Bedava Hosting!
-
Selam millet.. Tumblr'i bedava hosting olarak nasil kullanirsiniz onu anlattim yazimda. Bilmeyenler var ise faydasi olabilir.
Hadi eywallah.
http://onur-celik.com/post/66178991415/tumblr-bedava-hosting-olarak-kullanmak
-
Tumblr’ı bedava hosting olarak kullanmak.
asil adresi http://onurcelik.tumblr.com olan bloguma, onur-celik.com domainimi yonlendirdim. Simdi bunun nasil yapildigini kisaca anlaticam.
Not : Ben domainlerimi Natro dan aliyorum ve ona gore anlaticam.
Bu islemin iki tarafi var;
1- Domain saglayiciniz,
2- Tumblr
1.A - Domain saglayicinizin size sundugu panelden DNS Kayıt Yönetimi sekmesine tiklayın.
1.B - Acilan sayfada karsiniza domaininiz ile ilgili ayarlar cikacaktir. Bizim yapacagimiz degisiklikler HOST KAYITLARI ve ALIAS (CNAME) KAYITLARI alanlarinda olacak.
1.C - Resimlerde gordugunuz gibi HOST KAYITLARI sekmesinin altinda iki adet input var. ZONE ve SERVER. Bu inputlardan ilki olan ZONE kismina domaininizi yazin, SERVER kismina da yonlenecegi Tumblr'in ip adresini “66.6.44.4”.
1.D - Son olarak ta CNAME sekmesindeki inputlari ZONE kismina “www”, SERVER kismina “domains.tumblr.com" yazarak Domain Saglayicinizin Panelindeki isimizi bitiriyoruz.
Simdi geldik Tumblr panelinizdeki kismina;
2.A - Tumblr dashboard (pano) iniza giris yapin. Ve en ustteki menuden AYARLAR i tiklayin.
2.B - Ayarlara girdikten sonra sol menuden, Tumblrdaki adinizin yazili oldugu son sekmeyi secin.
2.C - Bu sekmede resimde gordugunuz kisim yani “Use a custom domain" kutucugunu isaretliyoruz ve karsimiza gelen input a domainimizi yazdiktan sonra "Test your domain" butonuna tikliyoruz.
Buraya kadar herseyi dogru yaptiysaniz Test your domain dedikten sonra bir sorun cikarmayacak ve domaininiz artik Tumblrdaki sayfaniza yonlenmis olacak. Hemde domainadiniz.com/sayfam gibi alt sayfalar da domaininize linklenecek.
Unutmayin ki domain saglayicinizdan yaptiginiz islemler (DNS KAYIT ISLEMLERI vs) 3 saat + surebilmektedir.
Databaselik bir isiniz yok ise Tumblr resmen bedava hosting saglamis oluyor ki cok isime yariyor sagolsun.
Tesekkurler Tumblr.
-
Blogger aynı olayı yıllardır yapıyor hocam.
-
arkadaş ya ne zamndır aklımda ama bir türlü başaramadım kendime ait bir web sitesi yapmaya... bu konuda koçluk yapabilecek gönüllü mürid var mı...
-
Citizen bunu yazdı
blogger hic kullanmadim. peki blogger tema degistirmene full olanak sagliyor mu? ve alt sayfalari domain.com/sayfa olarak ayarlayabiliyor mu? bilmedigimden soruyorum.
-
asi27 bunu yazdı
arkadaş ya ne zamndır aklımda ama bir türlü başaramadım kendime ait bir web sitesi yapmaya... bu konuda koçluk yapabilecek gönüllü mürid var mı...
Tumblr dan basla kardesim. Tavsiye ederim.
-
hackingo bunu yazdıCitizen bunu yazdı
blogger hic kullanmadim. peki blogger tema degistirmene full olanak sagliyor mu? ve alt sayfalari domain.com/sayfa olarak ayarlayabiliyor mu? bilmedigimden soruyorum.
Evet dediğin her şeyi yapabilirsin.örnek site : bloggerdersleri.com
-
hackingo bunu yazdıasi27 bunu yazdı
Tumblr dan basla kardesim. Tavsiye ederim.
tşk ederim tavsiyen için. bu konuda neler yapmam gerektiğini pm ler misin. ben bir ara wp te küçük bir şey hazırlamıştım sonra arkadaş bilgi akışını bırakınca öyle kalmıştı....
-
varsa bana lazım dıyen bedavaya verıyım ugrasmasın oyle sagda solda 2 kişiye veriyim
-
güzel konu lazim olur bi cizik atak :) tessekkürler hocam paylasım icin
-
HeyQirs bunu yazdı
varsa bana lazım dıyen bedavaya verıyım ugrasmasın oyle sagda solda 2 kişiye veriyim
hosting mi veriyon hocam?