Başarılı İnsanların Hikayeleri İle İlgili Kitap

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpArK
    SpArK's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

@spark, sağolasın hocam ilginç konular, inceleyeceğim kitapları

@braveheart, teşekkürler hocam sana da, google da aradığımda zaten ilk bu kitap çıktı ama istediğim gibi değil. adı sanı belli olmayan insanlar

yerine ünlü ve başarmış insanların hikayerine bakıyorum

Bence şuan eğer ilk defa duyduysan, Nuri Demirağ kimdir diye internette yazanları oku zaman kaybetmeden. O nasıl zengin olduğu bilinmeyen tiplerden önce, bence Atatürk'den sonra memleketin çıkardığı en iyi adamlardan biri.

Nuri Demirağ'ın sonunu getiren uçak imalatı meselesi ise Türk Teyyare Cemiyeti’nin Reisi Cevat Abbas’ın uçak almak için halktan bağış kampanyası açmasıyla başlamış. 1935 yılında 10 bin lira bağışta bulunarak hava savunmasının önemine dikkat çeken Atatürk’ü, 5 bin lira ile Ankara’nın en zengin işadamı Vehbi Koç izlemiş. Kardeşi Naci Demirağ’ın katkısı 120 bin lira olurken Nuri Bey’in kampanyaya tepkisi şöyle olmuş: “Mademki bir millet teyyaresiz yaşayamaz, öyleyse bu yaşama vasıtasını başkalarının lütfünden beklememeliyiz. Ben bu uçak fabrikasını yapmaya talibim.” Bu arada Nuri Demirağ’ın aynı yıllarda devletin 212 milyonluk devlet bütçesine mukabil 11 milyonluk şahsi serveti ile Türkiye’nin en zengin işadamı olduğunu hatırlatmakta fayda var.

SpArK tarafından 18/Mar/13 03:02 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Büyük İnsanlar Gibi Olmak

http://www.dr.com.tr/Kitap/Buyuk-Insanlar-Gibi-Olmak/Arif-ARSLAN/Egitim-Basvuru/Kisisel-Gelisim/urunno=0000000366359

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek

ahmet şerif izgören 101 kanguru vardı 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Özgüven Kişiyi Büyük yapar.. Özgüven Kazanmaya yardımcı olacak İşler ve Düşünceler ile Meşkalet edinmekte yarar vardır. Tabiki Cesaretde Öz güveni Taçlandıran bir etmendir...

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

öneriler için teşekkürler arkadaşlar, inceleyeceğim kitapları. aradığım şey kişisel gelişi kitabı değil, yani o yapmış sen de yapabilirsin mantığından

çok bir anı/röportaj/biyografi tarzında olması önemliydi ama sanırım bütünleştirilmiş halde böyle bir kitap henüz yok

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Tanınmamış yazarları okumanı tavsiye etmem çok abartıyor hatta bazı kısımları uyduruyorlar.Bide bu bahsettiğiniz kitapların e-bookları falan varsa atsanız güzel olur.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

Sil Baştan---Basecamp ve rubyonrails'ın geliştiricilerinin hikayesi

Founders at work kitabıda google,paypal,amazon gibi firmaların kuruluşunu anlatır.

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek

Türkler için Genç Beyin dergisine bak (kişisel gelişim)
    Bizler tarafından çok bilinmeyen yabancılar için Ken Robinson - Öz (eğitim, kişisel gelişim)

vatandaşa kafam girsin!..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Palerider
    Palerider's avatar
    Erkek
    SpArK bunu yazdı

Adam neymiş adama neler yapmışlar vay be..

Eskisi gibi değildir belki!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Erkek
    ShockMan bunu yazdı

Özgüven Kişiyi Büyük yapar.. Özgüven Kazanmaya yardımcı olacak İşler ve Düşünceler ile Meşkalet edinmekte yarar vardır. Tabiki Cesaretde Öz güveni Taçlandıran bir etmendir...

geldim bi gaza bastım siparişi :)

Toplam Hit: 3044 Toplam Mesaj: 22