Batarya Değerleri Vs Şarj Aleti Değerleri
-
Selamlar, iPhone'um için buyincoins/dealextreme tarzı yerlerden ıvır zıvır bakıyordum, external bataryalar dikkatimi çekti. Birsürü çeşidi değişik şekli falan var.
Şimdi merak ettiğim genel bişey, diyelimki pilimizin voltajı 5.1 V amperi 2.1 A (iPhone 4 değerleri bunlar olması lazım)
Şarj aletinin voltajı daha yüksek olursa ne olur,
Şarj aletinin voltajı daha düşük olursa ne olur,
Şarj aletinin amperi daha yüksek olursa ne olur,
Şarj aletinin amperi daha düşük olursa ne olur?
Avantaj ve dezavantajları nedir, hangisi bataryanın ırzına geçer, hangisi patlatır vsvs..
Bu konuda bilmem gereken neler var acaba?
-
Ek not: yukarıdaki değerler şarj aletinin outputunda yazıyordu.
Şu sitede ve resimde gördüğüm kadarıyla şöyle:
iPhone 4'de potansiyeli 3.7V olan ve 1420mAh'lik elektrik yükü depolayabilen Lityum polimer pil kullanılmış. iPhone 3Gs'deyse 3,7V potansiyelinde 1219mAh'lik lityum polimer pil kullanılmıştı. Yani yeni iPhone, üzerinde yaklaşık %17 daha fazla elektriksel yük depoluyor. Ayrıca iPhone 4'de pilin çıkartılması da kolaylaştırılmış.
-
aşağı kaymasın konu'm :/
-
V=I.R
temel fizik ;)
-
akım yüksek olursa pil daha uzun gider. voltaj yüksek gelirse sarj kontrol entegresini yakabilirsin.
falan filan.
şarj aletinin akımı yüksekse kısa daha kısa sürede şarj yapar. voltaj çok yüksek olursa şarj entegresini hoplatır yine.
flan filan
-
ya beyler 4.3.5 i nasıl jailbreak yapıcam ya :(
-
DrKeworks bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------henüz yok o version için jailbreak
downgrade yap.
-
amele_2 bunu yazdı:
DrKeworks bunu yazdı:
downgrade yap.
-----------------------------teli fabrika ayarlarına çevirdim gene 4.3.5 hocam :S nasıl yapcam bunu
-
DrKeworks bunu yazdı:
amele_2 bunu yazdı:
DrKeworks bunu yazdı:
downgrade yap.
-----------------------------teli fabrika ayarlarına çevirdim gene 4.3.5 hocam :S nasıl yapcam bunu
-----------------------------yine ıphoneyemı dçndün hocam hayırlısı olsn:)
-
Bisses bunu yazdı:
DrKeworks bunu yazdı:
amele_2 bunu yazdı:
DrKeworks bunu yazdı:
downgrade yap.
-----------------------------yine ıphoneyemı dçndün hocam hayırlısı olsn:)
-----------------------------evet hocam teşekkür ederim biyerden ayarladık
-
ebay da daha uzun ömürlü piller varmış iphone için. bi araştıracağım 3$ mı neymiş. çocuk şunu demiş bu piller için. eskiden oyun oynadığımda 2 3 saat içerisinde eriyen şarjım şu anda aynı oyunlarla 1.5 gün sürüyor. birde usb ile priz şarj arasında fark illaki oluyor. battery doctor uygulaması ile 400 tam doluma ulaştığımda bataryayı değişirmyi düşünüyrdum fakat yukarıda iphone 4 ün açılımı ile ilgili verilen görsel de kısa zaman sonra yeni bataryamı alıp kendim değiştireceğim. malum iphone da şarj büyük bir sorun :( bu arada 4.3.5 in jb si daha yok sanırım. bir gelişme olursa haber veririz. shsh varsa downgrade et :)