Bedelli İçin Yaş Sınırı Kalkıyor Mu ?
-
ALLAH izin verirse hakkıyla erkek gibi yapacam. Savaş durumunda bunlar gibi kaçmam.
-
selo-g bunu yazdı:
-----------------------------ALLAH izin verirse hakkıyla erkek gibi yapacam. Savaş durumunda bunlar gibi kaçmam.
-----------------------------geldiginde bu lafları edebilicekmisin merak ediyorum helekı doguya dusersen :)
-
maserati bunu yazdı:
-----------------------------kaça bileceğin kadar kaçıcan bu işin kuralı bu D
-----------------------------(ball.gif) anladım hocam :)
-
Vay arkadaş ne kadar erkek varmış öyle ya :) abi bir insan gelsin desin ki bana;
"abi çok güzeldi askerlik komutanlar çavuşlar bize çok iyi davrandı hic birinin kişisel tatminlikleriyle uğraşmadık hep vatan savunmasıyla ilgili eğitim gördük çok disiplinli güzel bir eğitim sürecinden sonra usta birliğine geçtim ve layıkıyla insan gibi askerliğimi yaptım"
Hep gelen bi "o.ç komutan beni böyle yaptı şöyle yaptı" "şerefsiz çavuş şöyleydi böyleydi" yok diskoda şunları çektim yok tuvalet temizledim yok patates soydum soğanı bi tarafıma soktum vs. Bilmem farkındamısınız artık topla tüfekle savaş yapılan bir devirde değiliz (iç savaş hariç) hala yıllar öncenin teknolojisini askeri malzemesini kullanan bir askeriye var ve hep geriye giden bir yol izliyor. Her türk asker doğar, askerlik vatan borcu, askerlik yapmayana kız vermezler, askere gitmeyen adam olamaz vs gibi zırvalar yıllar önce bitti artık bunun farkına varılmalıdır. Millet dışarda aç geziyo ya işsiz it gibi kahvede oturuyo üniversitedeki akademisyenleri öğretmenleri hukuk insanlarını doktorları askere alıyorlar ya min 6 max 15 ay boyunca kafa sikmekten başka hicbirşeye yaramıyor askerlik. Türkiyenin artık profesyonel savunmaya geçmesinin zamanı geldi artık askere piskopat ruhlu insanlıktan nasibini almış erler ve üst düzey komutanlar yada akademisyen öğretmen hukukcu doktorlar almak yerine yüksek okullardan lisanslarda bu iş için eğitim görmüş insanları almanın zamanı geldi. Kendimden örnek vermek istiyorum ben şuan master yapıyorum seneye master bittikten sonra doktoraya geçecem min 30yaşından önce gitmem askere ben 30 yaşını tamamladıktan sonra askere gidip vatana nasıl bir katkı sağlayabilirim ? 2 ay elime silah alıp sabah 6da kalkıp eğitim eğitim eğitim üstüne 1-3 3-5 nöbetini tutmak bana zaten bişey katmaz da vatana ne katacak ? O süre içinde ben bilim alanında çalışmalarıma devam etsem yanıma da 2 lisans üstü öğrenci alıp onları da yetiştirsem vatana daha büyük bir katkı yapmış olmaz mıyım ? Samimi bir şekilde sormak istiyorum size erkeklik gerçekten askere gidip tatminsiz komutanların ağız kokularını çekmek midir ?
-
Ben askerliğimi yaptım dediğin gibi sövmüyorum o kadar.Bir çok şey kattı bana.Tabikide angarya işleri yaptık mecbur birileri yapçak o işleri.Tabikide ana bacı sövdüğüm adamlar oldu ama her meslek grubunda istisnalar vardır.Çok temiz adam gibi adamlar var orda genelleme yapma fazla
ayrıca
Her türk asker doğar, askerlik vatan borcu, askerlik yapmayana kız vermezler, askere gitmeyen adam olamaz
-
jawsap67 bunu yazdı:
-----------------------------
Ben askerliğimi yaptım dediğin gibi sövmüyorum o kadar.Bir çok şey kattı bana.Tabikide angarya işleri yaptık mecbur birileri yapçak o işleri.Tabikide ana bacı sövdüğüm adamlar oldu ama her meslek grubunda istisnalar vardır.Çok temiz adam gibi adamlar var orda genelleme yapma fazla
ayrıca
Her türk asker doğar, askerlik vatan borcu, askerlik yapmayana kız vermezler, askere gitmeyen adam olamaz
-----------------------------O sana kattığını iddia ettiğin şeyler için illa askere mi gitmen gerekiyor ?
