Beden Dili Ve Hitabet -İstek-
-
Arşivinde ; beden dili , hitabet , etkili konuşma/iletişim teknikleri , yüz okuma teknikleri vb. konularda , elinde e-kitap veya videolar olanlar paylaşabilir mi ?
Önceki konulara baktım ama linklerin tümü patlamış durumda .
-
Burayı alayım ; şu an kitapların ve yazarların tam isimlerini hatırlamıyorum ama Türkiye'ye döndüğümde yayınlarım. Aklıma ilk gelen ;
21 günde NLP (güzel kitap);
Beden dili kitaplarının hepsi birbirine benzer. İlginç seminerler harici hiçbir yerden adam gibi öğrenemedim. Bedne dilini öğrendiğim seminerlerde kız tavlama ile ilgili uzun uzun konuşan dayıların seminerleriydi.
Hitabet kısmına gelirsek ; bu işi çözmenin en yararlı yolu kendini videoya çekmendir.
Konuşmanı %50 şeklinde yavaşlat ve bir ritimle anlat (internette bir sürü kaynak var) . Bir yazıyı yada ignilzice dersinde yapacağın sunumu kaydet ve tekrar tekrar izle... Sonunda düzelteceksin.
Sağlam sunum yapan insanlardan birini (örn: Steve jobs :) izle. Seminerlerini indirip izledim ve neyi nasıl yapman gerektiği konusunda iyi fikir verir. Yotuube'da bunun için bir sürü video bulabilirsin ama İngilizce.
---
Maalesef birşeyler öğrenmek için Türkçe yeterli bir dil değil.
-
Senden mesaj bekliyordum ama bu şekilde değil :( Hocam elinde hiç seminer videoları veya e-kitaplar yok mu nete yükleyebileceğin ? Bu arada konuşma için önerin olan video yönetimini deneyeceğim sağol :)
Edit: Türkçe paylaşım tabiki , maalesef ingilizcem yetersiz ...
CameL tarafından 04/Ara/12 22:48 tarihinde düzenlenmiştir -
Her şey köklü bir empati ile açığa çıkabilir önce bunu başarmayı dene.
-
bende önerileri bekliyorum
-
Zeytun-i bunu yazdı
Her şey köklü bir empati ile açığa çıkabilir önce bunu başarmayı dene.
hocam sadece üç nokta koysan da yeterdi bence -
CameL bunu yazdı
Senden mesaj bekliyordum ama bu şekilde değil :( Hocam elinde hiç seminer videoları veya e-kitaplar yok mu nete yükleyebileceğin ? Bu arada konuşma için önerin olan video yönetimini deneyeceğim sağol :)
e-kitap varda kim bilir nerde iblmiyorum çok iyi değildi. Isınamıyorum e-kitaplara ama bakarım.
---
Şerif İZgören falan izle var youtube'da.
-
zumsuk bunu yazdıCameL bunu yazdı
e-kitap varda kim bilir nerde iblmiyorum çok iyi değildi. Isınamıyorum e-kitaplara ama bakarım.
---
Şerif İZgören falan izle var youtube'da.
Onun videolara başladım , ama netteki videolar çok bölük pörçük . Neyse araştırmaya devam ediyorum , buralarda paylaşımlarda bulunanlar olursa iyi olur :)
-
konuşma üzerine burada söylediğim kitabı edin hocam
http://www.tahribat.com/Forum-Iletisim-Sikintisiyla-Ilgili-Kitap-Onerisi-Istek-169320/2/#2019364
ben nlp tekniklerini pek sevmedim. bir türkçe eğitim cdsi vardı bende, adam çıkıyor anlatıyor bir şeyler falan da pek samimi ve etkili bir yöntem
gelmedi her ne kadar çok tanıtılsa da övülse de. bahsettiğim kitabı okuduktan sonra eminim bakış açın çok değişecektir :)
-
Bende Ahmet Şerif İzgören'in kitaplarını ve videolarını öneririm. Gerçekten faydalı ve elle tutulur bilgilere yer veriyor.
-
aç tv yi spor bakanı suat kılıç ın açıklamalarını izle.ellerine baksan yeter hocam