Başlangıç (İnception) Filmi + Lüsid Rüya
-
benim kanaatim arafta kaldığıdır, araftan kurtulamadı ve yeniden rüyaya yattı, rüyasında da her şeyi uyandığında görmek istediği gibi gördü, eşi için suçluluk duymadı, işini tam ve eksiksiz yapmıştı, patronunu ve takımını arafa düşürmemişti, abd'ye sorunsuz girdi, çocuklarına ulaştı ve onları rüyasında gördüğü gibi gördü; tam istediği şekilde.
-
Opter bunu yazdı:
-----------------------------
Ramon bunu yazdı:
insidae bunu yazdı:
sonuda ilgincti totem hala dönüyor demekki 5.rüya var :)) hepsi rüyamış demekki :D
-----------------------------galiba cast kısmında düşme sesi geliyormuş bi yerde okumuştum, farkeden var mı?
-----------------------------Bende duydum düşme sesini. Ya da duymak istediğim için öyle geldi :)
-----------------------------ya beyler 3-4 defa izledim ama hala şu cast kısmındaki düşme sesini bulamadım tam olarak hangi saniyede yazıyodu ? dvdrip arrow a göre ?
-
VEXTA bunu yazdı:
Opter bunu yazdı:
Ramon bunu yazdı:
insidae bunu yazdı:
sonuda ilgincti totem hala dönüyor demekki 5.rüya var :)) hepsi rüyamış demekki :D
-----------------------------galiba cast kısmında düşme sesi geliyormuş bi yerde okumuştum, farkeden var mı?
-----------------------------Bende duydum düşme sesini. Ya da duymak istediğim için öyle geldi :)
-----------------------------ya beyler 3-4 defa izledim ama hala şu cast kısmındaki düşme sesini bulamadım tam olarak hangi saniyede yazıyodu ? dvdrip arrow a göre ?
-----------------------------valla hocam ben sinemada izlerken son sahne diye kalkmıstım ayağa ondan sonra düşme sesi geldi heralde farkedemedim :D
-
insidae bunu yazdı:
VEXTA bunu yazdı:
Opter bunu yazdı:
Ramon bunu yazdı:
insidae bunu yazdı:
-----------------------------valla hocam ben sinemada izlerken son sahne diye kalkmıstım ayağa ondan sonra düşme sesi geldi heralde farkedemedim :D
-----------------------------Bende Duymadım Bu Düşme Sesini :|
-
cnr437 bunu yazdı:
-----------------------------filmde anlamadığım nokta şuydu;
minübüsün içersindeki 1. rüyada, minübüs serbest düşüşte iken, 2. rüyadaki insanlar yerçekimsiz ortamdaymış gibi davranıyorlar. Minübüs düşerken içerisinde uyuyan insanlar da yerçekimsiz bir ortamdaymış gibi gösteriliyor. Eğer 2. rüyadaki insanlar 1. rüyadaki ivme değişimlerinden etkileniyorlarsa, neden 3. rüyadaki insanlar 2. rüyadaki yerçekimsiz ortamdan etkilenmediler? 2. rüyadaki insanlar havada uçarken, 3. rüyadaki insanlar sadece titremeler felan hissediyorlardı. Onların da yerçekimsiz ortamda olması gerekmez mi? tabi öyle olsa film bitmezdi :)
Boşver nasıl olsa filimdi..Rüyada saatler sandığın olaylar gerçekte saniyeler kadardır(mışşş) her bir rüyanın alt katmanı rüyada bi o kadar küçük oluyor..
Şindik üç katlı bir rüya apartmanı kurdun diyelim en alttaki rüyada
1saat sandığın olan olay bir üstte 1dakikaya denk gelsin (2 katta)
2kattaki 1saat ise 1 kattaki 1 dakikaya denk gelir
1.kattaki 1saat ise gerçek hayatta 1 dk ya denk gelir(zemin kat da diyebiliriz)
yani gerçekte 1dk rüya 1.katta 1saat (rüyada) 2.katta 60 saat (60x60dk)(rüyanın içindeki rüyA) 3.katta 3600 saat (60x60x60dk)ya denk gelir (rüyanın içindeki rüyanın içindeki rüya) kapiş? -
Kaç gündür bu konuyu okuyamadım spoiler yüzünden.Şimdi izledim filmi sinemada seyretmediğime bin pişmanım.Castta düşme sesini bende duyamadım zaten farkettiyseniz çocukların duruşu kıyafetleri hiç değişmiyor.Cobb görmek istediğini görüyor.
-
Konu müthiş senarist bir deli-dahi bir kuyuya taş atmış hadi çıkar bakalım. Bu müthiş senaryoya bu film heleki onca şey işitip dvdrip çıkana kadar bekleyip yüksek tutunca beklentilerimi hayal kırıklığına uğrattı beni. Bu tür büyük filmler için gösterişli yönetmenler devri bitti gibi ya da onlardan kalmadı galiba. Bu senaryo ile Spielberg veya Lucas gibi bir yönetmenin neler yapacağını tahmin bile edemeyiz Konu resmen ziyan olmuş sıradan bir film haline dönüşmüş belkide sinema tarihinin en iyi filmlerinden biri olacakken. Sonuç mutlaka izlenmeli ama beklentilerinizi çokda yüksek tutmayın bir Matrix in yanına bile yaklaşamaz.................
-
çentik
-
izledim bir daha izlicem muhtemlen oda yetmıcek bi kere daha izlicem onunda yetmedıgnı fılmın felsefesını acıkladıklarından sonra anlıcam
-
zindan adası filmini çözebilen varmı hazır filmden açılmışken konu