folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Batı Uygarlığı, İslam Medeniyetinin Çocuğudur

Batı Uygarlığı, İslam Medeniyetinin Çocuğudur

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek
    zaten ben yükselmeyelim aman gelişmeyelim demiyorum yakındığım yalnızca ağunulması yoksa örnek alacaklarımız uluorta önümüzde lakin görmek yetmiyor ayrıca neyi düşünüp düşünmediğimi nereden biliyosunuz bravo
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

eee sonuç?

Mısır kütüphanesini yakan halife kimdi ya? Halife Osman mı?

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Hiç bir uygarlık kendi başına var olamaz mutlaka aldığı miraslar beslendiği kaynaklar vardır... İslam uygarlığı da kendinden önceki uygarlıklardan, mısır, yunan, hint, çin uygarlıklarından beslenmiştir. Özellikle Hint uygarlığından ki Matemetiğn hası Hindistan gelir, Arap alfabesi de aslında Hint alfabesinden türemiştir, Saymada kullanılan(dığımız) onlu haneler sistemi hint kökenlidir...

Batı uygarlığı islam medeniyetinin cocuğudur demek kaba bir yaklaşım olur. Eleştirmek gerkirse bu biraz mastürbasyon gibidir.. Her çocuğun bir anası babası varsa bir de ebesi dedesi de vardır onlar kimdir diye de sormak gerekecektir

Neyse..

Burda doğru soruları sormak gereği doğuyor

Hangi felsefi süreç, hangi tarihsel süreç, hangi sosyal süreç hangi "dönüm nktalaraı", hangi kırılma noktası ya da noktaları islam uygarlığındaki insanların hangi tercihleri islam toplumlarını bu gün ki rezil duruma getirmiştir...

Halifeler, şahlar, padişahlar tarafından Aklı ve bilimsel şüpheciliği, felsefi özgürlüğü kovarak dıştalayarak yaratılan  canavar islam toplumunun canavarı olmuştur...

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
Toplam Hit: 2562 Toplam Mesaj: 14