Bankkart Hk.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GoldenWorld
    GoldenWorld's avatar
    Erkek
    cenk88 bunu yazdı
    Delegado_Zero bunu yazdı
    SkynetX bunu yazdı
    Delegado_Zero bunu yazdı

Hayır bence ikisi de değil. Alışverişe açık olması demek debit kartla ödeme kabul eden yerlerden bununla alışveriş yapabilirsiniz anlamına geliyor. İçinde para yoksa bir dene 5 TL'lik bir şey limit yok hatası alırsın. Bakiye uygun olması koşuluyla alışverişlerinde kullanabilirsin anlamına geliyor.

Bakiye sıfır bile olsa POS makineleri çekiyor(eksiye düşer) ama internetten falan alırken yetersiz limit diyor.

evet ama bunun için ek hesap tanımlı olması gerekir. Mesajda alışveriş yapabilirsiniz diyor ek hesap tarzı bir ibare bulunmuyor.

Mesela benim öğrenim kredimin yattığı bir kart var. 330 TL öğrenim kredisi yatıyor ayrıca sanırım 300 TL kadar harçlık avans tanımlı. 330'u nakit çektikten sonra pos veya internet farketmez, yapacağın alışverişlerde eksiye düşüyor. Bir sonraki ay para yatınca otomatik onu kesiyor. Bunun bildirimi mesajla geldi. Fakat bence bu bahsettiğim gibi sadece debit karta alışveriş yapma özelliği aktif edilmiş..

Arkadaş çok doğru yorum yazmış. Banka kartlarından ek hesap olmadan, kredi kartı gibi eksi ye düşmez hesap. Ayrıca çoğu arkadas güzel birşeye değinmisler. Böyle bankanın size verdiği extra harcamaları faizi en yuksekten sizden geri alır. Çok zora dusmeden ek hesapta tanımlı olsa, bence alışveriş yapmayın. 

Dediğiniz gibi çıktı :) atm ye gittim para çekiyim diye bakiye yetersiz dedi, bime gittim post olarak çekecek mi diye onu da çekmedi, kısmet artık :D

İnsan ne kadar az düşünürse, o kadar çok konuşur.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Delegado_Zero
    Delegado_Zero's avatar
    Erkek

iyi olmuş. az biraz sıkışınca gelecek ay öderim şimdi işim görülsün mantığıyla çektiğimiz o ek hesaplar ciddi derece külfet olabiliyor. Maalesef kredi kartlarının hazır para olmadığı sanısından toplum olarak kurtulamadık.

Toplam Hit: 2005 Toplam Mesaj: 13