Başarılı İnsanların Hikayeleri İle İlgili Kitap
-
unbalanced bunu yazdı
@spark, sağolasın hocam ilginç konular, inceleyeceğim kitapları
@braveheart, teşekkürler hocam sana da, google da aradığımda zaten ilk bu kitap çıktı ama istediğim gibi değil. adı sanı belli olmayan insanlar
yerine ünlü ve başarmış insanların hikayerine bakıyorum
Bence şuan eğer ilk defa duyduysan, Nuri Demirağ kimdir diye internette yazanları oku zaman kaybetmeden. O nasıl zengin olduğu bilinmeyen tiplerden önce, bence Atatürk'den sonra memleketin çıkardığı en iyi adamlardan biri.
Nuri Demirağ'ın sonunu getiren uçak imalatı meselesi ise Türk Teyyare Cemiyeti’nin Reisi Cevat Abbas’ın uçak almak için halktan bağış kampanyası açmasıyla başlamış. 1935 yılında 10 bin lira bağışta bulunarak hava savunmasının önemine dikkat çeken Atatürk’ü, 5 bin lira ile Ankara’nın en zengin işadamı Vehbi Koç izlemiş. Kardeşi Naci Demirağ’ın katkısı 120 bin lira olurken Nuri Bey’in kampanyaya tepkisi şöyle olmuş: “Mademki bir millet teyyaresiz yaşayamaz, öyleyse bu yaşama vasıtasını başkalarının lütfünden beklememeliyiz. Ben bu uçak fabrikasını yapmaya talibim.” Bu arada Nuri Demirağ’ın aynı yıllarda devletin 212 milyonluk devlet bütçesine mukabil 11 milyonluk şahsi serveti ile Türkiye’nin en zengin işadamı olduğunu hatırlatmakta fayda var.
SpArK tarafından 18/Mar/13 03:02 tarihinde düzenlenmiştir -
-
ahmet şerif izgören 101 kanguru vardı
-
zeybekustasi bunu yazdı
Özgüven Kişiyi Büyük yapar.. Özgüven Kazanmaya yardımcı olacak İşler ve Düşünceler ile Meşkalet edinmekte yarar vardır. Tabiki Cesaretde Öz güveni Taçlandıran bir etmendir...
-
öneriler için teşekkürler arkadaşlar, inceleyeceğim kitapları. aradığım şey kişisel gelişi kitabı değil, yani o yapmış sen de yapabilirsin mantığından
çok bir anı/röportaj/biyografi tarzında olması önemliydi ama sanırım bütünleştirilmiş halde böyle bir kitap henüz yok
-
Tanınmamış yazarları okumanı tavsiye etmem çok abartıyor hatta bazı kısımları uyduruyorlar.Bide bu bahsettiğiniz kitapların e-bookları falan varsa atsanız güzel olur.
-
Sil Baştan---Basecamp ve rubyonrails'ın geliştiricilerinin hikayesi
Founders at work kitabıda google,paypal,amazon gibi firmaların kuruluşunu anlatır.
-
Türkler için Genç Beyin dergisine bak (kişisel gelişim)
Bizler tarafından çok bilinmeyen yabancılar için Ken Robinson - Öz (eğitim, kişisel gelişim) -
SpArK bunu yazdı
Adam neymiş adama neler yapmışlar vay be..
-
ShockMan bunu yazdızeybekustasi bunu yazdı
Özgüven Kişiyi Büyük yapar.. Özgüven Kazanmaya yardımcı olacak İşler ve Düşünceler ile Meşkalet edinmekte yarar vardır. Tabiki Cesaretde Öz güveni Taçlandıran bir etmendir...
geldim bi gaza bastım siparişi :)