Bass Gitar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ashitaka
    Ashitaka's avatar
    Erkek
    RevengeX bunu yazdı:
    -----------------------------

150 tLye 1 hafta önce 2. el Cort Action aldım tertemiz. Siyah ve 4 telli.

Hala parmak alıştırmalarındayım,işi bilen 3 5 arkadaşa gösterdim gitarı hepside başlangıç için gayet iyi bi gitar dedi. Alcaksan sıfır alma,2. el al hem daha ucuz hemde nolur nolmaz bıkarsın yada yapamazsın falan paran boşuna gitmesin.

Gideri ne kadar hocam yani kaç yıl sıkılmadan kullanabilirim aleti ? Daha doğrusu taleplerimi ne kadar karşılar ?

Süngerler asla kötü bir gün geçirmez.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RevengeX
    RevengeX's avatar
    Erkek

Ashitaka bunu yazdı:
    RevengeX bunu yazdı:

Hala parmak alıştırmalarındayım,işi bilen 3 5 arkadaşa gösterdim gitarı hepside başlangıç için gayet iyi bi gitar dedi. Alcaksan sıfır alma,2. el al hem daha ucuz hemde nolur nolmaz bıkarsın yada yapamazsın falan paran boşuna gitmesin.

Gideri ne kadar hocam yani kaç yıl sıkılmadan kullanabilirim aleti ? Daha doğrusu taleplerimi ne kadar karşılar ?

Bi arkadaşım o gitarla uzun süredir bi rock barda sahneye çıkıyor.

Sürekli sohbet ederiz kendim de klasik çaldığımdan dolayı arada bir gitardan falan konuşuruz,hiç sıkıntı yaşadığını duymadım.

Yorumlarına falanda baktım almadan önce,başlangıç için ideal bi gitar. Uuzn bi süre götürür seni merak etme.

Ayrıca yeni başlıyomuşsun amfiyede para verme boşuna. Al bi jack converter 3 5 Liraya,bağLa pcye,pcden ses al,ben öyle yapıyorum bir problem yok.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ashitaka
    Ashitaka's avatar
    Erkek
    RevengeX bunu yazdı:

Ashitaka bunu yazdı:
    RevengeX bunu yazdı:

Bi arkadaşım o gitarla uzun süredir bi rock barda sahneye çıkıyor.

Sürekli sohbet ederiz kendim de klasik çaldığımdan dolayı arada bir gitardan falan konuşuruz,hiç sıkıntı yaşadığını duymadım.

Yorumlarına falanda baktım almadan önce,başlangıç için ideal bi gitar. Uuzn bi süre götürür seni merak etme.

Ayrıca yeni başlıyomuşsun amfiyede para verme boşuna. Al bi jack converter 3 5 Liraya,bağLa pcye,pcden ses al,ben öyle yapıyorum bir problem yok.

Çok mantıklı hocam :D Önerin için çok teşekkürler ^^

Süngerler asla kötü bir gün geçirmez.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Frank
    Frank's avatar
    Erkek

Hocam konudaki tüm mesajları okumadım ama ne çalmayı düşünüyorsun ?

Cort Action serisine bulaşma çaldım denedim fena değil ama gelecegi yok. Agathis gövde olsa gerek. Modifiyeye de pek uygun olmadıgı söyleniyor. Yine internetten tanıdıgım bi arkadaş aldı o action serisinden yok telden cızırtı geliyor yok şöyle böyle derken 1 ay olmadı 3 kere sap ayarı yaptırdı. He hepsi öyle demiyorum ama işte problem cıkarma olasılıgı yüksek bana kalırsa. Hem ucuz olcak diye daha başlamadan soğuma gitardan.

Aynı senin gibi uygun bi gitar arayışlarım sonunda cort ab4 sunburst aldım daha 2 hafta oldu. Merak ettigim bi kaç özellik vardı ve tanıtımda yazmıyordu hemen özet geçeyim.

O action serisinde aktif manyetik var. Tamam bu güzel ama jazz, funk ve blues için cok sert tonlar veriyor aktif manyetikler. Bazıları der ki pili çıkar pasif olsun vb. Öyle bişey yok pilsiz calısmıyorlar.
    Ve Ab4 de aktif ve pasif manyetikler var. Aktif pasif push pull yazmıyordu özelliklerde ama paketi açar açmaz kurcaladım biraz vol. düğmesi biraz gevşek gibi yukarı çektim pasife geçti. Pili çıkardım denedim çalışıyor. Yani kısaca aktif ve pasif olarak istedigin şekilde kullanabiliyorsun.
    Masif ağaç özellikleri de güzel. Dişbudak ağacından gövde. Sert akçaağaç sap ve gül ağacı tuşesi var kullanımı rahat. Görüntüsüne de diyecek yok.

Son olarak amfi konusu var. Amfiler gitardan pahalı buda aklında bulunsun :D Amfiyi daha bende halletmedim. 20-30W amfi de almak istemiyorm almışken en az 60veya 100w amfi almak lazm.
    Ev arkadaşına 20w fender elektro gitar amfisi aldık 250 lira gibi bi fiyata. aynı ayarda marshall veya fender bass amfileri 400 civarı. 100 watt olanlarda 800-900 den başlıyor.

Bide bi mürid bahsetmiş amfi konusunda bi jak al dedigi gibi. Yanlız Önemli bi yazılım lazım Asio4all. Normal windows ses sürücüsünde gecikmeler oluyor onlarda çok gıcık ediyor. Bu programı kurdumu gecikme sorunu çözülüyor. Tabi ses kartının asio destekli olması lazım. Bİrde amplitube 3 + Ampeg svx kurdun mu sınırsız amfi ve pedal çeşitliliği de seni bekliyor.

Baya uzun bi yazı oldu ama :D Daha takıldıgın sormak istedigin bişi olursa yardımcı olurum. He çok bildigimden değil tabi ama benim araştırmamda uzun sürdü baya şu an sonuçlarda gayet tatmin edici.

Tüm sıkıntı ve üzüntülerin kaynağında iradenin arzuları vardır; çünkü tatmin edilmemiş bir arzu bizi özlemle dolu olarak bırakır, tatmin edilen bir arzunun yerine bir yenisi alıncaya kadar da can sıkıntısı yaşarız.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ulquiorra
    ulquiorra's avatar
    Erkek

Ashitaka bunu yazdı:

bu sorunun cevabı sana bağlı ne kadar hızlı geliştirirsen kendini o kadar çabuk yeni gitar ihtiyacın doğar. bence diğer arkadaşın dediği gibi ikinci el bi cort al 200-250ye. en azından 1 yıl rahat götürür. o 1 yılın sonunda eğer epey yol katetmiş olursan zaten ne alıcağını bilirsin :D 1 yıl sonra alırsın 1000liralık felan

Toplam Hit: 2271 Toplam Mesaj: 16