Bahadır Baruter'den Ottoman Bugs
-
Din ü devlete, mülk ü millete kim el uzatırsa tiz kellesi urula, adalet gecikirtirilmeye!
-
antivirus bunu yazdı:
-----------------------------bahadır baruter gerçekten bir ustadır çizgilerine zaten hiç bir şekilde kötü diyilmez gerçekten tam bir sanat adamı onun yaptıklarını her kafa anlamaz .
-----------------------------
ne anladın bu deste den peki, benim aklıma hiç bir fikir gelmedi, ki bu adamı takip eden biriyim. -
gerekli şeylerde 45 tl imiş, tükenmeden almak lazım anlamadan dinlemeden eleştirenlere
şu röportajı okumalarını öneririm, sanatçının osmanlıyı tenkit etmek ya da yermek gibi bir amacı olmadığı gibi sadece mevzuyu resmetmek istemiş , ne demişler teşbihte hata olmaz
-
xzxz bunu yazdı:
gerekli şeylerde 45 tl imiş, tükenmeden almak lazım anlamadan dinlemeden eleştirenlere
şu röportajı okumalarını öneririm, sanatçının osmanlıyı tenkit etmek ya da yermek gibi bir amacı olmadığı gibi sadece mevzuyu resmetmek istemiş , ne demişler teşbihte hata olmaz
-----------------------------tam ben veriyordum bu röportaj linkini hocam :) ancak yargılamadan infazı biliriz..
-
Nasıl sultanlar ve padişahlar böcekler ile birleşti?
Osmanlı güzel, ve böcek de güzel. Hem çok güzel. Kanatlar birer mucize gibiler. Osmanlı böceği üstelik, izlemesi bile haz veriyor bana. Yaparken aldığım zevke benzer bir zevk duyuyorum izlerken de. Çok güzeller, böcekler ayrı güzel, osmanlılar ayrı güzel. Enfes zarafette bir gerilim oluşturuyorlar aralarında. Saltanat ve haşerat. Aslında birbirine ne kadar ters imgeler. Bitiştirince ne çıkacak diye merak etmiş olmalıyım. Sonuçta ortaya çıkan imgesel çatışma çok da anlam dolu gibi geldi bana. Tam da benim kurcalamayı seveceğim türden bir önyargı sorgulamasına da kapı aralıyor zihinlerimimzde. Saltanatın zaaflarla dolu fani kudretini düşündürmek ve haşeratın önemsizliğinin derinlerine gömülü estetik görkemle yüzleştirmeye çalışmaktan zevk aldım. Çalışırken hep mutlu oldum, değerli bir iş yapıyormuşum gibi hissettim kendimi.
Bu seride hemen bakıp tanıyabileceğimiz karakterler mi var, yoksa bilmediğimiz isimler mi?
Bütün figürler tamemen hayal ürünü.
-
xzxz bunu yazdı:
-----------------------------teşbihte hata olmaz deyimini yanlış kullanmışın.teşbihte hata olmamalı anlamında söylenir düzelteyim dedim :)
-
1997-2000 yıllarında manyaklar gibi okuyup takip ettiğim L-manyak ve bahadır baruter.Çizim dünyasında hayal gücüne sınır olmaz.diktatörler ve diktelenenler ile diktatöryel bakanlar çizimlere karşı çıkar.