Batılıların İslam'ı Ve Hz Muhammet'i Sürekli Dalga Konusu Yapması
-
Caliber bunu yazdı1-618-GR bunu yazdıglaurung bunu yazdı
Anlamadığınız bir nokta var, adama bok koktuğunu söylüyorum, parmağıyla başkalarını gösterip ama onlar daha çok bok kokuyor diyor, ee ? Bu benim idda ettiğim fikri bir nebze olsun çürütür mü ? Tabiki çürütmez.
Senin peygamberin, bazı insanların kutsal kabul ettiği putları mekkede kırdı mı kırmadı mı ? Çok hoşgörülüydü ya niye başka yere taşımadı ?
Balık baştan kokuyor arkadaş
Mekkeden zorla çıkarılan, peygamberliğini ilan ettiğinde neler neler yapılan başına işkembe atılan bu savaşı ilk başlatan kim ya balık tabi baştan kokuyor olayları ortadan işine gelir gibi yorumlarsan baştan kokar başıda kalır .
Her şeyi yanlış biliyorsun sen ya.Peygamberliğini ilân ettiğinde? Bak şimdi... Şimdi biri çıksa ve ben şu şu diye bi' tanrı var ve işte onun peygamberiyim dese sen ne yaparsın. "Ulan son peygamberi biliyoruz, daha da peygamber gelmeyecek." dersin ve dışlarsın de mi? Onlar da öyle yaptı çünkü inandıkları bir şey vardı. Sonra gelip dese ki senin bu kur'anın yanlış, tamamen uydurma dese ve yaksa yahut yırtsa ne yaparsın? Empati kurun azıcık yani bu kafayla gitmeez!
Din denen şeyleri zorla benimsetemezsiniz, insanlar istediğine inanır istediğine inanmaz ve saçma bulur. Gelişen bilimle de birlikte dinsizlik hat safhaya ulaşmış bulunmakta. Herkesin kendinden sorumlu olduğu hususu gerçekten kavranılmamış bir husus. Nerede hoşgörü? Bunu islâm dinine mensup olan biri olarak söylüyorum.
İşte seninde bilgin bu kadar ben şahsen dindar bir tavırla yorum yaptığını düşünmüyorum, kavimler arasında bir ton olay olmuş o dönem, kureyşten bir pehlivan çıkmış karşısındanda bir pehlivan çıkmış ordan bir şair çıkmış karşısındanda aynı tevrata incile inananlar biliyordu son peygamberi ve iman etmişlerdi, ve ebu cehl tayfasıda biliyordu, iman etmemelerinin tek sebebi ise, peygamberimizin onların kavminden çıkmayışıdır, bunu defahatle söylemiştir ve gizli gizli kur'an dinlemiştir defalarca yinede hasedinden iman etmemiştir hatta onların kavminden adamla gece karşılaştıklarında artık söyleyelim iman edelim dediğinde sakın olurmu öyle şey deyip üste dediklerimi anlatmış onlardan bu çıktı bizden o çıktı onlardan peygamber çıktı bizden çıkmadı deyip ordan konuyu kapatmış bir adam cehl, ölürken bile kafamı kesinde müslümanlar kafir kellesi görsün gibi laflar eden stalin gibi kıp kızıl bir kafir o kadar mücize görmesine rağmen iman etmemiş.
Dinin neresi zorlama arkadaşım şu güne kadar ben hiç bir savaşta müslüman olacaksınız diye boğazına bıçak dayanan bir millet görmedim.
Ayrıca tanrı ve onun peygamberiyim diyen çok adam var hocam neden görmezden geliyorsun ki ? He neden ? Al bak Mihr denen lavuk peygamber sözde tv'de vahiy geldi bana diyor ? banane bu adamdan sen çıkıp bu adama ne dersin diyorsun ALLAH hidayet versin ALLAH nasıl biliyorsa öyle yapsın derim.
Ki öyle diyorum zaten tutup ne yapmışız ?
