Baklava Kutusu İcin Bicak Cizimi
-
karakutu bunu yazdızeybekustasi bunu yazdı
Arkadaşlar çok ciddi bir soru soruyorum.
Nette aradım tam olarak bulamadım Vektörel çizim nedir ? Pixel çizimden farkı nedir ?
şöyleki özetle : Vecterol çizimde bozulma olmaz, pixel tabanlı çizim lerde ise bozulma olur.
Peki ps ile farkı nedir bu çalışmaların koskoca photoshop neden pixel çizim yapıyor.
Avantaj dezavantaj duymak istiyorum varmı bir doküman.
-
vektorel cizim haci olcekli cizimdir yani olculu dur ne cizersen sabit boyutlari olur ve genelde kesme bicme islerinde kullanilir bunun icin proglar sunlardir coreldraw ve illustrator (saniyorum bole yazilio) bunlarda yaptigin cizimleri birebir alirsin photoshop gibi cproglarda ise bunu alamassin cunku resim uzerinde calisma yapmak icin tasarlanmis bi program ne biim isik ekle cikar falan gibi isleri yapmak icin corelde okadar efek calisamassin mesela illustrator de de ayni sekilde
-
her kilo var kutu çizimi azımsa ist.deysen gel al on binlerce var ajansta
http://dfiles.eu/files/tha8tipco
-
çizene 1 kutu baklava gönder 10 tane çizerler hocam :D
-
illustrator biliyorum ama bıçak çizmek öyle kolay değilki mm sine kadar ayarlamak vs gerekiyor. Biz reklam ajansında kendimiz çizmiyoduk sırf o işi yapan elemanlar vardı. Bıçak çizdirecek eleman bu saatte umarım bulursun :D
-
zeybekustasi bunu yazdıkarakutu bunu yazdızeybekustasi bunu yazdı
Arkadaşlar çok ciddi bir soru soruyorum.
Nette aradım tam olarak bulamadım Vektörel çizim nedir ? Pixel çizimden farkı nedir ?
şöyleki özetle : Vecterol çizimde bozulma olmaz, pixel tabanlı çizim lerde ise bozulma olur.
Peki ps ile farkı nedir bu çalışmaların koskoca photoshop neden pixel çizim yapıyor.
Avantaj dezavantaj duymak istiyorum varmı bir doküman.
Avantaj dezanvantaj diye birşey yok ikiside tamamen ayrı kulvarlarda koşuyor. örneğin çizgifilmler vektör çizimdir. filmler pixel mantığıyla çalışır. ayı yoginin parmaklarının kaç mm olduğu bellirdir atıyorum 1 cm diyelim. 10 kat büyütme yap dersin illustratora sana her yönden 10 cm büyütür ve içini doldurur bu yüzden pixel bozulması olmaz. ama fotoğrafları büyüt dediğinde börek yufkası gibi gerer yırtar photoshop buyuzden görüntü kalitesi bozulur fotoğrafta anatlitik bilgi bulunmaz çünki bilgisayar neyin ne olduğunu bilmez. vektörde ise herşeyin boyutu uzunluğu bellidir. kısaca ayı yogiyi güneş kadar büyütsende bozulmaz ona göre hesaplamaları yapar bilgisayar ve içini hangi rengi istersen doldurur.
mesela bu foto üzerinden bakarsak:
http://www.r-em.co.uk/wp-content/uploads/2008/09/rainbox_girl_Party_time1.jpg
bu foto bir vektör programında oluşturulmuş ama jpeg olarak kaydedilmiş artık vektör özelliğini kaybedip fotoğraf olmuştur. üzerinde oynama büyütme yaparsak pixelleşme yapar. Ama bu fotonun orjinali ai yada eps vs. uzantılı vektör dosyası bilgisayarımızda duruyrosa istediğimiz oynamayı büyütmeyi yaparız. şuanki haliyle sadece laptopunun ekranı kadar bi kağıda basabilirsin bunu onda bile bozulma yapar. Lakin vektör hali elindeyse apartmanını komple kaplayabilirsin bunla bozulma yapmaz.
-
Muqi bunu yazdı
her kilo var kutu çizimi azımsa ist.deysen gel al on binlerce var ajansta
http://dfiles.eu/files/tha8tipco
haci ukraynadayim burdan ora gelmek zor olu up edersen cok sevinirimedit: upladiklerini gormemistim simdi gordum indirdim bunlar isimi gorur cok saolasin
ayhun tarafından 30/Ara/12 13:36 tarihinde düzenlenmiştir