folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder Batarya Sağlığını Korumak İçin Tarifime Uygun Bir Program Arıyorum

Batarya Sağlığını Korumak İçin Tarifime Uygun Bir Program Arıyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
    garga bunu yazdı
    erebos bunu yazdı

ben mac için bunu kullanıyorum hafif ve açık kaynak freemium. başka bi kaç program daha kullanmıştım ama zaten arkaplanım çok dolu olduğundan basit şeylerde böyle hafif programlara geçtim. terminal züerinden sitediğim aralığıda belirliyorum mesela %60ın üstünde sarj etmiyor %60 a gelince de sarj etmiyor ve %40 a düşünceye kadar sadece prizeden elektirk kullanıyor sonra %40 altına inince de tekrar %60 sarj ediyor, micro sarjları engellemek için böyle yaptım yelkenleme mi ne deniyor. eğer sadece %80 e gelince dur derseniz sürekli micro sarj yapıp bırakıyor %80 kalması için o da zararlymış ve o da döngüye gidiriyor. ben bilgisayarı adlığımda döngüsü 196 idi 5-6 ay oalcak şuan 203. 
    https://github.com/actuallymentor/battery

Evet, sürekli prizdeyseniz %60-65 ideal olaniymis bende öyle okudum. Genelde %80i tavsiye ediyorlar "çoğunlukla" prizdeyse. Ama "sürekli" prizdeyseniz %60-65.

@Castaway %100 gelince şarjı kesiyor evet haklısın ama %99 a düşüp düşüp tekrar dolduruyor bu sefer. Bu hiç iyi bişey değil... 4 kez pil degistim eski laptopda.

yıllardır çoğunlukla prizde kullandım m1 macbook u hiç öyle 99-100 doldur boşalt yapmadı. 5 yıl sonra pil sağlığı %87 deydi.

goo.gl/qBNZmW
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fikrettin
    fikrettin's avatar
    Erkek

macbooklar tahoe 26.4 ile birlikte artık 3. parti uygulamalara ihtiyaç duymadan %80-!00 arası kullanıcının istediği bir noktada bataryayı sabit tutabiliyor

Peki, Zeki Müren'de bizi görecek mi?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek
    LynXMaSTeR bunu yazdı
    garga bunu yazdı
    erebos bunu yazdı

ben mac için bunu kullanıyorum hafif ve açık kaynak freemium. başka bi kaç program daha kullanmıştım ama zaten arkaplanım çok dolu olduğundan basit şeylerde böyle hafif programlara geçtim. terminal züerinden sitediğim aralığıda belirliyorum mesela %60ın üstünde sarj etmiyor %60 a gelince de sarj etmiyor ve %40 a düşünceye kadar sadece prizeden elektirk kullanıyor sonra %40 altına inince de tekrar %60 sarj ediyor, micro sarjları engellemek için böyle yaptım yelkenleme mi ne deniyor. eğer sadece %80 e gelince dur derseniz sürekli micro sarj yapıp bırakıyor %80 kalması için o da zararlymış ve o da döngüye gidiriyor. ben bilgisayarı adlığımda döngüsü 196 idi 5-6 ay oalcak şuan 203. 

Evet, sürekli prizdeyseniz %60-65 ideal olaniymis bende öyle okudum. Genelde %80i tavsiye ediyorlar "çoğunlukla" prizdeyse. Ama "sürekli" prizdeyseniz %60-65.

@Castaway %100 gelince şarjı kesiyor evet haklısın ama %99 a düşüp düşüp tekrar dolduruyor bu sefer. Bu hiç iyi bişey değil... 4 kez pil degistim eski laptopda.

yıllardır çoğunlukla prizde kullandım m1 macbook u hiç öyle 99-100 doldur boşalt yapmadı. 5 yıl sonra pil sağlığı %87 deydi.

Problem zaten Windows temelde. Apple amca pilini koruyordur bize söylemeden zaten (umarım), şaşırmam açıkçası.

anca gidersin...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uruAdania
    uruAdania's avatar
    Erkek
    LynXMaSTeR bunu yazdı

hocam hangi laptop için arıyorsun, bahsettiğin markaların kendi uygulamaları var zaten. macbook için aldante uygulaması var.

tam olarak hangi cihaz hangi işletim sistemi için lazım?

Excalibur için bakıyorum ve Windows11

Hayatınızdaki en önemli iki gün; doğduğunuz gün ve nedenini öğrendiğiniz gündür.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
    uruAdania bunu yazdı
    LynXMaSTeR bunu yazdı

hocam hangi laptop için arıyorsun, bahsettiğin markaların kendi uygulamaları var zaten. macbook için aldante uygulaması var.

tam olarak hangi cihaz hangi işletim sistemi için lazım?

Excalibur için bakıyorum ve Windows11

Geminiye sordum, şöyle dedi:

Excalibur'un kendi Control Center yazılımında Lenovo veya Asus'taki gibi bir "pil koruma" özelliği yok.

Bunun sebebi Casper'ın anakartları genellikle Clevo veya Quanta gibi üreticilerden hazır alması. Bu cihazların BIOS'u dışarıya tamamen kilitlidir. Yani kendi yazacağın bir kodla Windows üzerinden anakarta "şarjı kes" komutu gönderebileceğin bir köprü (WMI veya ACPI metodu) sunmazlar.

Bakabileceğin tek bir yer var:

Bilgisayarı yeniden başlat ve BIOS'a gir. "Advanced" (Gelişmiş) menüsünü iyice kurcala. Bazı Clevo tabanlı Excalibur kasalarının BIOS'unda "FlexiCharger" adında bir donanım özelliği olur. Eğer senin modelinde bu menü açıksa, şarjın başlama ve durma yüzdelerini (örneğin %20 - %80) doğrudan BIOS üzerinden yazarak anakarta donanımsal olarak işleyebilirsin.

Eğer BIOS'ta FlexiCharger veya benzeri bir pil sınırı ayarı yoksa, bu işlemi işletim sistemi içinden yazılımla çözemezsin. Anakarta müdahale şansın bulunmuyor.

goo.gl/qBNZmW
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Castaway
    Castaway's avatar
    Homo
    garga bunu yazdı
    LynXMaSTeR bunu yazdı
    garga bunu yazdı
    erebos bunu yazdı

Problem zaten Windows temelde. Apple amca pilini koruyordur bize söylemeden zaten (umarım), şaşırmam açıkçası.

Hocam basit mantıkta case şu;

IF sarj_yuzdesi == 100 AND priz_takili == true THEN

batarya_kullan = false
    guc_kaynagi = "adaptör"

ELSE

batarya_kullan = true
    guc_kaynagi = "batarya"

yani bataryanın %1 düşmesi beklenmiyor bu case de. Çünkü batarya 100% olduğu için onu bypass ediyor artık.
    Sürekli gücü adaptörden çekmeye başlıyor ve bataryayı kullanmıyor.

Belki bu sana bir fikir verir ve farklı bir arayışa yönlendirir.

Castaway tarafından 15/Nis/26 03:20 tarihinde düzenlenmiştir

...