Banka Kasaları Ne Kadar Guvenli Alternatifleri Neler
-
ben bu piyasada hiçbir kuruma güvenmem! gerekirse gizli duvar gizli kasa şifreli alarmlı yapar genede bir kuruma yatırmam.
-
Ben bankacıya sormuştum ya açıyorsanız nereden bileceğim diye çok poresdürlü ve maliyetli iş ama yapmak isterseniz noter huzurunda içindekileri kayıt altına alarak kapatabilirsiniz demişti. Ama sonra açacağın zaman noter gelmek zorunda imiş yolsa olmazmış gibi bişe demişti
ayrıca 5 yıl kullandım kasayı saçmalıktan başka bişey değil paraysa da altınsa da at hesaba geç
-
cybermole bunu yazdı
ben bu piyasada hiçbir kuruma güvenmem! gerekirse gizli duvar gizli kasa şifreli alarmlı yapar genede bir kuruma yatırmam.
duvara gizli yapılan kasaları basit bir metal dedektörü ile 2-3 dakika içinde buluyorlar.
yine yorganın altına, parkenin altına, pirincin şekerin içine, gardropların kör gözlerine koyduğunuz altınları da yine dedektör ile şıp diye buluyorlar.
-
hiç düşünmedim
param olunca düşüneceğim inşallah :)
-
Kasaya sadece para ve değerli eşya konmuyor ki; vasiyetler, mektuplar, itiraflar hatta; aile de gizli kalması istenen aileyi ilgilendiren belgeler veya ne bileyim evlatlık varsa onun ile ilgili belgeler, varsa çocukluk aşkınıza yazılan mektuplar veya 30 yıl sonraki kendine yazdığın mektup vs. gibi kaybolmasını istemediğin şeylerde konulabiliyor sadece para olarak değerlendirmemek lazım hatta açılan kasaların yarısından çoğunda değerli eşya yok bile denebilir.
Sahibi gelmeyen aidatını belli bir süre ödemeyen kasalar belli bir zamanaşımı sonrası açılıyor bu açılan kasaların çoğunun içinden maddi değeri düşük ancak belli ki manevi değeri yüksek olan fotoğraflar, mektuplar hatta bazen ufak tokalar, cep saatleri, askerlik künyeleri muhtemelen şehit arkadaşlarının vs. şeyler çıkartılıyor.
Allura tarafından 30/Oca/20 15:52 tarihinde düzenlenmiştir -
CiRKiN bunu yazdı
Ben bankacıya sormuştum ya açıyorsanız nereden bileceğim diye çok poresdürlü ve maliyetli iş ama yapmak isterseniz noter huzurunda içindekileri kayıt altına alarak kapatabilirsiniz demişti. Ama sonra açacağın zaman noter gelmek zorunda imiş yolsa olmazmış gibi bişe demişti
ayrıca 5 yıl kullandım kasayı saçmalıktan başka bişey değil paraysa da altınsa da at hesaba geç
Fiziki olarak kalmasını istiyorsak
-
-
Ben zamanında yapı krediden kiralamıştım..
Şöyle ki Banka 10.000 $ Güvence veriyordu. Üstü yok.
2 Anahtar oluyor - 1 i sende diğer onlarda..
Kasayı açmak istediğinde seninle beraber kasaya iniyorlar sonra diğer anahtarı sana veriyor ve sende her iki anahtar ile kasanı açıyorsun ve açtığına dair kağıt imzalıyorsun o kadar..
Anahtar kaybolursa ne olur dedim..
Noter huzurunda açılır , + Çilingi masrafları filan )+ kasa zarar parası sen ödüyorsun.
-
sunyy2003 bunu yazdıCiRKiN bunu yazdı
Fiziki olarak kalmasını istiyorsak
Beşi bir yerde yapıp boynuna takmaktan başka güvenebileceğim bi yöntem yok hocam :)