Başarısızlık Kaybediş Değildir

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek

başaracağım şeyleri denemek istemiyorum ben başarayamayacaklarım daha çok ilgimi çekiyor sorun bende mi?

I am Jack's inflamed sense of rejection
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Frank
    Frank's avatar
    Erkek

Evet bu açıdan yazı güzel ve bu fikri destekleyici, geçmişten yüzlerce örnek gösterilebilir. 

Bir mülakatta başarının tanımını yapmamı istemişlerdi. Pek düşünmeden, acelece genel geçer başarı tanımı yapıp çıktım. Sonra ise üzerinde ciddi anlamda düşündüm. En basit haliyle; başarısız olmayı amaçlayan birisi, başarısız oldugunda başarılı olmuş mudur ? Kendisi için, evet olmuştur. Başkalarına göre ise başarısız. Ne yazık ki başarı tanımı bunlara göre yapılıyor.

Bu sorunun bir adım öncesinde şu var. Ne istediğimizi gerçekten biliyor muyuz ? Arzularımız ruhumuzun o kadar derinlerine işlemiş ki bunlara dikkat bile etmiyoruz. Beliren her düşünce zerreciğinin bile kendi isteğimiz olup olmadığını ayırt edemiyoruz.

En basit haliyle şöyle bir durum var.

Çoğumuz günün büyü bir dilimini çalışarak geçiriyor. Erken kalk. Akşama kadar çalış. Yetmedi akşam da çalış. Sosyal açıdan kabul edilebilmek için sürekli ihtiyacın olmayan şeyleri satın al. Yorgun argın gel eve ve sabah tekrar kalkabilmek için hemen uyu. Evet dışarıdan bakınca çok başarılı bir eleman, bu açıdan bakınca ne kadar başarılı duruyor ki.

Başkalarının tanımladığı başarı ölçütüne göre başarılı olmak gerçekten neyi ifade ediyor ? Bu denli hastalıklı bir topluma çok iyi eklemlenmiş olmak; gerçekten sağlıklı ve başarılı olduğumuzun bir ölçütü müdür ?

Revolver filminden bir replikle bitireyim.

"Sabahları uyanmanızın tek sebebi budur. Aşağılık patronunuzdan acı çekmenizin nedeni. Döktüğünüz kan, ter ve gözyaşının. Çünkü bunlar, insanların aslında sizi ne kadar iyi, çekici, cömert ve akıllı olduğunuzu bilmelerini istediğiniz içindir. Beğenilme müptelasıyız. Sırtımızın sıvazlanmasını, altın saati, alkışları isteriz. Benden ister korkun ister saygı duyun ama lütfen özel olduğumu düşünün. Bağımlılığımız aynı. Hepimiz onaylanma bağımlısı keşleriz. Ödülünü parlatan şu rozetli çocuğa bakın. Beğenilmek için yanıp tutuşan. Parılda çılgın elmas parılda. Biz sadece takım elbiseler giymiş çılgın maymunlarız."

Frank tarafından 29/Eyl/14 21:41 tarihinde düzenlenmiştir

Tüm sıkıntı ve üzüntülerin kaynağında iradenin arzuları vardır; çünkü tatmin edilmemiş bir arzu bizi özlemle dolu olarak bırakır, tatmin edilen bir arzunun yerine bir yenisi alıncaya kadar da can sıkıntısı yaşarız.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    circassian
    circassian's avatar
    Erkek

Kpss den sonra iyi geldi diyebilrim 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek

Başarısızlığn amk

Cigu bigule :(
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Erkek

savaştıkça daha çok yenilsekte bırakmamak lazım mücadeleyi bi gün felek döner horoz gömer.

Toplam Hit: 1945 Toplam Mesaj: 16