"BELEŞ" Deneme Yazısı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeyrekli
    zeyrekli's avatar
    Erkek

Büyük ustalardan etkilenmişlikler var epeyce üslup konusunda ya zatende üstatlardan etkilenmeyip kimden etkilenilecek ki? Sürekli okuyan kişilerin ayırd edebileceği bir amatör ruh var yazılarda ama bu durum ciddi bir şekilde keyifli hale getirmiş denemeleri ki genelde tersi olur. Şu kadarını söyleyeyim bana burada yazılan yetmedi ve blogada baktım, orayıda okudum. Demek ki bir damakta tad kalması durumu oluşmuş.

Dostum bence kullandığın üslubun biraz daha sadeleşmesi gerekli ki ustalaşmak demek bu zaten. Şayet ısrarlı bir şekilde bu üslubu sadeleştirirsen bence gelecekte senin ünlü bir yazar olarak okumaya devam ederiz. Kaldı ki Orhan Pamuk' un ünlü bir yazar olduğu ülkede bence sen çok yeteneklisin..

Bilmem kaç bin (artık bilmiyorum) özgün makale referansı ile makale yazarlığı.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SerYolcu
    SerYolcu's avatar
    Erkek

Kardeşim Delik Mehmeti fırının önünde şişlediler de ölmedi;
    Günler sonra tetanozdan kaybettik.

....

Bu satırlar hoşuma gitti..

Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir). İhlas Suresi 3 üncü ayette bunlar yazar.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Erkek
    Lotus bunu yazdı

valla ne diyeyim eline sağlık ama gel gelelim ülkede böyle edebi şeylerden para kazanılmıyor, ben günlük hayatımda elitistin ağa babasıyım popüler kültüre tepelerden bakar, serdar ortaç dinleyenleri arkadaş ortamında espri malzemesi yaparım belli kültür seviyesinin altında insanlarla karşılaşınca ağzımdan çıkacak kelimeleri sayarım böyle insanlara fazla enerji sarfetmeyeyim diye yani böyle puştun önde gideniyim ama anlatmak istediğim şu ülkede edebi eserlere değer verebilecek kesim aha böyle elitist kesim ama gel gelelim ben ve benim gibilerin hepsi gizliden alacakaranlık gibi romanları okuyup eğleniyorlar, ülkede bu tarz edebi yazılara değer vermesi gereken kesim bile yalancıktan göz ucuyla bakıp geçiyor, neyse yazarlık neyin yapacaksanız vampirli kurt adamlı, kolej çocuklarının aşkını barındıran, 1 kıza 2 erkeğin aşık olduğu hatta mümkünse 1 kızın 4 erkeğe aşık olduğu romanlar yazın yemin ediyorum isminize özel para sayma makinası üretirler

dediği gibi bu devir başka devir para şerefsizlik yüzsüzlük prim görüyor senin benim gibi ince adamlarda video çekip intihar ediyor. hal böyleyken yapacağın şey kalın insanlarla aynı kulvara girmemek onlarla yarışmamak kendi kulvarında istediğin hızda gitmek ne onların takdirlerini beklemek nede yıldırmalarını dinlemek. tek yapacağın kendini bilmek.

edit

Ama bilet vermediğini anlarsa var ya;
    Anasının nikahı kadar sopa yersin.

ayrıca bu komikmiş :d

S0KR4T3S tarafından 22/Ara/14 21:23 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seboist
    seboist's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    karatiktakli bunu yazdı
    futurist bunu yazdı

çömezler konu açamıyor mu?  bilmiyordum. demekki çömezken hiç konu açma girişimim olmamış :)

konuyu açtırmışda bari yorum yapsaymış. odada engel yokya

öncelikle çok kötü diyemiyorum

ama çoook çalışması lazım.

giriş gelişme sonuç yok. sadece kafana göre sıralamışsın.

anlatmak istediğin bir mevzu ders yok.

cümlelerin akılda kalıcılığı ve akıcı okunası halinde biraz sıkıntı var

Ilk olarak yorumlarınız için teşekkür  ederim Sayet adı üzerinde bir denemeden oluşan bir yazıdan giriş gelisme sonuç tan ziyade anlatılan ve anlatmak istenilen birşeyin olmayisidir fakat bir gelisme bir sonuçtan ziyade hayatta yasinilan  durumlarin  kimimizin  yasadiklari  kimimizin genellemeleri  üzerine ufaktan hepimizin hayat içinde gördüğü nice kör behcetlerimiz nice kendine aynada bakmadan evden çıkıp sokakta yürüyenlerimiz  oldu hepimiz illaki bir sokağın boklu sularına denk gelip burnumuzu kapatmaya yeltenmisizdir  hepimiz bir kadını sevmektense  bir fahiseye  herseyimizi  teslim edebiliriz.  Yazdiklarimda giriş gelişme sonuç aramaya gerek yok hayatimizda  olmadığı gibi bir durum .

mürid profilinede yyazdım yazmaya devam...

ebedi devlet
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek
    Lotus bunu yazdı

valla ne diyeyim eline sağlık ama gel gelelim ülkede böyle edebi şeylerden para kazanılmıyor, ben günlük hayatımda elitistin ağa babasıyım popüler kültüre tepelerden bakar, serdar ortaç dinleyenleri arkadaş ortamında espri malzemesi yaparım belli kültür seviyesinin altında insanlarla karşılaşınca ağzımdan çıkacak kelimeleri sayarım böyle insanlara fazla enerji sarfetmeyeyim diye yani böyle puştun önde gideniyim ama anlatmak istediğim şu ülkede edebi eserlere değer verebilecek kesim aha böyle elitist kesim ama gel gelelim ben ve benim gibilerin hepsi gizliden alacakaranlık gibi romanları okuyup eğleniyorlar, ülkede bu tarz edebi yazılara değer vermesi gereken kesim bile yalancıktan göz ucuyla bakıp geçiyor, neyse yazarlık neyin yapacaksanız vampirli kurt adamlı, kolej çocuklarının aşkını barındıran, 1 kıza 2 erkeğin aşık olduğu hatta mümkünse 1 kızın 4 erkeğe aşık olduğu romanlar yazın yemin ediyorum isminize özel para sayma makinası üretirler

itirafname

=)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeadLyShadoW
    DeadLyShadoW's avatar
    Erkek

Adam denemiş olmuş iyi denemeydi... gibi espriler aklımdan çıkmıyor be kardeşim :) bi çıprıda okuttun kendini çok deneme okumadım ama biraz daha gelişebilir gibi geldi eline sağlık. Birde özellikle:

"Sakat gibi davranırsan, iyi oynarsan rolünü
    Otobüse de parasız binersin.
    Zaten kimse tanımıyor seni."

bura iyiymiş

Batmayacağına inanarak suya bas,yürür gidersin... Mucize yürüyebilmen değil inanabilmendir. - Seyyid Ahmet Arvasi
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MATH
    MATH's avatar
    Erkek

50 lira faişeye verip; yemek için şişlenmeyi göze almak nasıl bir yaşam tarzı, hayret. Konusu pek etkilemedi ama üslup güzel diyebilirim.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zasox
    zasox's avatar
    Erkek

Konuyu beğendim kendini geliştirirsen bence daha yaratıcı şeyler yazabilirsin

Toplam Hit: 2799 Toplam Mesaj: 26