Bana Öyle Bi Film Söyleyinki Sabaha Kadar Güleyim Çok Komik Olsun
-
RebelliouS_SouL bunu yazdı:
-----------------------------
outmost bunu yazdı:

Borat (2006)
-----------------------------Bencede Borat güzel bir film komedi izleyiciye göre değişir mesela bana göre kolpaçino 1/2 sahne dışında saçmalık ötesi bir film...
-----------------------------hocam tamam komedi biraz küfürlü bel altı olurda borat kadar seviyesizce olamaz.bu filmi izlediğim için kendimden tiksindim
-
COURAGE_x bunu yazdı:
-----------------------------gecende bi film izledim ilkdefa boyle bir film izledim karnima agrilar girdi pause yapip gulme krizi gecmesini beklemekten 3 saate seyiredebildim..filmin ismi: duymuyorum-gormuyorum
o filmi bana göz kulak ol diye çevirmişler türkçeye sandığım film ise -
Borat ' in bazi abartili ( ornegin o asansor sahnesi ) gibi sahneleri vardi tabi ama her kulturun cok ama cok bizlere farkli gelen adet ve kendine ozgu toplum kurallari oldugunu vurguluyordu , gormemislik denilen kavramin yaninda ayni zamanda bazi konulari da fazlasi ile gormuslugun de altini cizip bize herseyin bir eksisinin bir de artisinin oldugunu anlatiyordu , size bir ornek vermek gerekirse ozbekleri ele alalim evlenirken torenleri oldukca ilginctir bosanmak ise onlar icin serefsizliktir ve ozbeklerde bosanma cok nadir gorulen bir olaydir , olen kardesin esini alma yada olen gelinin kiz kardesi ile evlenme ise onlarda olenin ruhunun rahat edilisine ve huzur bulacagina inanistir ...daha boyle pek cok ornek var ve unutmayin ki sizin tiksindim dediginiz gordukleriniz sadece bir baska kulturu gormus ve tanimis olarak algilamali oldugunuz bilgi parcaciklaridir cunku onlarin kulturleri bize ne kadar baska geliyorsa bizim de kulturumuz onlar icin o kadar baskadir ..
hadi size iremce bir soru = hangi kulturde ilk geceye gelin kiz kardesi veya ablasi varsa onlarla da alip yataga girer ve damat diger kizlari yataktan atmak icin onlara para verir ? simdi bu bir kultur ve burada yazanlarin cin fikirli oldugunu bildigim icin aranizda hemen alta ben olsam atmazdim diyenler olabilir ama soyle dusunun bir bardaga tuzlu su doldurup damata icirilme adeti de var degil mi ? :)
-
-
irem26 bunu yazdı:
Borat ' in bazi abartili ( ornegin o asansor sahnesi ) gibi sahneleri vardi tabi ama her kulturun cok ama cok bizlere farkli gelen adet ve kendine ozgu toplum kurallari oldugunu vurguluyordu , gormemislik denilen kavramin yaninda ayni zamanda bazi konulari da fazlasi ile gormuslugun de altini cizip bize herseyin bir eksisinin bir de artisinin oldugunu anlatiyordu , size bir ornek vermek gerekirse ozbekleri ele alalim evlenirken torenleri oldukca ilginctir bosanmak ise onlar icin serefsizliktir ve ozbeklerde bosanma cok nadir gorulen bir olaydir , olen kardesin esini alma yada olen gelinin kiz kardesi ile evlenme ise onlarda olenin ruhunun rahat edilisine ve huzur bulacagina inanistir ...daha boyle pek cok ornek var ve unutmayin ki sizin tiksindim dediginiz gordukleriniz sadece bir baska kulturu gormus ve tanimis olarak algilamali oldugunuz bilgi parcaciklaridir cunku onlarin kulturleri bize ne kadar baska geliyorsa bizim de kulturumuz onlar icin o kadar baskadir ..
