Balıkçılar İçeri-Atçek Teknikleriniz?
-
Öncelikle Merhabalar,
Atçek balıkçılığına başladım. Daha yeniyim. Kamışla oltayı almıştım. Rapalalarıda aliexpress'ten sipariş ettim yavaş yavaş geliyor. İlk parti geldi.

Sipariş İçin
Şimdi sorularıma gelecek olursak;
- Atçek yaparken nasıl davranıyorsunuz hızlı mı çekiyorsunuz yavaş mı?
- Hangi havalarda çıkıyorsunuz? Yağmurlu, Güneşli, Kapalı
- Hangi saatlerde çıkıyorsunuz sabah, akşam, öğle
- Hangi renk rapalaları tercih ediyorsunuz
Başka tavsiyeleriniz varsa onlarıda beklerim.
Ekipmanlarım
- Remixon Spin Flex 210cm 10-30gr atarlı
- Bauer wind30 makara
Aldığım diğer rapalalar
1234567B tarafından 09/Eki/17 20:40 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam ilk önce balık tutacağın mera önemli. Mera güzelse zaten her saat balık alırsın. Bunun dışında bilindik meralarda sabah güneşi ve akşam güneşi denemen şansını arttırır. Fotodaki sahte yemlerden sağ tarafdaki ilk üçlü ve son sıradaki pembe sırtlı olan iş yapar. Solakiler hakkında birşey diyemeyeceğim deneme yapmalısın bol bol.
Çekme konusuna gelirsek spin aksiyonlarına bak youtubedan. Hava konusunda da yağmurlu havalarda balıklar su yüzeyine çıkar yani popper sahte yem kullanmalısın.
-
RaAmLis bunu yazdı
Hocam ilk önce balık tutacağın mera önemli. Mera güzelse zaten her saat balık alırsın. Bunun dışında bilindik meralarda sabah güneşi ve akşam güneşi denemen şansını arttırır. Fotodaki sahte yemlerden sağ tarafdaki ilk üçlü ve son sıradaki pembe sırtlı olan iş yapar. Solakiler hakkında birşey diyemeyeceğim deneme yapmalısın bol bol.
Çekme konusuna gelirsek spin aksiyonlarına bak youtubedan. Hava konusunda da yağmurlu havalarda balıklar su yüzeyine çıkar yani popper sahte yem kullanmalısın.
Popper sipariş ettim bitane tavsiyen varsa alabilirim
-
Rasgelsin Hocam.
Ben At-çek konusunda bi konu açmıştım burda ama zaman bulup yazamadım.
Öncelikle aliexpressten rapala almanı özelliklede ucuz olanları almanı tavsiye etmem.
Zaten yüzlerce renk renk rapalalara ihiyaç yok aksine çantanda fazla yer kaplarlar.
Bu işin bir sürü ÜSTAD'ı olduğu için çok çeşitli malzemeler olduğu için hangi rapalaları nerde kullanacağını hangi rapalaları alacağını öğrenmek zaman alıyor. Biraz deneme yanılma birazda alışmak gerekiyor yeni olduğunu düşünerek söylüyorum.
Sana Tavsiye edebileceğim bir rapala uygun fiyatlı Kendo Seabass Minnow 145f Renk Kodu:20. Havada güneş varsa bu rapala iş yapıyor.
Bu rapala ile yakaladığım kuzu ve kuzucuk.

Edit: Yazayım dedim birisi görür gider alır diye :D İkinci resimde gördüğünüz Kamış ve Makina aliekspressten aldığım Seaknight Marka Kamış ve Makinadır Kesinlikle ALMAYIN makina resimdeki avda ilk defa kullandığım halde bozulmuştur. Kamışı ise bir kaç av daha kullanabildim İkiside çöp oldu.
risk53 tarafından 09/Eki/17 23:58 tarihinde düzenlenmiştir -
Beyler merak ettiğim birkaç şey var.
Bu bahsi geçenler her balık türü için mi yoksa belirli balık türleri için mi geçerli ? Mesela Nehir balıkları sazan vb için de geçerli mi ?
Değilse bilenler öneride buluna bilir mi ? Bende balıkçılığı çok severim ve genelde ufak ağlar atarım olta kullanmam kullansamda normal iğne ve solucan kullanırım.
-

