Bankalar Bizleri Soyuyor Dikkatli Olun
-
çeşitli adlar altında bankada hesabı olan ve kredi kartı olan arkadaşlar hesaplarınızı gözden geçirme zamanıdır.
bankaların krizden çıkmak için her müşteriye yıllık hesap ücreti, yılda bir alnırdı şimdi ikiye çıkarmış bazıları. özellikle akbank. kredi kartını bir kere kullandınızmı artık borcunuz bitmiyor. ödediklerinizi ve satın aldıklarınızı yazın bir yere göreceksiniz aradaki uçurumu. diyelimki kredi kartından 1010 lira alışveriş yaptınız ve ödeme zamanında 1000 tl ödediniz . banka 10 lira için 1010 tl üzerinden faiz üretiyor .bunu bizzat çalışanı söyledi. normal hesaptan 90 tl yıllık hesap işletim ücreti alan bir banka müşteri hizmetlerini aradığımızda muhatap bulamıyorsunuz.. ve internet kullanım parası, sms servis parası,vs...vergi payı tahakkuku gibi birçok şeyi utanmadan yüklüyorlar.
mevduat ve kredi faizi arasında karla çalışan bankalar zarar edince hemen vatandaşın cebine el atmayı asla ihmal etmiyorlar. sizlere tavsiyem bunları sonuna kadar protesto için elimizden geleni yapalım. adam gibi iki banka kaldı onlarda devlet bankası. diğerleri inanın soyguncunun alası . 300 tl kullanmadığım bir hesaba eft geldi elime geçen 65 tl . extresine baktım geçmiş yılların hesap işletim ücreti ve bir çok saçma sapan nedenden kesilmiş.
hesaplarınızı kontrol edin ve itiraz edin bu soygunculuğa izin vermeyelim.
-
Hocam yeni mi farkettin soyduklarını? :)
-
Şikayet edersen aynen iade ediyorlar. Bunlardaki mantık kimi tuttururlarsa artık...
-
bankalar her zaman için yasal tefecidir. bu böyle biline.. sonuçta adamlar zorla vermiyorlar kart vb...
hükümetimiz yada hükümetlerimiz biraz delikanlı olupta adam gibi yasa çıkartsalar o zaman bi bok yapamazlar
ama neredeeeeeeeee... yemezzzzzz bi tarafları.
-
bankamatiğim var ama içerisinde asla para barındırmam çünkü hesap işletim ücreti altında sürekli kesip duruyo banka... onun için gelen parayı direk cekerim...
-
walla bugun ben acacaktım konuyu ıyı ısabet oldu
bı yerden 50 lıra gonderdıler akbank hesabıma dun aksam gıttım 17,5 kalmıs
nasıl gerı alabılırmıyım cok fena koydu acıkcası
-
bankaların aldığı; kart ücreti, aidat ücreti, yıllık üyelik bedeli, zart zurt bedeli, adı altında karşılıksız aldığı paralar ve banka hesaplarınızın işletim ücreti adı altında kesilen ücretler iade edilebiliyor,
bunun için bir dilekçe ve kesintinin yapıldığı ekstreyi ekleyerek ilçelerde Kaymakamlıkların içinde bulunması gereken Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı'na dilekçe yazmanız gerek.
tüketiciler olarak haklarımızı bilmemiz lazım. ve aramamız lazım. bu işten müthiş derece rant sağlıyor bankalar.
-
evet özellikle akbank yapıyor hemde acımasızca . yıllık 80 tl . artı vergi harç ot bok bir sürü sıralayarak vatantaşı soyuyorlar. faceden bir grup kuralım .
-
Bu tür Kart Parası V.s Gibi Para Alınmasını İstemiyorsan 2 tane Faturanı Otomatik Ödeme Olarak Bankaya Veriyorsun Kesmiyorlar Hatta Kestiklerini Bile İade ediyorlar.
Not: Banka Çalısanı Değilim..Akbank axess kredi kartı kullanıyorum bendende kesilmişti 30 x 2 = 60 her 6 ayda 30 tl ye denk geliyor. Bu şekilde Kesilmesini Engelledim.
-
THT2005 bunu yazdı:
-----------------------------
Bu tür Kart Parası V.s Gibi Para Alınmasını İstemiyorsan 2 tane Faturanı Otomatik Ödeme Olarak Bankaya Veriyorsun Kesmiyorlar Hatta Kestiklerini Bile İade ediyorlar.
Not: Banka Çalısanı Değilim..Akbank axess kredi kartı kullanıyorum bendende kesilmişti 30 x 2 = 60 her 6 ayda 30 tl ye denk geliyor. Bu şekilde Kesilmesini Engelledim.
-----------------------------
bu paralar benim için belki çok önemli değil ama bu paraya iki gün çalışan insanlar var. sonuçta aldıkları para ise tamamıyla haksız ve resmen buna hırsızlık denir. yani paramızı çalıyorlar . -
valla haklisiniz diycem tam olarak degilsinizde diycem kafam karisti, napsinlar hoca? bedavaya hizmet versinler o zaman? hesap işletim ücreti yasal biliyorum ben bu arada? tüketici haklari iki üc yada daha fazla yapilan kesintilerde geri iadesine karar veriyor.
