bide çalışan biriyse 2000 ytl asgari ücretle çalışacak ooo yırttık gitti