Herkes istediğine inansın arkadaşım, hiç bir adam müslümanlık adına zorlama yapamaz ama adamlar kafir gibi müslümanlık takınıyor asıp kesiyorsa müslümanlık adına yapıyorsa o müslümanlığı bağlamaz bak hz. ali kıssası hz. ali'yi hariciler müslümanlık adına 1 kafiri öldürdük diye şehid ettiler, bu onun gibi bir olay olur kendileri kafir olur, müslümanlıkla bağdaşmaz. -
glaurung bunu yazdı
Anlamadığınız bir nokta var, adama bok koktuğunu söylüyorum, parmağıyla başkalarını gösterip ama onlar daha çok bok kokuyor diyor, ee ? Bu benim idda ettiğim fikri bir nebze olsun çürütür mü ? Tabiki çürütmez.
Senin peygamberin, bazı insanların kutsal kabul ettiği putları mekkede kırdı mı kırmadı mı ? Çok hoşgörülüydü ya niye başka yere taşımadı ?
Balık baştan kokuyor arkadaş
senin anlamadığın karşılaştırmayı yaptım sadece.. put kırma meselesini edip yüksel e sordum. canlı olarak cevap verdi şimdi. dediki kabe de put yoktu onlar tamamen uydurma şeyler hiç bir kanıtı da yok. sahte şeyler sokulmuş. kur an da böyle bir şeyler yok. sadece mekke deki müşrikler için ayrım yapmak için onların putları var denildi.
peki put olsaydı ne yapardı dedi ve olsaydı da kırmazdı ama kabede olsaydı kırarlardı çünkü kabe nin yapılış amacı Allah a ibadet etmek. buna şöyle bir örnek verdi. mesela içki şişeleri camii de olursa gidip kırarsın bu şişeleri ama bir meyhanedeki şişeleri kırmazsın çünkü onların yeri orasıdır.
h.z. ibrahim in put kırma olayında ise, ibrahim evet putları kırmıştır ama o zaman devletin gücü elinde değildi küçük bir çocukken bu işi yapmış bir muzipliktir ve oradaki halkı düşünmeye davet için yapmış bir şey. devlet eliyle yapmış peygamberleriniğini kullanarak yaptığı bir olay değil
bunları dedi edip yüksel..
ayrıca şehir yağmalama olayı islamda 1-3 gün arası sürer. bunun sebebi savaşta harcanan masrafları çıkartmak, askerlerin ganimet alması. ancak ırza dokunulmaz ve fakir insanlara bulaşılmaz. istanbul un fethi için bu yağma 1 gün sürmüştür. yağmayı zaten engelleyemezsin. ganimet toplama olarak , bir ödül gibi düşün..
-
Dinin neresi zorlama arkadaşım şu güne kadar ben hiç bir savaşta müslüman olacaksınız diye boğazına bıçak dayanan bir millet görmedim.
Türkler mucize görüp iman etmediler. Emevilerin, Abbasiler büyük katkısı oldu :)
-
ayrıca şehir yağmalama olayı islamda 1-3 gün arası sürer. bunun sebebi savaşta harcanan masrafları çıkartmak, askerlerin ganimet alması. ancak ırza dokunulmaz ve fakir insanlara bulaşılmaz. istanbul un fethi için bu yağma 1 gün sürmüştür. yağmayı zaten engelleyemezsin. ganimet toplama olarak , bir ödül gibi düşün..
Sultan 'da olsa İslam kurallarına karşı gelemez. Yani halkın ırzına namusuna dokunmak dinen yasaktır.
-
glaurung bunu yazdı1-618-GR bunu yazdıtagext bunu yazdıglaurung bunu yazdı
Ahahah arkadaşım sen kahine falan mı verdin de benim ceddimin nerden geldiğini biliyorsun ? Sana göre legal olmaması bana göre legal olmamasını gerektirmezki, kendi fikrini sanki başkaları benimsemek zorundaymış gibi konuşman saçma zaten, tarih bilmediğin her yerden belli, bak bakalım istanbulun fethinde asker şehri nasıl yağma etmiş, arada oku iyi gelir açar beynini
İstanbulu fethinden önce yuzlerce kez yağmalandı. O meşhur haçlı seferleri istanbuldan her geçtiklerinde istanbulu yerle bir etti. Her geçişlerinde bir bizans imparatorunu indirdiler oburunu yerine koydular. Zamanının en büyük kilisesi olan ayasofyayı haçlılar yağmaladı. Dünyadan haberin yok eleman. Tarihi filmlerden öğrenmişsin sen. Osmanlı her girdiği yeri yağmalıyor olsaydı viyana da bizim olurdu. Bilmiyorsan sallamayacan.
