Bağımsız Devletler

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Ağustos/2009
    Erkek

    - devlet özü itibariyle kötüdür. iyi devlet olamaz. devletin iyi olduğunu iddia etmek tıpkı bir çocuğa tecavüz edip öldürmeden önce şeker veren birisinin aslında iyi niyetli olduğunu söylemek gibidir.

    - devlet, bağımsız olamaz çünkü kendini bağlılıklar üzerinden var eder. devlet soyuttur, diğer devletleri tanıyarak/tanıtarak kendini somutlaştırır. bunun yanı sıra otorite aracıyla ordu ve polis gibi güçleri oluşturur. devlet bu güçlere, bu güçler de devlete bağlıdır. ikisi de bağımsız değildir.

    - hükûmetler ilizyondur, sadece devletli toplum düzeninin devamını sağlarlar.

    - devlet ile ilişkisi olan her birey tutsaktır. birimiz bile tutsaksak, hiç birimiz özgür değiliz.

     

    sosyalist, liberal, kapitalist, faşist. ne olursa olsun, bütün devletler aynıdır.


    =)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ağustos/2006
    Erkek

    Bence dunyadaki tek baginsiz ulke SEALAND. Su rothschilds rockefellers sacmaligina da inanmayin artik. Abd israil ve tum dunyayi yoneten 2 aile olacak ve bunu youtubedaki videolardan ogreneceksiniz ? O güçte ki Adam youtube'u siler atar sana bu bilgiyi vermemek icin. 

     

     Alin size tam bagimsiz bir ulke :) varmi daha tassaklisi :)

    1 – Principality of Sealand

     

    Büyüklük: 0.00055 km2

    Nüfus: 27

    Kurucu: Michael Bates

     

    Sealand muhtemelen Dünya’ da en çok adı duyulan mikro devlettir. İngiltere kıyılarından sadece 10 km uzaklıkta olup, 2. Dünya Savaşı’ nda Alman uçaklarının hava saldırılarını önlemek için tasarlanmış bir deniz kalesidir. 1967 yılında binbaşı Roy Bates tarafından bu ada işgal edilir. Ve ailesiyle birlikte adada yaşamaya başlar. İngiliz ordusu Bates’ i adadan atmak için asker gönderdiğinde ülkesini savunmak için silahına başvurur ve başarılı da olur. Ertesi yıl mahkemeye verilen ve İngiliz hakimin, İngiltere’ den 10 km uzakta olduğu için davada Bates’ i haklı bulmasıyla adaya iyice yerleşen ve kendi anayasasını, bayrağını ve parasını çıkartmasıyla, Sealand tüm Dünyanın ilgisini fazlasıyla çekti. 2007 senesinde, bir açık arttırma sitesinde adayı 10 milyon dolara satışa çıkaran Bates, maalesef istediğini müşteriyi bulamadı ve Sealand adasının prensi olarak şimdilik adada huzurlu yaşamına devam ediyor.

     

     

    Adam ulkeyi satisa cikariyor ve kimse sesini cikartamiyor bak herifteki güçe :) kimseyi ic islerine karistirmiyor. Ajan sokamiyorsun. Icerde ne olup bttigini bilmiyosun :) kimseye borcu yok. Kimseyle anlasmasi sozlesmesi yok :D

    mfatihbodur tarafından 02/Mar/14 19:07 tarihinde düzenlenmiştir

    Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
Toplam Hit: 2945 Toplam Mesaj: 23