-
swordfish bunu yazdı:
-----------------------------lan bu kadar götünüzden korkmayın gidin adam gibi erkek gibi yapın gelin lan
( Sonradan Edit : Gerçekden zorunlu durumları hariç )
-----------------------------
aynen öyle bizde gittik geldik 15 ay yaptık nedir yani benimö rahattı ama istediği kadar zor olsun delikanlı gibi yapacaksın ülkedeki askerliğide ab stansartlarına uyduruyorlar ulan ab de coğrafi konum kaynaklı bir tehdt varmı terör varmı bir eşy varmı (eta gibib asit örgütühesaba katmıyorum) neyini uyduyrsun kim gidecek kim apacak bu askerliği çok merak ediyorum yarın öbürgün bir işgalle başbaşa kalınca bu korkanlar ne yapacak merak ediyorum
şu kurumun iiden iyiye içine ettiler komutanlarını içeri at askerliği paralı yap isteyen gitsin istemeyen gitmesin ne lan bu
o geldikten sonra memenun olmayan rahatsız olanlar ya aptallığından çok dayak yemiştir yada eğitim götüne zor gelmiştir ya da rütbe askerlik bilincini adam gibi edinememiştir mal gidip mal gelirsen bir bok olmaz
yediğin bir tokat için soyduğun 2-5 patates için memeleketin onurunu hiçe sayıyırsanız bir şey diyemem askere gitmeden önce kararkule senin bu hikayelerini bende çok dinledim benimde gözüm korkuyordu ama gidince öyle demedim ben en beterlerini yaşadım devreciliğin kralını gördüm disiplnin en babasını gördüm yer yer isyan ettim ama o kamuflaj bana hep güç verdi gurula taşıdım hep
ben diskoyada girdim tokatta yedim ama kuruma askerliğe tek kelme etmedim etmemde -
Abi göz korkmayla bi alakası yok ölüm yok ya sonuçta askerliğin nesinden korkulacak ki ? Olay artık bu işlerin profesyonelce yapılması ve herkesin değil gitmesi gerekenlerin askere gidip bu işi layıkıyla yapması gerekir. Yoksa kimse 2 kilo patates soğan doğramanın derdinde değil
-
Hocam oyle parasi olmayanda askere bedelsiz gitme hakki kazansin diye bi yasa zaten cikmaz boduna tartismaya gerek yok. Tum sehit dusen askerler fakir vatandaslarken bide onlara istemeyen gelmesin askere demezler :) Bedelli yasina gelibce bu sabit yasa zaten cemaatin yillardir askere gitmeyen, "halledicez biraz daha bekleyin" denilen kesimi icindi, bu devirde 30bin i cikarip sayicak cok insan yok sonucta bi tezgahtar bi seyyar sativi bunu zaten karsilayamaz. Cemaat mensubu Bashekimler, doktorlar, geliri yuksek muhendisler vs vs kesim icindi, senin benim icin degil. Habire yok %10 basvurdu sadece bi duzenleme lazim diye aciklama ypip sonra da yok yas dusmicrk yok bedel dusmicrk die acciklama yapmalarida bundan sebep. Bu posta bedelli icin yas dusmez. Ama biraz sure gecsin 26-30 yas arasi kadrolari icin ve biraz daha ucreti dusurup bedelli cikaricaklar :) Sakin :)
-
ustura bunu yazdı:
-----------------------------selo-g bunu yazdı:
-----------------------------ALLAH izin verirse hakkıyla erkek gibi yapacam. Savaş durumunda bunlar gibi kaçmam.
-----------------------------geldiginde bu lafları edebilicekmisin merak ediyorum helekı doguya dusersen :)
-----------------------------ben doğuya düşmeyi allahtan istiyorum zaten. yaşım bi gelsin.