Hocam buna sorsan ayasofya maketder yahu, ayrıca ayasofyayıda savunanlara söylüyorum ayasofyayı yapan hristiyanlar değildir, isa a.s iman etmiş müslüman kimselerdi mümin demek, iman etmiş demek doğruya o gönderilen peygamberlerin hepsine iman eden hepside müslümandır, hristiyanlık o bu sonradan çıkmış romalıların vs olayları karman çorman etmesiyle beraber yani ayasofyanın mimariside isa a.s'a iman eden müslümanlar tarafından yapılmıştır Fatih'in vakfeside bu sebeple cami olmaasıydı ama size sorsak orası klise neden cami yaptırıyorsunuz dersiniz.
Ya yemin ediyorum 0 bilgi, teletabi wars'ü oluyor olay.mantığa bak sen, benim bildiğim doğru bizden eskiler mümindi o yüzden benim dediğim olcak diyorsun, e ben de çıkar derimki benim dediğim doğru bizden öncekiler mümindi ben de çıkıp ayasofyayı başka bi yere dönüştürürm, ama o zaman ağlarsınız pardon, kudüs konusunda ağladığınız gibi fetocağnınızın ağladığı gibi ağlarsınız.
Ne fetosu ya, siz her dinle ilgili yorum yapan adamı fetocu yok nurcu yok risaliye nur'u var vs. falan görüyorsunuz ne kadar dar bir bakış açısı ya, ömründe bahsettiğin kişinin sohbetini 1 kere açıp bile hususi dinlememişimdir ama sana göre ben fetocuyum yok ağlıyorum yok sızlıyorum.
Ya ne kadar ön yargınla bakıyorsun olaylara.
ben benim dediğim olacak demiyorum, adamlar ayasofyayı bile hristiyan mabedi gibi gösteriyor diyorum alakası yok diyorum ilk temeli atan kimmiş diyorum bir bakın görün kaç kişi bunu böyle biliyor. -
zumsuk bunu yazdı
Osmanlı diyorsunda Osmanlı padişahlarının hiç biri hacca gitmedi. NEden bahsediyorsun.
OSmanlı zamanında okuma yazma oranı (cumhuriyetten önce) %2 idi.
Cumhuriyetten hemen sonra %10 oldu. İlerleyen zamanlarda (1928) %40'lara ulaştı.
Bunu bi kenara geçelim. OSmanlı şöyleydi de böyleydi de. Bu kadar cahil halk varken olur, yönetilir.
Üstüne osmanlı, komünizm, faşizm bitti. Dünya değişiyor, yeni şeyler geliyor ; internet geldi, teknoloji geldi, medya geldi. Komünizm, osmanlı şu bu geçin.
--
2. olarak, HZ. Muhammed, yani inandığınız dinin peygamberi hoşgörülüyken ; siz nasıl insanlara küfür edebiliyorsunz, öldürebiliyorsunuz anlamıyorum!
--
Şimdi gelelim HOŞGÖRÜ (!) dinine ;
Büyük elçi öldürülüyor, hoşgörü dini : 395252_319168951513593_1674195200_n.jpg
PEki din ne diyor, neden yaratılmışız : 301239_319106821519806_923904712_n.jpg
hoşgörü dinin 9/11 saldırılarını unutmuyoruz : 303258_318558174908004_176410926_n.jpg
hoşgörü dini küfür edin diyor , sizin zihniyetinizle inkarcılara yönelik : 558970_242262839204205_752363062_n.jpg
hoşgörü dininden bir tane daha geldi, hem fuhuş, hem sadizm ohh mis : 544693_242255955871560_1204979294_n.jpg
dur dur sadizm demişken kaynar su tehditlerinden geçilmez tabi : 554694_242255052538317_1554983023_n.jpg
------
şimdi neden bunları yayınladım ? birazdan milletin nasıl sinirlenip, galeyana gelip küfürleşeceğini göstermek için. Ben dinsizim. Dinsizliğe laf atıldığında yada "cehennemde yanacaksın kafirrrr" diye bas bas bağırdıklarında sakin olup, gayet güzel cevabını veriyorum. Müslümanların aksine.
