Bana Balık Vermeyin, Balık Tutmayı Öğretin.
-
Evet çok sansasyonel bir başlıkla yazıma başlamak istiyorum :)
Arkadaşlarım, hocalarım, kardeşlerim. Web siteme wordpress kurdum ve arayıpta işte budur dediğim bir tema buldum. Yaklaşık bir aydır kullanıyorum ve çok hoşuma gidiyor bu tasarım (bkz: www.ahmetfaydali.com)
Ama bir sorunum var. Sitemde tasarıma bağlı olarak yabancı terimler var (ÖRN: Celebs, Home, Tags, Copyright, Fled in, Leave a Reply, Log in, Log out, Submit, Comment vs. vs)
Bu bütün terimleri Türkçeleştirmek istiyorum. Tasarımı Türkçeleştirmem için yardımcı olacak arkadaşların yardımlarını elbette beklemekteyim, bana bu iyiliği yapanları asla unutamam ama her şeyden önce bana bu işin nasıl yapıldığını öğretecek arkadaşlarımı da bekliyorum. Yani sözgelimi bana balık vermeyin, balık nasıl tutulur onu öğretin arkadaşlar.
Tasarımın hangi dosyası üzerinde oynamalar yapacağım? Hangi dosyalarda bu söylediğim terimlere ulaşıp UT8'e göre değiştirebilirm? Bunu yaparken hangi programları kullanacağım (Sonuçta php bilgisi olmayan bir insanım yardımcı bir programa ihtiyacım var)
Sitemi Türkçeleştirmem için bana yardımcı olacak arkadaşlarımın ve bana bu işi anlayacak olan arkadaşlarımı bekliyorum.
Öğrenme aşkıyla yanıp tutuşan bu arkadaşınıza bir karşılık verin :)
Saygılarımla.
Site : www.ahmetfaydali.com
-
Sitemi Türkçeleştirmem için bana yardımcı olacak arkadaşlarımın ve bana bu işi anlayacak =>> (DÜZELTİYORUM: ANLATACAK) olan arkadaşlarımı bekliyorum.
-
temanin footer, header, index, search gibi ingilizce terimler bulunduran sayfalarini notepad'la ac google traduction'i da ac yanina birer birer cevir.
-
7-19 bunu yazdı:
-----------------------------
temanin footer, header, index, search gibi ingilizce terimler bulunduran sayfalarini notepad'la ac google traduction'i da ac yanina birer birer cevir.
-----------------------------Hocam php dosyalarını notpad'de düzenleyince bozuluyor demişlerdi. Ayrıca bu terimleri bulacağım php dosyası hangisi onu bilmiyorum?
-
ben de 2-3 gün önce trleştirdim , biraz fanfinli bi tema olduğu için yazıtiplerini falan değiştirmek zorunda kaldım
www.ayhan.info.tr
msn eklersen bi de teamviewer yüklersen anlatırım cberk@ayhan.info.tr
öğrenmem+trleştirmem 3-4 saat sürdü , öğreten yoktu , google vardı :)
1 saate falan tamam yani. temadaki kelimelere bağl olarak..
-
bozulma diye birsey yok, duzgun gorunmesini istiyorsan ftp'ye at sonra geri pc'ne indir
-
Aslında türkçeleştirmek zor bişey değildir. Ama acayip uğraştırır. Neyse ben sana kısaca anlatayım. Mesela sitenin search bölümünde search yazıyor ve butondada GO yazıyor. Mantıklı olucaksın. Bu arama kutusu nerden geliyor. Açacaksın tema dosyalarını bakacaksın search.php var. Wordpress panelden "GO" diye aratarak istediğin kelimeye çeviriceksin. Home yazısı Indextede olabilir header dada olabilir. Veya temasına göre değişir dosyalarda. Tek tek dene. Tekil yazı sayfasınada bakmayı unutma. Bu sayfayı editlerken http://www.ahmetfaydali.com/google-chromeden-muhtesem-reklam/ şu sayfayı dikkate alacaksın. Yan taraflarda çeviri yapıcaksan sidebar.php lere bakıcaksın. Mantık işi zor bişey yok. Kolay gelsin :)
-
Paragrafi bunu yazdı:
7-19 bunu yazdı:
-----------------------------Hocam php dosyalarını notpad'de düzenleyince bozuluyor demişlerdi. Ayrıca bu terimleri bulacağım php dosyası hangisi onu bilmiyorum?
-----------------------------Zaten topu topu 3-5 tane dosya var arkadasım header.php (üst kısım) footer.php (alt ksıım) index.php gibi dosyaları not defteriyle aç bozulmaz merak etme ben öyle yapıyorum sorun yasamadım... ama açmadan önce hepsinin yedeğini al...
açtıktan sonra bastan sonra yazdığın terimleri bul türkçesini yaz. temanın türkçe karakter sorunu varmı bilmiyorum onu sen belirle...
-
Tamam hocam bütün denilenleri yapacağım. Şimdi bir işim çıktı pc'yi kapatmam gerek. Yine size döneceğim hocam yardımlarınıza ihtiyacım olacak, Allah razı olsun.
-
şimdi şöyle yapacaksın. İlk önce firefox kuracaksın daha sonra firebug eklentisini kuracaksın. Ondan sonra firefoxu baştan başlattıktan sonra sitene geleceksin, değiştireceğin yere sağ tıklayıp elemanı teftiş et diyeceksin ve altta biyer çıkacak o tıkladığın yerle ilgili bilgiler. <tr> bilmemne diye. O tagı sitenin kullandığı temaların php dosyaları içinde tek tek find and replace komutuyla bulup bulup değiştirmen gerekiyo.. Bilmem anlatabildimmi :D
-
404.php - olmayan bir sayfa acilmak istendiginde verilen hatanin oldugu dosya.
archive.php - arsiv sayfasini ac ve oradaki degistirmen gereken yabanci kelimeleri bul degistir.
archives.php - ayyni sekilde aya yile gune gore arsiv muhabbetinin oldugu sayfa
comments.php - yorum yapma bolumun oldugu yerdir.
footer.php - sayfanin en altindaki bilgilerin oldu yerdir. tema yapimcisi hakkinda yazilar yazar.
links.php - burada bir iki kelime vardir.
page.php - yazinin devamiin oku bidi bidisinin oldu yerdir.
search.php - buraada aramalr sonucunda cikan yazilari blursun, yanlis arama kriteri gibi hatalari bulup cevirecegin yer.
searchform.php - arama bolumu tusunun adini degistirebilecegin yerdir.
sidebar.php - temanin kendi yan menusundeki yazilari degistirecegin yerdir.
single.php - burada sayfanin altindaki yorum sayisi gibi seylerin oldugu yerleri degistirmen gerekir.