folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Basınçlı Ağır Su Reaktörü (Pressurized Heavy Water Reactor)

Basınçlı Ağır Su Reaktörü (Pressurized Heavy Water Reactor)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek

emuxa bunu yazdı:
    -----------------------------

ha öle sorsalar ya yok hayır bu sadece reaktör biraz açıklama getireyım Aktif alan reflektör ısı taşıyıcı dir aynı zamanda Acil koruma yönetim sistemi dir ! her reaktör farklı farklı açıklama getirebilirim bu göstermiş oldugum reaktör Aktif alan reflektör ısı taşıyıcı ve Acil koruma yönetim sistemi dir kısaltma oalrak pwr diye geçen reaktördür !

edit:honey agresif ? açıklarmısın ?

Nedense insanlarla kavga edermiş gibi yazışıyosun;

-Yapalım yapabiliyorsan yap ) kaynagın varsa bir dene bakalım )

Adam yaparım yapamazsın davasında değil ki hocam, bende merak ettim doğrusu bu konuyu asıl açma sebebin nedir?Bu konuyu açarak neye değinmek istediğin yoksa değinmek istemedinde döteryum santrali güzeldir yazayım lan ben bunu herkes öğrensin mi dedin?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    overbite
    overbite's avatar
    Erkek

emuxa bunu yazdı:

ha öle sorsalar ya yok hayır bu sadece reaktör biraz açıklama getireyım Aktif alan reflektör ısı taşıyıcı dir aynı zamanda Acil koruma yönetim sistemi dir ! her reaktör farklı farklı açıklama getirebilirim bu göstermiş oldugum reaktör Aktif alan reflektör ısı taşıyıcı ve Acil koruma yönetim sistemi dir kısaltma oalrak pwr diye geçen reaktördür !

edit:honey agresif ? açıklarmısın ? 

valla hocam ben nükleer mühendisim, günlerim gecelerim bunların baazı hesaplarını yapmakla geçti ama yazdığın (koyu renkle işaretlediğim) şeyin ne olduğunu anlamadım. pwr'nin açılımı basınçlı su reaktörü'dür. bu acil koruma yönetim sistemi falan pwr kısaltmasıyla ne alakası var anlamadım. dünyada nerdeyse çoğu santral pwr'dir. bu ağır su soğutmalı olanların avantajı da ilk mesajda bahsi geçtiği gibi doğal uranyum kullanabilmesi. bunun sebebi de ağır suyun nötronu normal h2o'ya göre daha iyi yavaşlatabilmesidir. (reaksiyon tesir kesitleriyle ilgili yani, bunlar gelen nötronun enerjisine bağlı. nereye geliyor nötron: uranyum atomuna geliyon fisyon reaksiyonu yapsın diye) ama dezavantajı da ağır su üretiminin zor ve pahalı olmasıdır. yani ağır su üretene kadar uranyum zenginleştiriyor adamlar. bir de bu ağır su bahsettiğim gibi nötronu iyi yavaşlattığı için plütonyum üretmede kullanılır. mesela grafit de iyi bir yavaşlatıcıdır.

not: reaktörlere verilen isimler soğutucularıyla ilgilidir. örneğin pwr: pressurized water yani soğutucu olarak basınçlı su kullanır. bunlarda su 500 derecelere çıkar fakat kaynamaz. örnek 2  bwr: boiling water reactor yani bu da soğutucu olarak su kullanır ama bunun çalışma basıncı daha düşüktür ve reaktörün içinde suyun kaynamasına izin verilir. sistem ötekinden biraz farklıdır. örnek 3 htgr: high temperature gas cooled reactor, bu da gaz soğutmalı. vs. vs. soğutucu olarak sıvı metal kullanılanları bile var. hatta hava soğutmalılar da var. öyle işte

ulan bir susar mısın?
Toplam Hit: 2155 Toplam Mesaj: 13