Fakat adam öldürme mi dersin, kadınları taşlayarak öldürme mi dersin ne ararsan mevcut. İnsanlık dışı ne ararsan mevcut. Bana ne istediğiniz gibi yaşayın derdim, fakat bir kısımdna sonra devlete ve Türkiye'nin rejimine kastınız var.
Bugün İstanbuld'da 5M migros'ta foursquare 'dan adamlar yazmış mescit yok diye. NAsıl yer ötmüş. Bir diğeri kamil koç namaz için durmuyor diye bıdı bıdı yapıyor. Ankarada bir üniversitede kızın askılısı var diye yazın alınmamıştı derse. Hoca tutucuymuş (tam üniversiteyi ve olayı hatırlayamadım)
Hani İslam hoşgörü diniydi ? hani özgürlüktü şuydu buydu ??? Migrosta mescit yokmuş. Lan cem evi, sinagog, klise yok nolacak şimdi ? Alışveriş mi yapmaya geliyorsun teraviye mi ? Diğer saçmalıklara girmiyorum bile. Saçmalıyor müslümanlar. Gerçekten saçmalıyor ve bu yüzden insanlar tepki gösteriyor.
307724_319040044859817_568525968_n.jpg
Japonya bilimle nasıl kalkındı ?
Hele şuna bakın. Yobaz zihniyet iş başında fakat açıp 2 kitap okumaktan acizler.
557502_318908871539601_722699297_n.jpg
Kadınlar nasılsa inanıyor. Peki duruma tersine çevirsek ve böyle olsaydı inanır mıydınız ?
404064_318324754931346_1284930979_n.jpg
-----
Bize kitapsız diyorlar ya hani ; ben ayda 3 kitap okuyorum. Yobazlar ise hayatları boyunca 3 kitap. Bir taneside arapça. Bari mealini al oku anla. Ne demek istemiş.
Dahası putperest diyorsunuz da gir insanların peygamber sakalına, terliğine falna nasıl taptıklarını gör. Ayağındaki toz olurum v.s. şeklinde.
Şimdi o osmanlı dediğiniz olayada bakalım madem ;
Dur devam edeyim ;
1- Allah isminin putperestlerin inandığı en büyük tanrı olan El-İlah’tan geldiğini,
2- Mısır’da 300 yıl egemen olan Memlük Devletini Arapların esiri olan Türk kölelerin isyan ederek kurduğunu, Yavuz tarafından yıkıldığını,
3- Osmanlı İmparatorluğunda padişah analarının tamamına yakınının Türk olmadığını,
4- Osmanlı padişahlarının hiç birinin Hacca gitmediğini,
5- Fethullah Gülen’in ve Said Nursi’nin hiç evlenmediğini ve hiç sakal bırakmadığını,
6- Said Nursi’nin ilk adının Said Kürdi olduğunu, soyadının Okur olduğunu, (Said Okur)
7- Said Nursi’nin Abdülhamit tarafından tımarhaneye atıldığını,
8- Said Nursi’nin hacca ve cuma namazlarına gitmediğini,
9- Muhammed’in annesinin, babasının, amcasının tek tanrıya inanmadığını, Kur’an’a göre kafir sayıldığını ve ebedi cehennemliklerden olduğunu,
10- Türklerin tarihte en büyük vahşet ve katliamı Araplardan gördüğünü,
Emevi Arapların Türkleri kılıç zoruyla Müslüman yapmak için 70 yıl boyunca savaştığını,
100.000’in üzerinde Türk’ün kesilerekağaçlara asıldığını, onbinlerce kız çocuğun cariye, erkek çocuğun köle yapıldığını,
11- İbrahim’in babasının adının Tevrat’ta Tarah iken, Kur’an’da Azer olarak geçtiğini,
12- 5 vakit namaz, oruç, abdest, hac, zekat, kurban ve sünnet, cennet, cehennem, ahiret, Sırat köprüsü, cin, şeytan vb. inanışların İslam’dan önce de olduğunu,
13- Uhud savaşında Hamza’nın ciğerini söküp çiğneyen Hind’in halife Muaviye’nin annesi olduğunu,
14- Muhammed’in 52 yaşındayken 6 yaşındaki Ayşe ile evlendiğini, Ayşe’nin 9 yaşında iken sokakta oyun oynarken alınıp peygamberle gerdeğe sokulduğunu,
15- Muhammed’in evlatlığı Zeyd’in eşi Zeynep’ten hoşlandığını, Zeyd’den boşanan Zeynep’i de eşleri arasına kattığını,
16- Muhammed’in cariyeleriyle birlikte eş sayısının tam olarak bilinemediği, bilinen isimlerle
toplam hareminin 40’tan fazla olduğunu,
