Baz İstasyonu Şikayet Hakkında
-
binana koydurtmazsın eyvallah da mahalleye koyuyorlar ne olacak :d cahillik bu yaptığınız o cebinizde taşıdığınız cep telefonundan daha az zararlıdır istasyon ben gsm şirketlerinin yerinde olsam tepkili bölgelere karartma uygularım bak o zaman nasıl yalvarıyorlar gelin istasyon kurun diye
-
1. Baz istasyonlarına karşı olanların mobil hatları iptal edilsin ( kendi kendilerini imza atarak fişliyorlar zaten )
2. Elektrik santrallerine ( temiz olanlara nukleer baraj ruzgar dalga güneş vb. ) karsi olanlarin elektrik hatlari kesilsin ve elekyronik cihaz kullanmalari yasaklansın.
3. Cep telefonlari daha fazla radyasyon yayar once annenin babanin telefonunu kaldir
4. Baz istasyonu yaptirmayinca cep telefonlari daha iyi cekmek icin daha fazla pil harcayip daha fazla radyasyon yayacaklar yani baz istasyonuna karsi cikarak sagligi riske attigin gibi elektrik israfida yapiyorsun.
-
Bilgi için eyw sağolunda ne kadar boş yorum çıktı yahu. : ) Çekmeme gibi sıkıntı yok. Gayet harika çekiyor adamların geliş nedeni farklı. Yetkilileriyle baya konuştum. Ulan mahalle bi gazla araya geliyor. Ben konusuyorum etrafıma baktım kimse kalmamış herkes evde sıcacık oturuyor.
-
Hocam boş yorum değil.Sorsam şimdi Allah bilir akıllı telefon kullanıyorsundur.O telefonun yaydığı sar değerinden haberin var mı ? Peki wireless ağların yaydığı radyasyondan ? O zaman evdeki wireless modemleride çöpe atalım.
Ekşi sözlüğü okuda biraz bilgin olsun :
https://eksisozluk.com/baz-istasyonu--376245
-
Hocam bırakın kursunlar apartmanınızın tepesine dikilmiycekse.
Senin bilmediğin şey şu. Eğer baz istasyonuna uzaksan bu defa kulağına tuttuğun telefonun normalden fazla sinyal gönderip uzaktaki baz istasyonuna ulaşmaya çalışıyor böylece daha çok radyasyona mağdur kalıyorsun.
Bu cep telefonu hakkında bilinenlerin çoğu şehir efsanesidir. Ben taaa 10 sene önce az kawga etmedim otobusteki amcalarla, yok telefondan sms çekersem otobus kaza yaparmış. (içten patlamalı motormu bozulacak yoksa hidrolik frenmi bozulacak aq cep tel sinyalinden?) Şimdi artık uçakta elinde var ona bile bişey demiolar.
-
Şikayet edeceğin BTK bile baz istasyonlarının zararlı olmadığını açıkladı. Halen bazıları baz istasyonlarını radyasyon üretim ve dağıtım merkezi olduğunu düşünüyor.
-
Aslında sanılanın aksine baz istasyonlarını şehir dışına çıkartıp yüksek güzlü baz istasyonları kurmak sağlığa daha zararlı. Çünkü çekme konusunda sıkıntı yaşamaya başlayan telefon baz istasyonuna bağlanmak için daha güçlü sinyal göndereceği için telefonun yaydığı radrasyon artacaktır. Sonuçta elektrmanyetik alan yayan yani daha doğrusu elektronik her cihaz elektromanyetik radrasyon yayar. Ha bunun kanseri tetikleyip tetiklemediği tam olarak kanıtlanmasa da elektronik cihaz kullanımının arttığı bu yıllarda kanser vakalarının arttığı bir gerçek. Ama bu kanser vakalarındaki artış yediklerimizde artan kimyasal ve koruyucu ilaç kullanımından mı yoksa elektromanyetik radrasyondan mı kaynaklandığı meçhul.
Mesela evindeki wireless modem de telefon kadar olmasa da radrasyon yayar. Ya da açık alanlarda çeken wireles modemler radrasyon yayar ama kimse wireless modemlerden şikayetçi değil :DBana göre birkaç baz istasyonu yerine düşük güçlü sayıca fazla baz istasyonu kurulması daha mantıklı. Hatta gelecek yıllarda karşımıza çıkacak teknolojilerden biri evimizdeki wireless modem gibi mini baz istasyonları koymak olucaktır.
Bunu elektromanyetik alanlar teorisi almış bir elektrik müh. adayı olarak yazıyorum. Tabiki elektronik haberleşme mühendisliği okuyan veya okumuş olanlar daha ayrıntılı cevaplar ama temel olarak durum bu.
-
Layn sanırsın herkes radyasyon konusunda doktora yapmış zararsız da zararsız deyip duruyorsunuz. Sadece alıştınız telefonlara ihtiyacınız olduğu için, gsm operatörleri de 1000 kere zararsız diye empoze etmeye çalıştı bugüne kadar (onlar bile yuvarlak laflarla zararsızız demeye çalışıyordu) sizler de "kesin zararsız" diye kabullendiniz.
Belli değerleri var o limitlerin altında çalışıyor deyip o yüzden zararsız diyorlar. Baya da etkili olmuşlar reklamlarında. ( Geceleri şehre duman salan fabrikalar her ne kadar filtreliyoruz çevreye zararsızız biz diyorsa gsmcilerin de zararsızlığı o kadar )
Baz istasyonun çok yakınında bir mesafedeysen sakat bana göre.
