Başbakan'a Hakaret Davası

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Facebook'ta Başbakan'a hakaret eden 17 yaşındaki B.K. 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

detay: http://haber.gazetevatan.com/Haber/466432/1/Gundem

Gün içinde bu haberi okumuşsunuzdur. 

Bu konuyu neden açtım derseniz, TBT de bir çok konuda fantastik şeyler var eleştiri olarak.

Bir gün hakaret kapsamına giriyor diye tek tek toplayabilirler diye düşünüyorum. Dikkat etmekte fayda var.

Başıma gelen bir olayı anlatmam gerekirse, 

Bir sitede bomba imha uzmanı polis hakkında espriyle karışık bir şey yazmıştım. Bir mesaj geldi bir sürü hukuk şeysinden bahsetmiş o yazıyı kaldır yoksa şu şu gereği hakkında soruşturma açılabilir cinsinden.

İnernete yazdığımız her şey yüzyıllarca saklanabilecek cinsten şeyler bu yüzden  böyle davalarda uğraşmamak adına en azından sanal ortamda hakaret etmemenizi öneririm.

Saygılar (:

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PyramiD
    PyramiD's avatar
    Erkek

bilgilendirmen için saol.

Merhabaaaaa
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mosquit0
    mosquit0's avatar
    Erkek

bende basbakana dava acıldı zannetım baslıkda hata var :D

adaletin bu suçu önleyemiyecek olduğunu düşünüyorsan yargıçda sen ol cellad da
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angelofhope
    angelofhope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

o değilde bir çocuğun hayatını bitirmek ne kadar kolay ya. 1 yıl neredeyse. 1 yıl 4 duvar içinde. Görürüz geleceğimiz nasıl.

Programming is our Religion, Algorithms are Our Bible & We ./make Our Own GOD
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek

angelofhope bunu yazdı:
    -----------------------------

o değilde bir çocuğun hayatını bitirmek ne kadar kolay ya. 1 yıl neredeyse. 1 yıl 4 duvar içinde. Görürüz geleceğimiz nasıl.

unutma dostum  TÜRKİYE DE yaşıyorsun.

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Erkek

angelofhope bunu yazdı:

Ah hocam bu yeni nesil'inde araştırmacı olmayan kısımları yokmu tav oluyorum : ) Çocuk cezası ertelendi. 3 yıl boyunca denetim altında olacak. herhangi bir suça karışmazsa bu cezası da otomatik kapanacak. Herhangi bir suçta buda üstüne eklenerek ceza yiyecek. O da mal değil hiçbir olaya karışmasın otursun evinde. Kaç yaşında adamlarız belkide binde birimiz karakola gitmişizdir. Oturduğu yerde kazıkmı batıyorda hangi g.tune güvenip küfür ediyor.

Kısacası hapise girmiyor 3 yıl boyunca denetimde

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Klavye delikanlılığı yapmayacaksın  , kimsenin yüzüne söyleyemeyeceğin şeyi internette arkasından yazmayacaksın ,

Hai işin etik kısmını takmıyorsun ama ,Yüzüne söylediğinde şahit yoksa bi ihtimal yırtarsın ama internette yazdığında hakkında  delil olarakkullanılma ihtimali daha fazla  , işin bi de bu yönü var..

Şimdi ki gençler özellikle internetten hakaret ettiğinde kendini bi şey zannetmeye başlıyor , insan bi düşünür  , kendi ülkenin Başbakanına ,  bu ülkede hakaret ediyorsun , 

Kendini düşünmüyorsan , yazdığın forumun yöneticilerini düşün , kendi aileni düşün , hakaret etme , demokratik hakkını seçim de kullan , demokratik ortamlarda hakaret etmeden kullan

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek
    student bunu yazdı:

Klavye delikanlılığı yapmayacaksın  , kimsenin yüzüne söyleyemeyeceğin şeyi internette arkasından yazmayacaksın ,

Hai işin etik kısmını takmıyorsun ama ,Yüzüne söylediğinde şahit yoksa bi ihtimal yırtarsın ama internette yazdığında hakkında  delil olarakkullanılma ihtimali daha fazla  , işin bi de bu yönü var..

Şimdi ki gençler özellikle internetten hakaret ettiğinde kendini bi şey zannetmeye başlıyor , insan bi düşünür  , kendi ülkenin Başbakanına ,  bu ülkede hakaret ediyorsun , 

Kendini düşünmüyorsan , yazdığın forumun yöneticilerini düşün , kendi aileni düşün , hakaret etme , demokratik hakkını seçim de kullan , demokratik ortamlarda hakaret etmeden kullan

Agir akpli olarak hatirliyorum seni ben (:
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Erkek

iyide bu küfür edenlerden binlercesi var facede...  bir ton sayfa .

faceden pkk lı buldum bir tane , bunu ihbar ettim. yetmedi yazılı dilekçeye yazdım . yetmedi sözlü olarak telefon açtım.

bana söylenen söz şuydu. Bunlardan o kadar çokki hangi biriyle uğraşalım :S  Böyle enteresan bir yerde yaşıyoruz ..

Sanırım bu çocuğun hakaret davası ibreti alem olsun diye yapılmış. tek hakaret eden o değil.

Temel adalettir .
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fcuk
    Fcuk's avatar
    Erkek

Hakaret cezayı gerektirir, dünyanın hiç bir yerinde öyle başbakan gibi biriyle ileri geri konuşamazsın, adamın götünden kan alırlar, haketmiş.

Hoop.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

bide susturuyolar bizi,gazetecileri susturuyolar falan demiyolarmı bitiyorum onlara.

müjdat gezen,levent kırca,uğur dündar televizyona çıkıp kafasına göre sövüyo. tutup gazetede bunlar yakında anasınıda satar diye haber yapıyolar.

sözcü gazetesinin hergün ettiği hakaretlerin haddi hesabı yok.

sonrada susturuluyoruz diyolar. bu nasıl bir mantıksa.

verilen ceza biraz ağır. para cezası falan verebilirlerdi . ama örnek teşkil etmesi açısından yapılmış. herkes haddini bilmeli sonuçta. ben sevmediğim siyasetçilere küfür etmiyorsam,aynısını herkes yapabilmeli. yoksa sonuçlarına katlanabilmeli. klavyeden asıp kesmekle olmuyor işte böyle adamın götünden kan alıyorlar.

Mesaj 21 Temmuz 2012 (Cumartesi) Saat: 14:51'da pcdoktor636 tarafından düzenlendi.
Toplam Hit: 2877 Toplam Mesaj: 21