17- Tebbet suresinde beddua edilen Ebu leheb’in asıl adının Abdüluzza olduğunu ve Muhammed’in hem amcası hem de 2 kızının kayınpederi yani dünürü olduğunu,
18- Her namazda okunan Salli ve Barik dualarıyla Allah’tan, yaşamadıkları halde peygamber ve ailesine salat etmesini ve İbrahim peygamber zenginliği vermesinin istendiğini,
19- Putperestlerin de İslam öncesi Hacda tavaf, Arafat’a çıkma,
Safa ve Merve arasında 7 kez gidip-gelme,
Hacerül Esved taşını öpme ve şeytan taşlama yaptığını,
20- Kur’an’da ezan, sünnet, Kabir azabı, Sırat köprüsü, Ramazan ve Kurban bayramı, teravih ve bayram namazı, mehdi ve deccalin yazılı olmadığını,
21- İnsanın çamurdan yaratılış hikayesinin ve tufan efsanesinin Eski uygarlıklarda Sümer, Mısır ve Roma yazıtlarında da geçtiğini...
-----
Madem tanrı geçmişi bugünü ve geleceği biliyor benim ateist olacağımı da biliyordu.Yani tanrı bana seçim hakkı sunmadı.Beni buna zorladı.Bunun için cehennemde yakacak beni.Eğer tercih hakkı sunduysa geleceği bilmiyordu. Benim bir tercihim tüm geleceğimi değiştirecekti. Yani her şeyi bilen tanrınız geleceği göremiyordu.
Sizce hangisi mantıklı.Ben cevap vereyim: tanrı yok herkes istediği görüşü destekler.Bunun için de kimse cehennemde yanmayacak
----
Hepsinin dışında sen akla, rüzgara inanmıyor musun diye saçma sorular oluyor. :İnanıyorum. Çünkü bilimsel olarak ölçülebiliyor. Tanrı'nın varlığı henüz ölçülemedi. Kızılötesi ışınlar bile ölçülürken bir yaratıcının varlığı ??? İlginç.
Yani küfür etmeden, adam öldürmeden bi düşünün. NEden kadınlar erkeğe eşit değil, neden cennet genelev gibi, neden müslümanlar bu halde ?
Bir dakika, dinde sorgulamak yok değil mi ? Olduğu gibi kabul edilmeli. Doğru doğru. Ateist olmanız için, kuranı açıp üstünde düşünmeniz yeter oysaki..
zumsuk Allah aşkına kaynak göstererek yaz. oradan buradan duyduğun şeyleri yazma. yok %2 imiş. hangi resmi belgede bu var arkadaşım?
cumhuriyet döneminde alfabe değiştiği için kaç kişi okur yazar olabildi bunu hesaba katmıyorsun. osmanlı devletinin %2 liği sabit değil ki hangi
dönem için içinde hangi devletler var koskoca bir emperyal olmayan imparatorluk bu. bunun içinde hangi ülkeler var kafana göre yazmışsın
yüzdelikler. yok padişahlar hacca gitmemiş? kim söylemiş bunu ? ayrıca gitmememsinin sebebi nedir acaba ? cephelerde olması ise doğrudur
ama sen bunu neye dayanarak söylüyorsun
eğer 9/11 in gerçekten müslümanlar tarafından yapıldığını düşünüyorsan zaten sana anlatabilecek HİÇ BİR ŞEY YOK. ikiz kulelerde kapı
görevlisi olan yanılmıyorsam kolombiyalı william rodriguez isimdeki adamın konuşmalarını seminerlerini bi izle yaa. o adam o olaylardan bir süre
sonra islamı kabul ediyor. ne kadar ön yargılısınız ya. araştırmadan laf sallamaya çok meraklısın. elin kolombiyalısı bizzat bu olayı yaşayan adam
kahraman ilan edilen adam olayın farklı olduğunu binalarda zaten bir çeşit bombalar konulduğunu anlatıyor ki bu adam kaç kere öldürülmek
istenmiş. sonra islamı araştırıp müslüman oldu. ben bunları kendi ağzıyla bizzat dinledim, bu adam türkiye ye de geldi. azcık araştırıp ön
yargılarını kırabilirsen sevinirim
-
konuya bi faydam dokunsun
http://www.youtube.com/watch?v=1Eb8LTFK7lw
cann tarafından 12/Eyl/12 23:34 tarihinde düzenlenmiştir -
tagext bunu yazdıDinin neresi zorlama arkadaşım şu güne kadar ben hiç bir savaşta müslüman olacaksınız diye boğazına bıçak dayanan bir millet görmedim.
