Basit Bir Soru Curl
-
sahibinden anasayfasındaki linkleri çekmek için en basit bi örnek. curl a sen çevirirsin:
<?php $html = file_get_contents('http://www.sahibinden.com/'); $dom = new DOMDocument; libxml_use_internal_errors(true); $dom->loadHTML($html); foreach ($dom->getElementsByTagName('a') as $node){ echo $node->getAttribute('href')."<br>"; } ?>html parse ederken html çok kısa değilse regex kullanılmaz.
-
ama sen direk href çekmekten bahsediyorsun senin yapacağın şu; birden fazla link çıkmasının sebebi adamlar farklı patternli a taglerini farklı yerde gösteriyorlar. Bunlar her sayfa yenileyişte değişmiyor. Sen sadece bir classı gözüne kestirip onun hreflerini çekeceksin.
$regex='|<a.*?href="/ilandetay(.*?)" class="txt14px bold"|';
örnek bunu dene.
-
pesimistzombie bunu yazdı
ama sen direk href çekmekten bahsediyorsun senin yapacağın şu; birden fazla link çıkmasının sebebi adamlar farklı patternli a taglerini farklı yerde gösteriyorlar. Bunlar her sayfa yenileyişte değişmiyor. Sen sadece bir classı gözüne kestirip onun hreflerini çekeceksin.
örnek bunu dene.
hocam bunları biliyorum :) Yok ben anlatamıcam derdimi :))
neyse ben tüm hrefleri çektim, sonra da array_unique() ile tekleştirdim.
Teşekkür ederim herkese :)
-
"sadece class ları ortak "href" lerini çekmeye çalışıyorum." yazını yeni gördüğümü itiraf etmeliyim :D
-
ozgunlu bunu yazdıpesimistzombie bunu yazdı
örnek bunu dene.
hocam bunları biliyorum :) Yok ben anlatamıcam derdimi :))
neyse ben tüm hrefleri çektim, sonra da array_unique() ile tekleştirdim.
Teşekkür ederim herkese :)
Ben de bunu onerecektim, kolay gelsin.
-
pesimistzombie bunu yazdı
"sadece class ları ortak "href" lerini çekmeye çalışıyorum." yazını yeni gördüğümü itiraf etmeliyim :D
sen yazınca farkettim ben de :P
ben doğru kullanımı yine de yazayım. belki başkasının işine yarar.
$html = file_get_contents('http://www.dizibox.org/'); $dom = new DOMDocument; libxml_use_internal_errors(true); $dom->loadHTML($html); foreach ($dom->getElementsByTagName('a') as $node) { // hangi element? "a" if($node->getAttribute('class') == 'hoverBorder'){ // hangi class? "hoverBorder" echo $node->getAttribute('href'); // link //echo $node->textContent; // link içeriği } } -
yazdiklarimi okumuyor musunuz :D