Ara ara bu arkadaşla deniyorum, birde bunun mavi-gri olanı var onunla da deniyorum, sabah suyunda deniyorum, akşam suyunda deniyorum, gece yarısı deniyorum, yağmurda deniyorum, güneşte deniyorum.
Balıklar sahtenin üstünden zıplıyo, yanından zıplıyo, ardından zıplıyo, önünden zıplıyor, anlayacağınız adeta taşağa sarıyorlar beni; ama hiç bir kerede "ısıralım lan şunu" demiyorlar. Olmuyor kısacası, at-çek konusunda yapılmaması gerekenleri söylüyorum, benimle gitmeyeceksin balığa.
-
Otistiq bunu yazdı
Beyler merak ettiğim birkaç şey var.
Bu bahsi geçenler her balık türü için mi yoksa belirli balık türleri için mi geçerli ? Mesela Nehir balıkları sazan vb için de geçerli mi ?
Değilse bilenler öneride buluna bilir mi ? Bende balıkçılığı çok severim ve genelde ufak ağlar atarım olta kullanmam kullansamda normal iğne ve solucan kullanırım.
Nehirde gölde avlayacağın balığa göre değişir mesela turna için at-çek kullanabilirsin yada kırmızı benekli alabalık için yine metal bi ürün var adını unuttum onu kullanıyorlar. Yani Nehirde hangi balıkları avlıyorsan ona göre araştır muhtemelern vardır
-
iso bunu yazdı

Ara ara bu arkadaşla deniyorum, birde bunun mavi-gri olanı var onunla da deniyorum, sabah suyunda deniyorum, akşam suyunda deniyorum, gece yarısı deniyorum, yağmurda deniyorum, güneşte deniyorum.
Balıklar sahtenin üstünden zıplıyo, yanından zıplıyo, ardından zıplıyo, önünden zıplıyor, anlayacağınız adeta taşağa sarıyorlar beni; ama hiç bir kerede "ısıralım lan şunu" demiyorlar. Olmuyor kısacası, at-çek konusunda yapılmaması gerekenleri söylüyorum, benimle gitmeyeceksin balığa.
Hocam bu biraz da nasip meselesi bence geçtiğimiz cumartesi günü bi arkadaşımla ava gittik. Ben 4 balon 1 kuzu ve 1 lokum çektim. Kullandığımız sahteler aynı. Arkadaşım tek balık çekemedi bunun tersi olduğu zamanlarda oluyor o çekiyor bana gelmiyor.
Benim at-çek te sıkıntım tasmalama (yani balık vurduğu anda kamışın ucunu sertçe yukarıya kaldırmak) dedikleri olay sırf bu yüzden çok balık kaçırdım.
Resimdeki gibi renkli sahteleri sevmiyorum :D Bana sahte ya balık renginde olacak yada gece için beyaz yada glow'lu olacak.
-
- Atçek yaparken nasıl davranıyorsunuz hızlı mı çekiyorsunuz yavaş mı?
- Ben kafama göre takılıyorum hocam ama boşluk vermemeye çalışıyorum sorduğum insanlardan bi çekip bekleyecen diyen de oldu hiç bırakmayacaksın diyende oldu. Hızlı çek diyen de var yavaş çek diyende. Bunlar birazda makina kullandığın sahteye göre değişiyor.
- Hangi havalarda çıkıyorsunuz? Yağmurlu, Güneşli, Kapalı
- Ben izinli olduğum gün çıkıyorum :D Ama rüzgar olan havalarda hiç av yaptığım olmadı. Kapalı havalarda da balık alamadım benim şansım güneşten yana sanki.
- Hangi saatlerde çıkıyorsunuz sabah, akşam, öğle.
- Bu da avlayacağın balığa göre değişir bence. Mesela levrek avlayacaksan sabah ezanında oltan suda olmalı. Barakudalar gece ortalık sakinleşince avlanırlar hatta onlara Gece Haramileri derler. Kuzu ses gürültü patırtı dinlemez hatta sever Genelde güneş olduğu zamanlarda yada güneşin sıcaklığı suyu etklemeye başladığında avlanıyor yani 7 de güneş doğdu kuzular 9 gibi avda oluyorlar. Yazdıklarım benim deneyimlerim bunlar olacak diye bi iddam yok
- Hangi renk rapalaları tercih ediyorsunuz
Güneşli Havada balık rengi ve güneşte ışıl ışıl parlayan rapalalar kulanıyorum. ve popper rapalaları kullanıyorum
Gece ava pek çıkmıyorum diyebilirim ama gece glow lu rapalalar kullanmak lazım ama denize herhangi bir ışık vuruyorsa parlayan rapalalar yine iş yapabilir.
Rapaların içindeki bilyalar da önemli diye düşünüyorum onun sesi balıkları cezbedebiliyor bence.
-
Suan levrek için yabancı kaynaklardan araştırma yapıyorum derleyip burada paylaşacağım
-
https://www.youtube.com/watch?v=l0nSB0VeyNM
şunu buraya bırakayım belki izleyip gaza gelen olur :)