Türkler mucize görüp iman etmediler. Emevilerin, Abbasiler büyük katkısı oldu :)
Abi bunlar türklerde zorla müslüman edildi sanıyor. Mucizedende öte, zaten türkler hakkında hadisler bile var. Türkler size dokunmadıkça onlara dokunmayın. gibi gibi.
-
Türkler başta zorla müslüman oldular. Sonrasını bilmiyorum. Yoksa emeviler abbasiler türkleri oyacaktı. Emeviler, islam tarihinin en kara günleri bu adamların zamanında yaşandı.
-
zumsuk bunu yazdı
Osmanlı diyorsunda Osmanlı padişahlarının hiç biri hacca gitmedi. NEden bahsediyorsun.
OSmanlı zamanında okuma yazma oranı (cumhuriyetten önce) %2 idi.
Cumhuriyetten hemen sonra %10 oldu. İlerleyen zamanlarda (1928) %40'lara ulaştı.
Bunu bi kenara geçelim. OSmanlı şöyleydi de böyleydi de. Bu kadar cahil halk varken olur, yönetilir.
Üstüne osmanlı, komünizm, faşizm bitti. Dünya değişiyor, yeni şeyler geliyor ; internet geldi, teknoloji geldi, medya geldi. Komünizm, osmanlı şu bu geçin.
--
2. olarak, HZ. Muhammed, yani inandığınız dinin peygamberi hoşgörülüyken ; siz nasıl insanlara küfür edebiliyorsunz, öldürebiliyorsunuz anlamıyorum!
--
Şimdi gelelim HOŞGÖRÜ (!) dinine ;
Büyük elçi öldürülüyor, hoşgörü dini : 395252_319168951513593_1674195200_n.jpg
PEki din ne diyor, neden yaratılmışız : 301239_319106821519806_923904712_n.jpg
hoşgörü dinin 9/11 saldırılarını unutmuyoruz : 303258_318558174908004_176410926_n.jpg
hoşgörü dini küfür edin diyor , sizin zihniyetinizle inkarcılara yönelik : 558970_242262839204205_752363062_n.jpg
hoşgörü dininden bir tane daha geldi, hem fuhuş, hem sadizm ohh mis : 544693_242255955871560_1204979294_n.jpg
dur dur sadizm demişken kaynar su tehditlerinden geçilmez tabi : 554694_242255052538317_1554983023_n.jpg
------
şimdi neden bunları yayınladım ? birazdan milletin nasıl sinirlenip, galeyana gelip küfürleşeceğini göstermek için. Ben dinsizim. Dinsizliğe laf atıldığında yada "cehennemde yanacaksın kafirrrr" diye bas bas bağırdıklarında sakin olup, gayet güzel cevabını veriyorum. Müslümanların aksine.
Fakat adam öldürme mi dersin, kadınları taşlayarak öldürme mi dersin ne ararsan mevcut. İnsanlık dışı ne ararsan mevcut. Bana ne istediğiniz gibi yaşayın derdim, fakat bir kısımdna sonra devlete ve Türkiye'nin rejimine kastınız var.