hadi size iremce bir soru = hangi kulturde ilk geceye gelin kiz kardesi veya ablasi varsa onlarla da alip yataga girer ve damat diger kizlari yataktan atmak icin onlara para verir ? simdi bu bir kultur ve burada yazanlarin cin fikirli oldugunu bildigim icin aranizda hemen alta ben olsam atmazdim diyenler olabilir ama soyle dusunun bir bardaga tuzlu su doldurup damata icirilme adeti de var degil mi ? :)
-----------------------------kültür ögeleridir belki ama bunun da bir sınırı olmalı nasılsa çinlilerin köpek fare canlı ahtapot yemesi bizi tiksindiriyorsa bir adamın baska bir adama kız kardeşimden faydalanabilirsin gibi cümleler kurması bizim kültürümüze ters.en azından benim kültürüme ahlak anlayışıma ters.gelegelelim filmdede zaten özbek kazak kültürünün güzellikleri gösterilmiyor en kötü yönleri gösteriliyor izleyenler özbeklerin veya kazakların ne iyi insanlar olduklarını değil ne pis insan olduklarını söylüyor.bende sana emrece bişey söyleyeyeyim buna nefret söylemi deniliyor.böyle filmlerle af,şlerle reklamlarla bize irkçılık yaptırıyorlar.yıllarca medya bize çingenelerden zencilerden kızılderilillerden ve diğer marjinal ırklardan korkmamıza neden olmustur.
-
Ozbeklerden ornek vermistim , bizde baslik parasi varsa ve ona bedel diyebilirsek onlarda da berdel var ayni sey ama biraz daha farkli gelisebiliyor , iki delikanlinin her biri evlendigi kiza karsilik onun erkek kardesine kizkardesini verebiliyor ve bunlar her biri digerinin kiz kardesi ile evlenerek birbirlerine hem eniste hemde kayinbirader oluyorlar , bu cifte akrabaliklar kirsal ve kan davalarinin cok oldugu alanlarda akrabalik baglarinin kuvvetli olmasini guclendirirken baslik parasindan da kurtulmus olurlar ..kiz kardesimden yaralanabilirsin demesi de onlarin kulturlerinden bir parcadir , ornegin kizilderili dedigimiz insanlarda da bir konuk geldiginde adamin kendi esini konuga bir geceligine sundugunu bunu bir toren gibi yaparlarken o kadinin da gelen misafire gitmeden once kirini attigini yani yikanip ak pak oldugunu ve oyle gittigini duymusuzdur , kulturel farklari boyle kendi bildigimiz kulture gore dusunup surasi iyi burasi kotudur yiyerek iyi anlayamayiz onemli olan 600 yillik zaman dilimini 150 yila sigdirarak donusum gosterme cabasini anliyor olmamiz.
-
MaTRiXe bunu yazdı:
COURAGE_x bunu yazdı:
gecende bi film izledim ilkdefa boyle bir film izledim karnima agrilar girdi pause yapip gulme krizi gecmesini beklemekten 3 saate seyiredebildim..filmin ismi: duymuyorum-gormuyorum
o filmi bana göz kulak ol diye çevirmişler türkçeye sandığım film ise
turkcesini tam olarak bilmiyor nasil geciyor ismi ama kendi cevirdigim kadar ile boyle oluyor 'HIC BIRSEY GORMUYORUM-HIC BIRSEY DUYMUYORUM'rusca olarak izledim biri zenci duyuyor ama gormuyor digeride beyazli duymuyor goruyor bunlar tesaduf birbirlerini bulup arkadaslik basliyor felan film ilerliyor senin dediginde dogrudur biri digerinin gozu oburde onun kulagi oluyor ama epey komedi.
-
manialith bunu yazdı:
requiem for a dream
-----------------------------bu filmde güldünmü sen ?
-
Önerilen tüm filmleri izlicem suanlık sadece su filmi izledim "the hangover"
Tek kelime ile harika bir film...umarım dıgerlerıde en az bu fılm kadar guzeldırrr :))
-
40 yıllık bekar
http://fsb.movshare.net/dl/8987a3b47cfd887ee5c67b7eedee0221/4dbf4cf6/9w1xvu654oywo.flv
http://www.sinesalon.com/sinesalon/1311/40-Yillik-Bekar---The-40-Year-Old-Virgin-.html