Düşünsene konuştuğun telefonun SAR değeri kimine göre 1 W/kg'ın kimene göre 2 W/kg'ın kimine göre 0.5 W/kg'ın altında olması ( alıcının beyne uzaklık mesafesi ve telin güç harcaması faktörü önemli ) gerekiyor, bulunduğun bölgede senin gibi binlerce konuşan şahsa sinyal gönderen mekanizmanın vahiyle falan çalıştığını zannedip "tamamen zararsız" olduğunu düşünmeniz saçma sadece o konuya değinmek istiyorum. ( Telefonu bizi en fazla etkileyecek şekilde beyne yakın mesafede tutuyoruz, baz istasyonunda ise bu örnekle kıyaslanmayacak kadar uzak mesafe söz konusu olduğundan ilk metreleri göz ardı ederek "güvenli" diyoruz. )
Diğer elektronik aletler de ( buzdolabı, televizyon, mikrodalga fırın vs. ) cep telefonu kadar ya da daha fazla radyasyon yayıyor deniyor (mesafe kavramına yine dikkatiniz çekerim ).
Kablolusu varken kablosuzu, daha az sar değerlisi varken daha yüksek sar değerlisini tercih etmiyorum.
( Komşulardan ya da çevreden dolayı wireless la, ihtiyaçlardan ötürü diğer cihazlarla iç içeyiz, direkt olarak çok büyük ya da öldürücü bir zarar yok tabiki de 0 zarar teorisine nispeten yazayım istedim )
-
HanDSomE bunu yazdı
Merhaba Hocalar,
Şu anda mahallemize turkcell ekibi ve polis geldi. Baz istasyonu kuracaklar. BTK şikayet yaptım fakat kaymakamlığa gidin dilekçe verin dediler. Haricinde bir yere şikayet etmek gerekir mi ? Ayrıca dilekçeye neler yazmam gerekir hazır elinde benzeri örnek olan var mı ? Durum çok acil yardımlarınız rica olunur.
Şimdiden sağolun.
hocam kanunda iletişimle ilgili maddeler var. mesela bi ara camilerde jammer vardı. iletişim özgürlüğünü kısıtlıyor diye toplatıldı. toplatılmadıgı takdirde cami yakınlarında birisi şikayet etse telim çekmiyor diye bu sefer gsm operatörü ceza yiyecek. yani öncesinde kanun maddelerini iyi okumak gerekir. muhtemelen sizin imzalarınıza karşın yine kurulacaktır. çok korkulacak bir şey değil çünkü artık değerler epeyce düşürüldü.siz dilekçenizi iletin eğer olmazsa diyeceğim yöntemi uygulayın. hangi ildesin bilmiyorum ama bulunduğun ilde btk varsa kurulduktan sonra btk ya git ölçüm yaptırmak istiyorum de. bilirkişi gelir ölçüm yapar. btk yoksa da bulundugun ildeki üniversitede elektrik elektronik muhendisligi varsa oraya git ordan ölçüm talebinde bulun.gelsinler ölçümünü alsınlar. bilirkişi raporunda ölçüm degerleri olur baktınki o degerler yuksek savcılıga suc duyurusunda bulunabilirsin. dava yürür gider. bildiğim kadarıyla şu ana kadar gsm operatörlerinin bu gibi olaylar yüzünden kaybettiği dava yok ama denenebilir. bir diğer yolda şudur. eğer mahallenizdeki bi evin çatısına kuracaklarla o evin sahibini ayarlayıp sözleşmeyi feshettirmeniz lazım. çünkü binalara konan sahalar için bina sahibine yıllık para ödeniyor.
eğer boş bi arsaya kuruyolarsa yine aynı şekilde arsa sahibini ayarlamanız lazım. ama belediye ya da kamu kurumunun arsasına kuruluyorsa üzgünüm hocam yapacak pek bir şey yok.
-
PanxeR bunu yazdı
1. Baz istasyonlarına karşı olanların mobil hatları iptal edilsin ( kendi kendilerini imza atarak fişliyorlar zaten )
2. Elektrik santrallerine ( temiz olanlara nukleer baraj ruzgar dalga güneş vb. ) karsi olanlarin elektrik hatlari kesilsin ve elekyronik cihaz kullanmalari yasaklansın.
3. Cep telefonlari daha fazla radyasyon yayar once annenin babanin telefonunu kaldir
4. Baz istasyonu yaptirmayinca cep telefonlari daha iyi cekmek icin daha fazla pil harcayip daha fazla radyasyon yayacaklar yani baz istasyonuna karsi cikarak sagligi riske attigin gibi elektrik israfida yapiyorsun.
hocam kusura bakma da çok yanlış düşünüyorsun. yani ben mobil hattımı iptal ettirince baz istasyonunun sinyallerine maruz kalmayacak mıyım?
1 3 4 için cevap: hocam bu radyasyon nedirki azı fazlası olsun neye göre az neye göre fazla merak ettim. bilen birisi gibi yazmışsın da. bknz: radyasyon kaç çeşittir. mobil haberleşme sistemleri hangi tip radyasyondur?
2 nin cevabı da nükleer baraj ve rüzgarı aynı satıra koymuşsun bu da yanlış tespit. hepsi ayrı konular.
kıssadan hisse "aslında o işler öyle olmuyor hocam"