Bugün İstanbuld'da 5M migros'ta foursquare 'dan adamlar yazmış mescit yok diye. NAsıl yer ötmüş. Bir diğeri kamil koç namaz için durmuyor diye bıdı bıdı yapıyor. Ankarada bir üniversitede kızın askılısı var diye yazın alınmamıştı derse. Hoca tutucuymuş (tam üniversiteyi ve olayı hatırlayamadım)
Hani İslam hoşgörü diniydi ? hani özgürlüktü şuydu buydu ??? Migrosta mescit yokmuş. Lan cem evi, sinagog, klise yok nolacak şimdi ? Alışveriş mi yapmaya geliyorsun teraviye mi ? Diğer saçmalıklara girmiyorum bile. Saçmalıyor müslümanlar. Gerçekten saçmalıyor ve bu yüzden insanlar tepki gösteriyor.
307724_319040044859817_568525968_n.jpg
Japonya bilimle nasıl kalkındı ?
Hele şuna bakın. Yobaz zihniyet iş başında fakat açıp 2 kitap okumaktan acizler.
557502_318908871539601_722699297_n.jpg
Kadınlar nasılsa inanıyor. Peki duruma tersine çevirsek ve böyle olsaydı inanır mıydınız ?
404064_318324754931346_1284930979_n.jpg
-----
Bize kitapsız diyorlar ya hani ; ben ayda 3 kitap okuyorum. Yobazlar ise hayatları boyunca 3 kitap. Bir taneside arapça. Bari mealini al oku anla. Ne demek istemiş.
Dahası putperest diyorsunuz da gir insanların peygamber sakalına, terliğine falna nasıl taptıklarını gör. Ayağındaki toz olurum v.s. şeklinde.
Şimdi o osmanlı dediğiniz olayada bakalım madem ;
Dur devam edeyim ;
1- Allah isminin putperestlerin inandığı en büyük tanrı olan El-İlah’tan geldiğini,
2- Mısır’da 300 yıl egemen olan Memlük Devletini Arapların esiri olan Türk kölelerin isyan ederek kurduğunu, Yavuz tarafından yıkıldığını,
3- Osmanlı İmparatorluğunda padişah analarının tamamına yakınının Türk olmadığını,
4- Osmanlı padişahlarının hiç birinin Hacca gitmediğini,
5- Fethullah Gülen’in ve Said Nursi’nin hiç evlenmediğini ve hiç sakal bırakmadığını,
6- Said Nursi’nin ilk adının Said Kürdi olduğunu, soyadının Okur olduğunu, (Said Okur)
7- Said Nursi’nin Abdülhamit tarafından tımarhaneye atıldığını,
8- Said Nursi’nin hacca ve cuma namazlarına gitmediğini,
9- Muhammed’in annesinin, babasının, amcasının tek tanrıya inanmadığını, Kur’an’a göre kafir sayıldığını ve ebedi cehennemliklerden olduğunu,
10- Türklerin tarihte en büyük vahşet ve katliamı Araplardan gördüğünü,
Emevi Arapların Türkleri kılıç zoruyla Müslüman yapmak için 70 yıl boyunca savaştığını,
100.000’in üzerinde Türk’ün kesilerekağaçlara asıldığını, onbinlerce kız çocuğun cariye, erkek çocuğun köle yapıldığını,
11- İbrahim’in babasının adının Tevrat’ta Tarah iken, Kur’an’da Azer olarak geçtiğini,
12- 5 vakit namaz, oruç, abdest, hac, zekat, kurban ve sünnet, cennet, cehennem, ahiret, Sırat köprüsü, cin, şeytan vb. inanışların İslam’dan önce de olduğunu,
13- Uhud savaşında Hamza’nın ciğerini söküp çiğneyen Hind’in halife Muaviye’nin annesi olduğunu,
14- Muhammed’in 52 yaşındayken 6 yaşındaki Ayşe ile evlendiğini, Ayşe’nin 9 yaşında iken sokakta oyun oynarken alınıp peygamberle gerdeğe sokulduğunu,
15- Muhammed’in evlatlığı Zeyd’in eşi Zeynep’ten hoşlandığını, Zeyd’den boşanan Zeynep’i de eşleri arasına kattığını,
16- Muhammed’in cariyeleriyle birlikte eş sayısının tam olarak bilinemediği, bilinen isimlerle
toplam hareminin 40’tan fazla olduğunu,
17- Tebbet suresinde beddua edilen Ebu leheb’in asıl adının Abdüluzza olduğunu ve Muhammed’in hem amcası hem de 2 kızının kayınpederi yani dünürü olduğunu,
18- Her namazda okunan Salli ve Barik dualarıyla Allah’tan, yaşamadıkları halde peygamber ve ailesine salat etmesini ve İbrahim peygamber zenginliği vermesinin istendiğini,
19- Putperestlerin de İslam öncesi Hacda tavaf, Arafat’a çıkma,
Safa ve Merve arasında 7 kez gidip-gelme,
Hacerül Esved taşını öpme ve şeytan taşlama yaptığını,
20- Kur’an’da ezan, sünnet, Kabir azabı, Sırat köprüsü, Ramazan ve Kurban bayramı, teravih ve bayram namazı, mehdi ve deccalin yazılı olmadığını,
21- İnsanın çamurdan yaratılış hikayesinin ve tufan efsanesinin Eski uygarlıklarda Sümer, Mısır ve Roma yazıtlarında da geçtiğini...
