Baldıran Otu....?
-
aklına nerden taktın bilmiyorum ama baldıran aşırı derecede güçlü zehiri olan bir bitkidir. sanırım suyu zehirli ve 1-2 damlasi insanı öldürebilir hatta öldürür. nitekim büyük iskenderi mısıra tarihinde birkaç firavunu baldıran zehiri ile zehirlemişlerdir. tadı kesinlikle acı değilmiş ve içine katıldlığı malzemede asla anlaşılmazmış. discovery channelda izlemiştim. bence böyle şeylerle uğraşmayın aşırı tehlikeli bir maddeymiş
-
ricin bunu yazdı:
-----------------------------
hoca benım sözünü ettiğim zehirler siyanürü 4'e - 5'e katlar ama gel gelelim diğerlerini bulamadığımız gibi siyanürü almaya dahi para yok işte köyden felan otlarla felan idare edelim diyom belki ot toplarken zehirli kurbağ buluruz :D a.q gökten a...ık yağsa bize y...ak düşer a.q öle bir pozisyondayım hiç bişi yapamıyorum sadece öğreniyoruz uygulama yok çünki para yok...
-----------------------------
Bozulmayacak organik bir zehir üretmen çok zor bence.Ayrıca saçmalamışsın, insan vucudunun nasıl tepki vereceğini aletler nasıl test etsin ?
Ama alırsın 10 tane fare ( Hamsterlar kolay bulunuyor )
Denersin üstünde....
-
TugrulBaba bunu yazdı:
-----------------------------bir de adam otu var zehirli olduğunu bildiğim ama çok etkin değil sanırım.
Ya aslında araştırmaya kalksak bu ot çöp nebatatta türlü türü işler var allah her birine ayrı keramet vermiş işte.
patlıcan hariç. Sevmem de :)
-----------------------------Patlıcangillerin ayrı bir kerameti vardır.Bilen bilir çok sakat olsada süper keramettir onlar.Hatta keramet dediğin böyle olur.... ismini zikretmeyeyim o bitki kendini bilir.Onu içtiğinde insanlar taş kesilir bi sürü varlık görürsün.Bad trip attırır resmen.Patlıcangillerin kerameti bu tarz işte... Ama öldürürde oda süperdir :D
-
Maydanosgiller familyasındandır. Nemli yerlerde yetişir. Parçalı yapraklı, beyaz çiçekli, kuvvetli kokulu 1 m boyunda, bir ya da iki yıllık otsu bir bitkidir. Meyveleri zehirlidir, dikkatli kullanmak gerekir. Meyvelerinden ve saplarından infüzyon özüt ve yakı yolu ile faydalanılır. Coniin, eterik yağ, kversetin ve kemferol içerir.kısacası zehirlidir.....
Latincesi:Conium maculatumbunlarda çeşitleri ha bide biyerde okudum erzurum da su baldıranı bulunurmuş
-
hocam ne erzurumu yaf bizim köydede var aynısından hep merak ederdim inekler neden yemez diye bu otu demek ineklerin de bir bildiği varmış :D bayramda 1 cuval toplıyacağım....
fakat nasıl saflaştırılacağı konusunda bir fikrim yok kımyacıya sordum olur ama labratuvar lazım dedi o da biim okulda yok...olsa her türlü kadın tnt yapmış biri her türlü yaparda labaratuvar yok....
birde arkadaşın da dediği gibi bu biyolojik zehri nasıl saklarız? ben bir yerde duymuştum şu mısırda piramitlerdeki oklu tuzaklarda kullanılan zehirin bozulmamasını uzatmak için domuz yağı sürüyorlarmış bence bunun gibi bişey yada hava alamyan bir kab içinde saklanabilinir hele bir üreteli ve saflaştıralım.....kolay gele....
-
saflaştırmayı öğrenip burada yine bu konuda paylaşırsan svinirim
-
du bakalım köye gidelimde....bu arada bi hocam bunu dönd
rerek şökert felan dedi anlamadım sonra kurutursun felan dedi ama bakalım...