Baş Belası Windows 8.
-
renegadealien bunu yazdı
Hiren Boot Cd'yi indir.
Dos Programs > Partition Tool > Paragon Part manager > Auto, Enter, Auto Enter, Mouse'la Masaüstünde Paragon Partition manager gelecek tıkla, change partition table'a tıkla Menüden msdos'a tıkla soru soracak ok'e tıkla başlat menüsüne tıkla reboot sistem de cdyi cıkart win 7 cd si tak
hocam bılgısayar hıc acılmıyor ? Ben hırens bootu nasıl kullanacagım baska bı bılgısayardan dvd ye yazıcam boot edıcem oyle mı? -
rapidhacker550 bunu yazdırenegadealien bunu yazdı
Hiren Boot Cd'yi indir.
Dos Programs > Partition Tool > Paragon Part manager > Auto, Enter, Auto Enter, Mouse'la Masaüstünde Paragon Partition manager gelecek tıkla, change partition table'a tıkla Menüden msdos'a tıkla soru soracak ok'e tıkla başlat menüsüne tıkla reboot sistem de cdyi cıkart win 7 cd si tak
hocam bılgısayar hıc acılmıyor ? Ben hırens bootu nasıl kullanacagım baska bı bılgısayardan dvd ye yazıcam boot edıcem oyle mı?aynen öyle
-
beyler hırenste ben beceremedım partıtıon kısmına kadar geldım ancak dostan mavi ekrana gecıyoruz mbr fılan var oraları nasıl yapıcaz
-
Dostum olmadiysa googlede ubuntu life cd diye. Arat iso dosyasini indir cd ye yaz bilgisayari bu cd ile boot et sonra ubuntuyu kurmadan cd den calistir. Administrator menusunden disk programlarini sec. Orada once etx sonrada ntfs olarak formatla diskteki tum bolumleride sil birlestir sonra formatla . Cepten yaziyorum. Zor oluyor:)
-
o olay benim başıma win7 kurarken bile geldi. sorunum şuydu, belki seninkiyle aynıdır.
harddisk MBR olduğu halde, GPT falan bişiler diyodu.
Sorun, cd takılıyken otomatik cdden boot etmesi,
sen pc açılırken otomatiğe bırakma, Boot ekranını aç hangi tuş ise (bende asus var ESC, bazı pclerde f8-f10-f12 olabiliyo)
daha sonra UEFI olan hiçbir şeyi seçme. düzgünce normal DVD sürücüsünü seç.
eğer harddisk gerçekten GPT ise, MBR'ye dönüştürmek için tüm hdd'ye format atmak zorundasın
şu linkte GPT'ye dönüştürmeyi anlatmış, tam tersi de çalışıyordur
http://www.sevenforums.com/tutorials/26193-convert-mbr-disk-gpt-disk.html
-
sonradan cevap yazanlar olmus ama sorunu cözdüm müridler, recovery dahil tüm birimleri sildim o sekilde atabildim formatı, alakanıza tesekkürler.
-
kusura bakma düzgün okumamışım, 1. mesaja binaen yazmıştım.
neyse forum bu sonuçta, birinin işine yarayabilir ilerde :)