-----
Madem tanrı geçmişi bugünü ve geleceği biliyor benim ateist olacağımı da biliyordu.Yani tanrı bana seçim hakkı sunmadı.Beni buna zorladı.Bunun için cehennemde yakacak beni.Eğer tercih hakkı sunduysa geleceği bilmiyordu. Benim bir tercihim tüm geleceğimi değiştirecekti. Yani her şeyi bilen tanrınız geleceği göremiyordu.
Sizce hangisi mantıklı.Ben cevap vereyim: tanrı yok herkes istediği görüşü destekler.Bunun için de kimse cehennemde yanmayacak
----
Hepsinin dışında sen akla, rüzgara inanmıyor musun diye saçma sorular oluyor. :İnanıyorum. Çünkü bilimsel olarak ölçülebiliyor. Tanrı'nın varlığı henüz ölçülemedi. Kızılötesi ışınlar bile ölçülürken bir yaratıcının varlığı ??? İlginç.
Yani küfür etmeden, adam öldürmeden bi düşünün. NEden kadınlar erkeğe eşit değil, neden cennet genelev gibi, neden müslümanlar bu halde ?
Bir dakika, dinde sorgulamak yok değil mi ? Olduğu gibi kabul edilmeli. Doğru doğru. Ateist olmanız için, kuranı açıp üstünde düşünmeniz yeter oysaki..
Sen padişahsın sultnasın tahtındasın, hacca gideceksin öylemi ? Zaruri ne demek öğren önce bir bunu öyle gel, ayrıca padişahların zaten gitmesi yasak dinen sen dinen yasak olan bir şeyi gitmediler diye gösteriyorsun vay be bilgiye bak.
Neyi osmanlı zamanında okuma yazma %2 imiş, lisanın en üstünlerinden biri osmanlıca, o dönemlerde bile, yazı stilinden tut her şeyine kadar en heybetlisi en ihtişamlısı, ve o dönemde senin böyle fırlamalık yapan esnafından daha çok biliyorlardı insanları aldatma yoktu boşversene.
İnandığınız dinin peygamberi vs diyorsun neden sövüyorsun diyorsun, neden başka adamları örnek gösteriyorsunda 1 mevlanayı örnek göstermiyorsun ? HE ?
Ve öbür taraftan adam 390239 tane cinayet işliyor sözde yahudi veyahut hristiyan neden onu örnek göstermiyorsun ?
AHah hepsini okuyamadım gümlekten, fetullah gülen ve said nursi sakal bırakmamış evlenmemiş örnek gösterdiğin yere bak ;
Harbi acıyorum ya said nursi peygamber mi kardeşim günahsız mı ? Fetullah gülen peygamber mi müceddid mi ? Hüccet mi ?
Sen kimlerden neyi örnek veriyorsun ya çıldırmamak elde değil abicim git araştır ALLAH aşkına öyle gelin ya, bende çıkayım köşede kendi halinde namaz kılan 1 müslümandan örnek vereyim evlenmedi sakal bırakmadı onu yapmadı küfür etti zina yaptı vs. aaha bakın diyeyim ya din'i bağlarmı bu adamların böyle yaşaması ?
Sakal sünnet kardeşim hanefide erkeğe kesmek haram adam kestiyse dini irdelermi ? ahaha ne saçma saçma örnekler vermişin ya güldüm, sizle konu bile tartışılmaz bir şey bildiğiniz yok yatayım bari .