Benzersiz Kefalet Kodu
-
kodu nasıl oluşturacağımı buldum =) ama söyleyemeyeceğim :)
elle yazcak halim yok yaw :D
tbt de ki gibi üyenin aktifliğine bağlı olarak kefil olma hakkı vermeyi düşünüyorum.
md5 ile şifreleyeceğim bazı şeylerin birleşimini. gazamız mübarek olsun =P
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------
kime özeniyo bunlar bilmiyorum ki :)
-----------------------------sen daha kaç benden kaçç....
-
NoName bunu yazdı:
-----------------------------DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------
kime özeniyo bunlar bilmiyorum ki :)
-----------------------------sen daha kaç benden kaçç....
-----------------------------kim senden kaçıyo?
-
Hocam o kadar kolay ki :) Üyelik aktive etme gibi bir şey..
Asp bilmiyorum fakat Asp.Net'te açıklamalı olarak yazayım, belki mantığı anlarsın.
Random rnd = new Random(); // Rastgele bir sayı çekmek için rnd diye dir değişken oluşturdum
string yenisifre = tools.MD5(rnd.Next(0, 100).ToString() + rnd.Next(100,200).ToString() + [BURAYA ÜYE ADINI ÇEK] + [BURAYA ÜYE SOYADINI ÇEK] + rnd.Next(200, 500).ToString()); // Önce 0'dan 100'e sonra 100'den 200'e rastgele sayı oluşturdum, üye adını ve soyadını çektim, ayrıca son olarak 200 ile 500 arasında rastgele bir sayı oluşturdum bunları "+" operatörü ile birleştirdim ve yenisifre diye stringi(yazıyı) MD5 denilen şifreleme algortimasına aktardım ki iyice karman çorman bir şey çıksın ortaya.
Sonra bir mail yollacaksın kefile olunacak kişiye. Mail yollarken link oluşturacaksın ve linkin de şöyle olacak;
"www.blabla.asp/Kontrol.asp?kod=yenikod&ID=uyeidsi" (buradaki yenikod, yukarıda oluştruduğun kod ve ID kefil olacak kişinin ID'si)
Kontrol.asp sayfanda ise doğrulama yapacaksın. Eğer kod ve üye id si aynı satırda bulunuyorsa (yani "select count(*) from uyeler where uye_id=kueri ile gelen id and uye_kefil_kod=kueri ile gelen kod") doğrudur ve üye kayıt sayfanı açabilirsin. Dikkat etmen ve unutmaman gereken ise gelen kişi üye olduktan sonra kueri ile gelen kodu update edeceksin yoksa aynı link ile sürekli üye olur..
Not1: uye_id ve uye_kefil_kod için istersen yeni bir table oluştur, istersen de aynı table'da yap. Ayrı table'da yapsan daha iyi olur. Eğer göstertmek istersen üyelere birbirinin kefilini (tbt'de olduğu gibi), çok işe yarar yeni bir table.
Not: MD5 dünyada en kaliteli şifreleme algoritmalarından biridir.