"BELEŞ" Deneme Yazısı
-
Büyük ustalardan etkilenmişlikler var epeyce üslup konusunda ya zatende üstatlardan etkilenmeyip kimden etkilenilecek ki? Sürekli okuyan kişilerin ayırd edebileceği bir amatör ruh var yazılarda ama bu durum ciddi bir şekilde keyifli hale getirmiş denemeleri ki genelde tersi olur. Şu kadarını söyleyeyim bana burada yazılan yetmedi ve blogada baktım, orayıda okudum. Demek ki bir damakta tad kalması durumu oluşmuş.
Dostum bence kullandığın üslubun biraz daha sadeleşmesi gerekli ki ustalaşmak demek bu zaten. Şayet ısrarlı bir şekilde bu üslubu sadeleştirirsen bence gelecekte senin ünlü bir yazar olarak okumaya devam ederiz. Kaldı ki Orhan Pamuk' un ünlü bir yazar olduğu ülkede bence sen çok yeteneklisin..
-
Kardeşim Delik Mehmeti fırının önünde şişlediler de ölmedi;
Günler sonra tetanozdan kaybettik.....
Bu satırlar hoşuma gitti..
-
Lotus bunu yazdı
valla ne diyeyim eline sağlık ama gel gelelim ülkede böyle edebi şeylerden para kazanılmıyor, ben günlük hayatımda elitistin ağa babasıyım popüler kültüre tepelerden bakar, serdar ortaç dinleyenleri arkadaş ortamında espri malzemesi yaparım belli kültür seviyesinin altında insanlarla karşılaşınca ağzımdan çıkacak kelimeleri sayarım böyle insanlara fazla enerji sarfetmeyeyim diye yani böyle puştun önde gideniyim ama anlatmak istediğim şu ülkede edebi eserlere değer verebilecek kesim aha böyle elitist kesim ama gel gelelim ben ve benim gibilerin hepsi gizliden alacakaranlık gibi romanları okuyup eğleniyorlar, ülkede bu tarz edebi yazılara değer vermesi gereken kesim bile yalancıktan göz ucuyla bakıp geçiyor, neyse yazarlık neyin yapacaksanız vampirli kurt adamlı, kolej çocuklarının aşkını barındıran, 1 kıza 2 erkeğin aşık olduğu hatta mümkünse 1 kızın 4 erkeğe aşık olduğu romanlar yazın yemin ediyorum isminize özel para sayma makinası üretirler
dediği gibi bu devir başka devir para şerefsizlik yüzsüzlük prim görüyor senin benim gibi ince adamlarda video çekip intihar ediyor. hal böyleyken yapacağın şey kalın insanlarla aynı kulvara girmemek onlarla yarışmamak kendi kulvarında istediğin hızda gitmek ne onların takdirlerini beklemek nede yıldırmalarını dinlemek. tek yapacağın kendini bilmek.
edit
Ama bilet vermediğini anlarsa var ya;
Anasının nikahı kadar sopa yersin.ayrıca bu komikmiş :d
S0KR4T3S tarafından 22/Ara/14 21:23 tarihinde düzenlenmiştir -
karatiktakli bunu yazdıfuturist bunu yazdı
çömezler konu açamıyor mu? bilmiyordum. demekki çömezken hiç konu açma girişimim olmamış :)
konuyu açtırmışda bari yorum yapsaymış. odada engel yokya
öncelikle çok kötü diyemiyorum
ama çoook çalışması lazım.
giriş gelişme sonuç yok. sadece kafana göre sıralamışsın.
anlatmak istediğin bir mevzu ders yok.
cümlelerin akılda kalıcılığı ve akıcı okunası halinde biraz sıkıntı var
Ilk olarak yorumlarınız için teşekkür ederim Sayet adı üzerinde bir denemeden oluşan bir yazıdan giriş gelisme sonuç tan ziyade anlatılan ve anlatmak istenilen birşeyin olmayisidir fakat bir gelisme bir sonuçtan ziyade hayatta yasinilan durumlarin kimimizin yasadiklari kimimizin genellemeleri üzerine ufaktan hepimizin hayat içinde gördüğü nice kör behcetlerimiz nice kendine aynada bakmadan evden çıkıp sokakta yürüyenlerimiz oldu hepimiz illaki bir sokağın boklu sularına denk gelip burnumuzu kapatmaya yeltenmisizdir hepimiz bir kadını sevmektense bir fahiseye herseyimizi teslim edebiliriz. Yazdiklarimda giriş gelişme sonuç aramaya gerek yok hayatimizda olmadığı gibi bir durum .
mürid profilinede yyazdım yazmaya devam...
-
Lotus bunu yazdı
valla ne diyeyim eline sağlık ama gel gelelim ülkede böyle edebi şeylerden para kazanılmıyor, ben günlük hayatımda elitistin ağa babasıyım popüler kültüre tepelerden bakar, serdar ortaç dinleyenleri arkadaş ortamında espri malzemesi yaparım belli kültür seviyesinin altında insanlarla karşılaşınca ağzımdan çıkacak kelimeleri sayarım böyle insanlara fazla enerji sarfetmeyeyim diye yani böyle puştun önde gideniyim ama anlatmak istediğim şu ülkede edebi eserlere değer verebilecek kesim aha böyle elitist kesim ama gel gelelim ben ve benim gibilerin hepsi gizliden alacakaranlık gibi romanları okuyup eğleniyorlar, ülkede bu tarz edebi yazılara değer vermesi gereken kesim bile yalancıktan göz ucuyla bakıp geçiyor, neyse yazarlık neyin yapacaksanız vampirli kurt adamlı, kolej çocuklarının aşkını barındıran, 1 kıza 2 erkeğin aşık olduğu hatta mümkünse 1 kızın 4 erkeğe aşık olduğu romanlar yazın yemin ediyorum isminize özel para sayma makinası üretirler
itirafname
-
Adam denemiş olmuş iyi denemeydi... gibi espriler aklımdan çıkmıyor be kardeşim :) bi çıprıda okuttun kendini çok deneme okumadım ama biraz daha gelişebilir gibi geldi eline sağlık. Birde özellikle:
"Sakat gibi davranırsan, iyi oynarsan rolünü
Otobüse de parasız binersin.
Zaten kimse tanımıyor seni."bura iyiymiş
-
50 lira faişeye verip; yemek için şişlenmeyi göze almak nasıl bir yaşam tarzı, hayret. Konusu pek etkilemedi ama üslup güzel diyebilirim.
-
Konuyu beğendim kendini geliştirirsen bence daha yaratıcı şeyler yazabilirsin