Bazı Devletlerin Tarih Kitaplarında "Türkler Ve Türkiye"
-
Tarih yazmakla olsaydı osmanlı da kıta kıta dolaşmaz sadece yazardı, kendi çocuklarına osmanlıdan yedikleri tokatları anlatacak halleri yok ya!! Aslına bakarsanız onlar kadar olmasa da bunu bizde yapıyoruz ancak aramızda bir fark var! Osmanlının bıraktığı mirası, biz unutmaya (ya da unutturulmaya) onlar da araştırmaya ve incelemeye çabalıyor , yoksa adam tutup arabalar dolusu küfür ettiği bir devletin siyasi , sosyal, askeri düzenini araştırıp arşivlerini didik etmez , diyelim ki düşmanını tanımak için öğreniyor , tutup üniversiteler de araştırmalar yapar kürsüler mi kurar , Yavuz sultan selimin sina çölünü 13 günde nasıl geçtiğini anlayabilmek için? Hiç mi suçu yok osmanlı devletinin, osmanlıyı yönetenlerin ? diyeceksiniz , elbette var!! Ancak iki kıtaya yayılmış ve yayıldığı her yerde , tahrip edilmesine , yok edilmeye çalışılmasına rağmen yüzlerce binlerce tarihi, kültürel eser bırakmış , şimdi kendisine yobaz (maalesef şimdi bizim gençlerimizede aşılanmaya çalışılıyor) barbar diyen ancak kendisi domuzlar gibi kokup yıkanmadığı dönemde osmanlının sokaklarında güvercinler için bile su havuzları yaptırdığı , "medeni" avrupa hariç , zamanın da osmanlı egemenliğinde bulunan bir çok ülke insanının osmanlıyı hasretle yadetmesi barbarlıkla , yobazlıkla açıklanamaz.. Elbette sevmeyeni , nefret besleyeni olacaktır; ancak işin acı tarafı bu nefret ve reddetme duygularının kendi topraklarımız da , kendi insanlarımızın zihinlerinde yer etmeye başlamış olmasıdır.
Osmanlı ne yaptı ? Sorarım. Ganimet , toprak , siyasi güç için işgal ettiği ülke insanlarının ırzına mı geçti, hamile kadınların karnını yarıp çocuğunu mu öldürdü, "...oraya gidip sokakları bizanslı , avrupalı kanıyla sulayacağız" mı dedi , insanları canlı canlı kazıklara mı oturttu, işgal ettiği toprakların insanlarına türlü işkenceler mi yaptı ya da sırf işkence için türlü türlü "medeni" aletler mi geliştirdi. HAYIR !!! Tüm bu söylediklerimi avrupalılar yaptı. Osmanlı hiçmi yanlış yapma dı ? Elbette ancak osmanlı devletinin temelinde kim ne derse desin islamiyetten kaynaklanan adalet, merhamet ve şefkat duygusu vardı ve osmanlı herhangi bir zulüm yapmışsa bunun nedeni ya yanlış bir siyasi karar ya stratejik bir hata ya da yanlış bir yönetim seçimidir... Barbar , gaddar , zalim olmasından değildir. Halbuki avrupalı bir hayır ,faydalı bir iş yapmıssa , bu ya bir tesadüf ya menfaat ya da bir hata dır. Kesinlikle insalnlığından değildir...!!!
İnsanı insan yapan, devleti ve milleti payidar kılan bu duygulardır ,erdemdir.
Bütün bu yazılıp çizilenlere yalnızca kendi çocuklarını inandırabileceklerini söylemeyi gerçekten isterdim , ancak gelin görün ki bırakın bizlerinde inanmasını bizim kendi ders kitaplarımız da bile onların bu yaptıklarını destekler nitelikte bilgiler bulunabilmektedir . Zaten anlatılan tarih de hem savaş, antlaşma ve barış kronolojisinden ibarettir hem de sanki dünya tarihinden bahsediyormuşuz da arada osmanlı tarihi de varmış gibi anlatılır (Bu yüzden tarih dersini hiç sevmemiştim) Halbuki osmanlı devleti zamanında selahattin eyyubi tarafından kovulup 12 adalara yerleşen ve kendilerine rodos şövalyeleri diyen korsan takımına karşı savaşırken bile ateş altında köprüler çeşmeler, su bendleri ve barınaklar yapıyordu. O barbar Türkler kapısına savaşmak, yakıp yıkmak için gelen korsanlara bile merhamet göstermiştir. Bakın bir alıntı… * “…Sultan Yıldırım Bayezid Niğbolu da kazandığı zaferden sonra , 27 fransız asilzadesiyle birlikte bahtını tahtın önüne seren Fransa kralının torunu Korkusuz Jan’a gülümsüyor: Jan ölüm fermanı beklerken şefkat-i şahaneye mazhar oluyor: “kendinizi esir değil, misafirimiz olarak görmenizi rica ederiz. Bize birlikte taam etmek şerefini bahşederseniz memnuniyet duyarız” . Kulaklarına inanamazlar ve yemekten sonra kralın torunu şöyle der: “Esir bulunduğumuz süre içerisinde kimse tarafından horlanmadık , tartaklanmadık, hakarete uğramadık. Hatta keselerimiz dolu olduğu halde kimse el uzatmadı….. “ bu sözlerden sonra Osmanlıya karşı kılıç çekmeyeceğine dair yemin eder ancak yıldırım bayezid bu yemini de tutulmayacağını bildiğini ima ederek aynen iade eder…
Daha fazla uzatmayayım . Sonuçta Osmanlıyı Osmanlı yapan işte bu değerlerdir ve asla yalandan karalamalarla gerçekler değiştirilemez.
Elbette Osmanlı devleti de eleştirilebilir : ancak hakaret eden Avrupalının dümen suyuna gitmek düpedüz cahilliktir. Müslüman olmamanız , inanmamanız bile önemli değildir bana göre çünkü bu topraklar da Osmanlı hakimiyeti altında birçok farklı inançta insan özgürce yaşamıştır , tarih hepimizin tarihidir ve sahip çıkmaya değerdir…!!! Onlar hiç de olmadığımız halde bizlere barbar , yobaz derken , kendi tarihlerini adeta destanlaştırmışlardır. Bizim avantajımız var , çünkü bizler yalan söylemek zorunda değiliz , çünkü en azından destanlaştırılması gereken utanılacak bir tarihimiz yok !!!
El vicdan efendim , El vicdan !!!
*"Yavuz Bahadıroğlu -Kanuni Sultan Süleyman" Nesil yayınları- kitabından -
it ürür kervan yürür
-
Aslında ben bu örümcek beyinliyi değil de,bunu doğuran anneyi merak ediyorum.Annesi buna hamile kalırken bir orospu evladı doğuracağını biliyor muydu acaba?