Bana Bir Çare Bulalım!
-
Arkadaşlar belki konuyu bilenler sıkılacaklar bundan ama yine yazacağım.
i5 işlemcili
1 gb nvidia 540m optimus cuda ekran kartlı
6 bg ddr3 ram li
notebook var.
driver en güncel olduğu halde oyunlarda kasma oluyordu. ayrıca denetim masasından o oyuna özel yüksek işlemcili nvidia ileçalıştır filan ayarlıyorum
ama yine de kasma oluyordu.
dün bilgisayarda beta driver güncellemesi yapmak isteyip istemediğimi sordu. bende onayladım ve beta driver e yükseltim.
cod 4 ü açtım
nasıl oldu anlamadım ama o kadar güzel akıcı oynadım ki oyunları. çok sevinmiştim. bilgisayarım gözüme girmişti sonunda.
yoksa servise verecektim. bilgisayarı kapattım. bugün açtım nfs the run filan yükledim. ama ne cod 4 ü ne de the run u oynayamadım. donuyor kasıyor filan.
eğer donanımda sorun olsa idi dün saatlerce oynayamazdım hem de cod 4 ü.
neyse beta driveri filan sildim. tekrar güncel driver yükledim yine oynayamadım.
tekrar beta yükledim yine oynayamadım.
ne yapacağım?
-
donanımdan bir sorun olacağını sanmıyorum. temiz bir format at sen.
-
Daniel-Koo bunu yazdı:
-----------------------------donanımdan bir sorun olacağını sanmıyorum. temiz bir format at sen.
-----------------------------bahsi geçen ekran kartı her 2 oyunuda çok rahat açar.
Daniel-Koo dediği gibi temiz bi format at sırası ile chipset-bluetooth-wireless-touchpad-ses kartı-ekran kartı kur geç.
-
anlamadıgım şey, benim laptop'da casper, başka arkadaşların benimkinden düşük özellikli diğer markalarda laptopları var
bizim casper'dan bin kat daha hızlı ve performanslı, casper alan kafamı skim
fanı zaten evi uçak pistine çevirdi, bi havalanamadı gitti amk
-
hocam oyunu oynattığında inanırmısın ekran kartı çok güzel çalışıyordu. sıcak olmuyordu. sessiz di.
ayrıca formattan filan değil. xp-7 32 bit 64 bit hepsini denedim.
-
Bende İ7 işlemci 1 gb e. kartı 6gb ram fılan olan bı laptop var dı Fifa 12 yı acmadı resmen pc ne kadar yüksek olursa ii olur dıye düşünüyordum ama malesef intel cift çekirdekllere devam
-
ayva_z bunu yazdı:
-----------------------------Bende İ7 işlemci 1 gb e. kartı 6gb ram fılan olan bı laptop var dı Fifa 12 yı acmadı resmen pc ne kadar yüksek olursa ii olur dıye düşünüyordum ama malesef intel cift çekirdekllere devam
-----------------------------hocam donanımsal sorun yok. çünkü saatlerce film tadında oynadım sonuçta bu oyunu.
-
bende de öyle bi sorun var, misal gt320m var, tamam berbat bir kart ama önerilen sistemlerin bile üstünde olmasına rağmen düzgün çalıştırmıyor çoğu oyunu.. Misal GTAIV düşük çözünürlük ve ayarlarda 16-25 fps arası değişiyor...
Edit:
sLeymN bunu yazdı:
-----------------------------hocam ısınma sorunu yaşıyor musun?
genelde ısınma performansı çok etkiliyor..
-----------------------------hoca oyunlarda zaman zaman 100'C ü köklüyorum ben.. işlemci yanma sıcaklığı 75'C .... argusta görüyorum bu değerleri bu arada... Dandik bir termal macun koydum bu sefer, önerisi olan var mı kaliteli marka?
-
hocam ısınma sorunu yaşıyor musun?
-
al altına bi cooler master sogutucu 40 liraya. bişeyciği kalmaz.
-
sLeymN bunu yazdı:
-----------------------------hocam ısınma sorunu yaşıyor musun?
-----------------------------ısınma sorunu var şu anda. ama şunu söyleyeyim geçenlerde saatlerce oynattığı halde bir gram ısınmadı.
karahanx bunu yazdı:
-----------------------------al altına bi cooler master sogutucu 40 liraya. bişeyciği kalmaz.
-----------------------------hocam zaten soğutucu kullanıyorum ki ben.