Batman, Batman"A Karşı!

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lathedarkman
    Lathedarkman's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mayıs/2007
    Erkek

    Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, dünya gişe rekorları kıran 'Batman' filminin yönetmeni Christopher Nolan'a, Batman şehrinin adını izinsiz kullandıkları gerekçesiyle dava açmaya hazırlanıyor.

    Kalkan, "Davayı önümüzdeki süreçte filmin çekildiği ABD'de açmayı planlıyoruz. ABD'li yönetmen Christopher Nolan'ın yaptığı 'Batman' filminin adının bizim olan Batman şehrine aittir. İsim hakkı bize aittir. Dünyada bir tek Batman var. ABD'li film yapımcıları ilimizin adını bizden habersiz filmlerine yansıtmışlar. Batman'ın adını kullananlardan davacı olacağız" dedi.

    alıntıdır..

     

    arkadaşlar çok güldüm bu habere paylaşmak istedim..

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Eylül/2005
    Erkek
    yönetmenin daha çok gülücegine eminim :D

    Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RIPER
    RIPER's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    Hiç gerçekçi gelmedi.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Frosttear
    Frosttear's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    yıllar öncede batman filmi vardı...akılları neredeydi acaba...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lathedarkman
    Lathedarkman's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mayıs/2007
    Erkek
    yok haber gerçek tüm haber sitelerinde var mynet'den alıntı yaptım...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZyreX
    ZyreX's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Aralık/2003
    Erkek
     
    Batmanlılar, Batman'e dava açıyor
    Batman Belediyesi, filmin hasılatından pay istiyor

    05.11.2008 19:54
    Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, kentinin ismini kullanarak para kazandığını iddia ettiği 'Batman' filmi yapımcısına dava açmaya hazırlandıklarını, şu anda da davanın ABD'de mi yoksa Türkiye'de mi açılması gerektiği konusunda araştırma yaptıklarını söyledi. Kalkan, davadan elde edecekleri tazminatı da, Batmanlı kadınlar ve sokak çocukları için kullanacaklarını söyledi.
    Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, Batman kentinin ismini kullanarak para kazandığını iddia ettiği 'Batman' filmi yapımcısına dava açmaya hazırlanıyor. Konu hakkında açıklama yapan Kalkan, İngiltere'de bir köşe yazarının, dünyaca ünlü Batman çizgi filminin yüksek hasılatına rağmen, kadınların intihar ettiği, sokaklarda çocukların yaşadığı Batman Belediyesinin bu konuda hiçbir girişimde bulunmadığı konusunda eleştirdiğini söyledi. Bunun üzerine bu konuda yoğun araştırmalara giriştiklerini belirten Kalkan, "Batman Belediyesi bu konuda isim hakkında sahip olan bir kenttir, telif hakkı Batman'a ait olan bir kenttir. Batman, yasalarda ve uluslararası dilde de bu şekilde kullanılıyor. Aynı zamanda bu ülkenin de bir kenti durumunda. Bundan herhangi bir şüphemiz yok tabi. Bizim şu anda üzerinde durduğumuz, açılması gereken davalar Türkiye'de midir, yoksa o ülkenin yasalarıyla mı açılması gerekiyor? Bu konuda sıkıntılarımız var" dedi.
    Belediyenin Hukuk Komisyonu ile araştırma yaptıklarını ve aldıkları son bilgiye göre davanın ABD'de açılması gerektiğini ifade eden Kalkan, "Çünkü suçun işlendiği yer orası. Suç olmasa da, durum orada söz konusu. Çünkü film orada çevriliyor ve merkez orası" dedi.
    Yapımcı şirketin, şu anda da yeni bir Batman filmi çekmeye devam ettiğini belirten Kalkan, "Dünyada sanırım en çok izlenen çizgi film. Doğrusu biz bundan çok büyük bir tazminat bekliyoruz. Tabi dava sonucu bu ortaya çıkacaktır, ama bu umutla, bu yaklaşımla bunu ortaya koyduk. Yakın süreçte dava açıldığı zaman tüm basına gereken açıklama yapılacaktır" dedi.
    Yıllardır farklı versiyonları çekilen Batman çizgi filmi ve sinema filmleri varken, neden davayı şimdi açtıklarının sorulması üzerine ise Kalkan, Batman'lı bir gazetecinin böyle bir teklifte bulunduğunu söyledi. Bunun üzerine zaten sürmekte olan araştırmaları olduğunu ve bu girişimi başlattıklarını söyledi.
    Davayı en kısa zamanda başlatmak istediklerini ve bu konuya herkesin büyük ilgi gösterdiğini belirten Kalkan, "Telefonlar susmadı, internetimiz yoğun ilgi gördü. Basınımızın da yoğun ilgisi oldu. Bunu başarmamız durumunda çok mutlu olacağımızı ifade etmek istiyorum" dedi.
    Yapımcıyla bir görüşmeleri olmadığını, şu anda tüm hukuksal süreçleri, uluslararası yasaları incelediklerini belirten Kalkan, tazminat beklentileri ile ilgili olarak da, "Eğer tazminat kazanırsak, hasılatın ne kadarı olur onu mahkemede göreceğiz. Hasılattan pay bekliyoruz. Davayı kazanırsak, kazanılmış tüm haklarımızı Batman halkına ve oradaki sokak çocuklarına, hizmet için kullanmak üzere kullanacağız. Özel bir çabamız yok. Batman halkının, çocukların ve kadınların sorunlarına çözüm getirmek için kullanmayı amaçlıyoruz. Özel bir işimiz yok" dedi.
    İngilizcedeki Batman ile, Batman kent isminin farklı anlamlarda olduğunun belirtilmesi ve gerçekten bu davayı kazanacağına inanıp inanmadığının sorulması üzerine ise Kalkan, 'Batman'ın 'ağırlık' anlamına geldiğini, ancak farklı anlamların kendilerini ilgilendirmediğini söyledi. Kalkan, "Bunu tabi hukuk belirleyecektir. Mahkemeler bunu ortaya koyacaktır. Biz şu anda mahkemenin açılacağı yeri araştırıyoruz. Büyük ihtimalle de ABD'de açılması gerekiyor. Yakın süreçte oradaki hukukçularla görüşeceğiz. Davanın açılması gerekiyorsa ve davayı kazanma şansı varsa biz durmadan dava açacağız" dedi.

    İHA
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarantula
    Tarantula's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Temmuz/2006
    Erkek
    tam geri yaa başka bişey demiyorum :D
    işte sana Türkiye

    Olmayacak şeyler tasarlıyorum, işim bu..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolygaN
    HolygaN's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Temmuz/2007
    Erkek
    Bu davadan sonra Samsun da samsung a dava açabilir. :D
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lathedarkman
    Lathedarkman's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mayıs/2007
    Erkek

    HolygaN bunu yazdı:
    -----------------------------
    Bu davadan sonra Samsun da samsung a dava açabilir. :D
    -----------------------------

     

    :D:D

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Media
    Media's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mayıs/2007
    Erkek

    yürü bee kim tutar seni kim gazladı senii


    ....
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mart/2007
    Erkek
    bi insan kendini daha fazla küçük düşüremez yazık...
Toplam Hit: 5209 Toplam Mesaj: 42