folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Belediye De (Tapuda) Vs Çalışan Yada Tapu Kadastro Maddelerinden Anlayan Varmı - Kentsel Dönüşüm

Belediye De (Tapuda) Vs Çalışan Yada Tapu Kadastro Maddelerinden Anlayan Varmı - Kentsel Dönüşüm

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek

Müridler şimdi İzmirde oturuyorum.
    Bilindiği üzere heryer parsel parsel Kentsel Dönüşüm muhabbetine yavas yavas yıkılacak dökülecek yenileri yapılacak , vss vss ...

Şimdi www.turkiye.gov.tr den evin konumunu tapu bilgilerinin sorguladım da şu şekilde ibareler çıkıyor...

Buna göre (3194.Madde nin 18.Numarası şeysi ile) şimdi bizim evin oralarda mı Kentsel Dönüşüme alınmış?
    Açıklama da maddede böyle diyor :

Madde 18 - imar hududu içinde bulunan binalı veya binasız arsa ve arazileri malikleri veya diğer hak sahiplerinin muvafakatı aranmaksızın, birbirleri ile, yol fazlaları ile, kamu kurumlarına veya belediyelere ait bulunan yerlerle birleştirmeye, bunları yeniden imar planına uygun ada veya parsellere ayırmaya, müstakil, hisseli veya kat mülkiyeti esaslarına göre hak sahiplerine dağıtmaya ve re'sen tescil işlemlerini yaptırmaya belediyeler yetkilidir. sözü edilen yerler belediye ve mücavir alan dışında ise yukarıda belirtilen yetkiler valilikçe kullanılır.

Bu da durum :

Tapu Sicil MüdürlüğüİşlemAçıklamaİşlem(yevmiye) Tarihiİşlem(yevmiye) No
    Karabağlar Yönetim Planının Belirtilmesi Yönetim Planı : 29/04/2010 04/05/2010 ****
    Karabağlar 3194/18.Maddeye Göre İmar Düzenlemesine Alınma Belirtmesi İmar düzenlemesine alınmıştır. 22/03/2012 ****

Bir de şu var  burda ne deniliyor birsey anlamadım bilen varsa açıklarsa sevinrim...

Beyan Listesi
    Tapu Sicil MüdürlüğüİşlemAçıklamaİşlem(yevmiye) Tarihiİşlem(yevmiye) No
    Çubuk Diğer (Yevmiyeli) Diğer (Konusu: 3402 Sayılı Kanunun 22.maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi uygulamasına tabidir. ) Tarih: 10/07/2013 Sayı: 212 (Keçiören) 10/07/2013 ****

İmza YOK !!!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek

UP olsun , Yokmu şu soruma bır yanıt müridLerden :)

İmza YOK !!!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rewolt84
    rewolt84's avatar
    Erkek

+ up oldu :)

kardeşim benim bulmuşsun işte sorunun cevabını öyle yazıyor yani hak sahibinin kat mülkiyetinin uygun görmesi aranmaksızn belediye kamu kkurumları birleştirmeye ve dağıtmaya yetki sahibidir diyor

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Desingers
    Desingers's avatar
    Erkek

1. si o arazinin olduğu yerde 18. madde yani imar uygulaması yapılacak mevcut imar yolları ve imar ada/parselleri oluşturulacak sonrada sizin mevcut ada parsel numaranız değişecek yeni tapu bilgileri oluşacak mesela şuan kadastro parseli sizinki imardan sonra yola terk yoldan ihdaslarla  kamuya ayrıılacak sosyal donatı alanları kesilecek m2 bazında düşme ve parselde bi düzen oluşacak. eğer imar planları belediyede varsa git bak son durumda arazin nasl olacak kaç km olacak. şerhi kaldırmak için yapacağınız imar planına uygun bi harita mühendisine gidin imar planı var ise ve kadastral poligon noktaları arsa etrafında varsa özel olarak yaptrıp tarla vasfından arsa vasfına geçirin arsa olunca imarlı bide değeri arta inşaat izni alınabilir yerleşim alanına açıksa vs... aklınıza takılan soru varsa cevaplarım. 22. madde uygulamasıda geçiyor 22. maddde de kadastro yenilemesi. vesselam poligon nirengi ağları yenilenmeden 18. madde imar uygulamazlar. önce tesis koordinatı bilinen noktalar yenilenecek sonrada imar geçecek... belediyenin imar servisinde daha detaylı bilgi verirler 

Senin Yadınla Ya Rabbim!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

mesai bitsin arasana ibb i kentsel.donusumu u iste .brimleri bilmyrm .cevap verirler soruna bulamazsan kuzeni ararim 

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek
    rewolt84 bunu yazdı

kardeşim benim bulmuşsun işte sorunun cevabını öyle yazıyor yani hak sahibinin kat mülkiyetinin uygun görmesi aranmaksızn belediye kamu kkurumları birleştirmeye ve dağıtmaya yetki sahibidir diyor

O ne oyle amk ...

Yanı ıstesen de ıstemesen de Kentsel Donusume sokulacak dıyoo he mi?

İmza YOK !!!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dertli
    dertli's avatar
    Erkek

imar planı sınırları içinde kalmış arsanız. bu yüzden devlet kamulaştırma adı altında değeri neyse parasını verecek. yada kentsel dönüşüm uygulaması içine alacak. 

yani kentsel dönüşüm planı doğrultusunda ev yada arsa her neyse artık bu doğrultuda kullanılacak.

imzayı bıraktım basıyorum artık
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek
    JiggSaw bunu yazdı
    rewolt84 bunu yazdı

O ne oyle amk ...

Evet canı isterse yol geçirir, canı isterse kamu yararına aldım park yapıcam der sonra vazgeçtim der başka birine bile satabilir her şey olası :)

Senden büyük DEVLET var :P

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dertli
    dertli's avatar
    Erkek
    AnaMuhalefet bunu yazdı
    JiggSaw bunu yazdı
    rewolt84 bunu yazdı

O ne oyle amk ...

Evet canı isterse yol geçirir, canı isterse kamu yararına aldım park yapıcam der sonra vazgeçtim der başka birine bile satabilir her şey olası :)

evet devlet büyükte hangi amaçla kamulaştırma yaptıysa o iş için kullanmalı başka birşey için kullanamaz. aksi halde kişi geri alabilr.

imzayı bıraktım basıyorum artık
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek
    dertli bunu yazdı

imar planı sınırları içinde kalmış arsanız. bu yüzden devlet kamulaştırma adı altında değeri neyse parasını verecek. yada kentsel dönüşüm uygulaması içine alacak. 

yani kentsel dönüşüm planı doğrultusunda ev yada arsa her neyse artık bu doğrultuda kullanılacak.

Arsa değil hocam burası ev :D Yerıne ev vermeyecek mı yanı?

İmza YOK !!!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek
    AnaMuhalefet bunu yazdı
    JiggSaw bunu yazdı
    rewolt84 bunu yazdı

O ne oyle amk ...

Öyle devlete ...

Amk benım evım var hacu burada , yerım oyle el koyma işini ...

İmza YOK !!!
Toplam Hit: 2733 Toplam Mesaj: 17